⚽ SL 22/23 H:16 | Sivasspor 1-2 Galatasaray | MS | 29 Aralık

Midsjö oynayabilse iyidi. Ona uygun bir hava olacak Sivas'ta. İşte elinde fırsat varken maçları koparamazsan böyle sakatlıklar olur. Maç 3-4 olsa rakip oyundan düşecek, takım rölantiye alacak, kimse sakatlanmayacakti.

Gomis’in ilk 60dk sahada olmamasi gereken bi mac. Mucadele gucu yuksek adamlarla cikip savunma guvenligini elden birakmadan oynarsak mutlaka atariz. Rakip iyi futbol oynamiyo.

Torreira nin olmamasini avantaj olarak görüyorum. Bu Tür maçlari kazanmak için daha cesaretli bir oyun plani sergilemeliyiz. Sergio net oynamali. Icardi-Mertens-Kerem üçgeni bu Maci cözmek zorunda

Fener maçından daha zor maç.Takım ara öncesi ritminde değil,sivas soğuğu,rıza faktörü maalesef bütün argümanlar puan kaybına işaret ediyor.

Perşembe saat 5 ne abi daha kötü bir gün/saat kombinasyonu bulamamışlar mı

Muslera

Boey
Nelsson
Bardakçı
xxx

xx
xx

Rachica
Mertens
Kerem

xx

İlk onbirin 7'si belli.

4'ü için adaylar:

Sol bek Kazımcan
Orta saha ikilis Midtsjø ve Oliviera

Forvet Gomis

İcardi yetişse zerre korkmayacagim ama Gomis ile baskılı oyun çok zor.

Sivasspor eski Sivas değil. Hem yaşlı bir takıma sahipler hem de fiziksel olarak zayıf bir takımlar bunun yaşla da alakası var. Bugün ki İstanbulspor maçını örnek verecek olursak onlar kadar diri veya fizik gücüyle değil daha çok bireysel yetenekler üstüne futbol oynamaya çalışıyorlar. Yatabare 36, Hakan 34, Max Gradel 35, Ulvestad 30, Saba 30 saymakla uzar o yüzden şöyle diyim yaş ortalaması 28.6 ile ligimizin en yaşlı takımı Sivasspor.

Maçın taktiğiyle ilgili tek dikkat etmemiz gereken en iyi oyuncuları Saba ona önlem aldığımız sürece rahat bir maç geçiririz. Eski Sivas deplasmanları her zaman zor olur ama bu sefer devre arası 3-4 transfer yapacaklarını tahmin ediyorum o döneme kadar zorlanmaya devam edeceklerdir transfer yapmayıp bu kadro ile gidelim derlerse de ligin sonunda küme düşme ihtimalleri epey yüksek diye tahmin ediyorum.

Torreira'nın olup olmaması da önemli değil sert bir yapıları yok ikili mücadelelerde kırılganlar doğru oynadığımız sürece kazanırız bu sene takımın deplasmanlarda daha rahat oynamasından dolayı bence rahat bir maç geçirebiliriz.
Sivas'ı yenersek Başak deplasmanında sonra rakiplere bir göz dağı daha vermiş olacağız

4-3-3 oynayıp Segio-Berkan-Midtsjö birlikte oynamalı bu maç. Sol bekte Dubois ve ya PVA olabilir. İleride Kerem yerine Barış oynasın. Forvette Mertens, son dakiklarda Gomis girebilir.

Mitsö darbeye bağlı sakatlandı. Tekmeliğin olmadığı yere geldi rakibin ayağı. Mühim bir şey olduğunu düşünmüyorum.

Muslera
Boey Nelsson Abdülkerim Pva
Mitsö Berkan
Mertens
Rashica Gomis Kerem​

Rıza Çalımbay bizim maçlara ölüm kalım mücadelesi gözüyle bakıyor.

Lig bitse Sivasspor şampiyon olsa Rıza hoca gene haftaya Galatasaray’a karşı ölüm kalım maçına çıkıyoruz der.

O yüzden bu maçtan umudum yok. En az 2 gol de yeriz.

Sergio'nun fiziken toparlanana kadar süresi var.

Ama bu maç oynamak zorunda kaldı.

Eminim Okan Hoca maça Torreira-Midtsjo başlayıp sonra Sergio'yu almayı düşünüyordu.

Sakatlık bela olmadan 1 puana oynamalıyız. Olursa son dakikalarda galibiyet tadından yenmez. QMaç başı şok presle gol bulabilirsek farklı da olabilir tabi. Ama 90 dakika domine edebileceğimiz bir kadro ile çıkma şansımız yok Torreira, Icardi ve Sergio'nun durumu nedeniyle.

Önümüzde

Sivasspor (D)
Ankaragücü
Fenerbahçe (D)
Hatayspor

4 maçta 8 puan yeterli olur.

Bu 4 maçtan sonra 11 maçlık başka bir ralli olacak. Burada Trabzonspor ve Demirspor'u yenip, deplasmanlardan maksimum 2 beraberlik ile çıkabiliriz. 9G 2B gibi bir şey olursa 15 maçta 37 puan gibi bir şey ile kendimizi son 7 haftaya atarız 29 maç 67 puan ile.

Antalya
Giresunspor (D)
Ümraniye
Trabzonspor
G.Antep (D)
Kasımpaşa
Konyaspor (D)
Adana Demir
Kayserispor
Alanyaspor (D)
Karagümrük

80 puan şampiyon olacak gibi görünüyor.