⚽ SL 22/23 H:19 | Galatasaray 4-0 Hatayspor | MS | 13 Ocak

Mertens yokken, Rashica'da olmazsa ciddi zor maç. Bu iki oyuncu bizim ön alan presimizde de ciddi katkı sağlayan isimler çünkü. Hatay'ın preslerde zorlandığı ve oralarda top kayıpları ile ciddi pozisyon verdikleri bir gerçek o yüzden preslerde Mertens ve olmazsa Rashica'yı ararız gibi. Barış oynamalı o zaman kanatta presimiz için. Hücumsal olarak zorlanacağımız bir maç gibi erken gol bulmazsak. İcardi ilk 11 başlar mı acaba o da önemli.

Taraftarı çok coşkulu ve hırslı göreceğiz. Takımın düştüğü anlarda taraftar ayağa kaldıracak. Derbi coşkusu hala devam ediyor takımı inanılmaz bir destek bekliyor.

Bırak ayağa kaldırmayı hasbelkader geriye düşsek icardi bile ıslıklanır..

Ben arenadaki taraftardan memnun değilim bu sezon. Sürekli bir ıslıklama huyu var taraftarda beni rahatsız ediyor.

Rashica'nın hafif ağrısı bulunuyor. Hatayspor karşısında kanatlarda Kerem Aktürkoğlu ve Barış Alper Yılmaz görev yapacak. (Serhan Türk)

Biz ne zaman tam kadro olacaz, sakatı ayrı cezalısı ayrı Başak 11 ini göremedik bi daha. Neyse ki Okan hocam hemen hemen herkesten verim alıyor.

Serhan Türk Rashica'nın hafif ağrıları olduğu için oynamayacağını son dakika bilgisi olarak verdi ama yarın yine de oynama ihtimali var bence, Mertens'in yerinde bence mata oynamalı antrenman performansı Okan hocanın da kafasını karıştırmış, Mata ile başlayabilir, rashica umarım oynar ama oynamazsa büyük ihtimalle yerine barış ile başlar

Ben derbi öncesi oynanan maçların bir referans olduğunu düşünmüyorum sebebini basit bir şekilde anlatayım.

İstanbulspor maçı - Fener Trabzon deplasmanına çıkıp yenildiğinde bize İstanbulspor maçında liderlik fırsatı geldi o maçta hem Muslera hem de Oliveira yoktu ister istemez 5-0 bitecek maç bir duran topla 2-1 olunca takım geri çekildi o maç 4 puan önde olsak şuna eminim ki belki çoktan bitirecektik ama sonuçta liderliği almışken koruma iç güdüsü oluştu.

Sivasspor deplasmanı - Fener hataya 4 atmış bizim maçı izlemeye geçmişler maça çok iyi başladık ilk yarı 0-2'yi yakalayabilecekken maç 0-1 bitmiş ikinci yarı baskı yemişiz maç PVA hatasıyla 1-1'e geldi ki dakika 80'de oldu normalde daha da baskı yiyeceğimiz düşünebilir ama takım reaksiyon gösterdi kendine geldi 2-3 tane pozisyon yakaladık ve maçı kazandık.

Ankaragücü maçı - Yine fener galibiyet almış öne geçmişler eksiklerde var Boey yok Dubois mecbur sağda başlıyor PVA solda başlıyor Oliveira ve Torreira yok Berkan ve Midtsjö orta alanda başladı. Takım yine PVA ofsayt bozmasıyla saçma sapan bir golle 0-1 geriye düştü ama 20-25 dakika içinde reaksiyon gösterdi 2-1 öne geçti. Sonrasında yedekten sokabileceğimiz orta alan oyuncuları olmayınca Midtsjö düştü topu rakibe bıraktık 75'den sonra Yunus, Yusuf girdi 3 pozisyona girdik bencillik yüzünden kaçırdık.

Fenerbahçe deplasmanı - Derbi bence kırılma noktası oldu oraya önde gitmeye çalışıyorduk ve önceki 3 maçtaki eksikleri de yazıyorum önemli eksiklerde vardı ama bir şekilde 1 puan önde girmeyi başardık hesapları bozduk. Takım puan farkını 4'e çıkardı en önemlisi de çoğunluk bunu konuşmuyor ama puan farkı 4 değil direk 5 ikili averajı 0-3 gibi ezici skorla aldık o son dakika da Icardi'nin attığı gol aslında tamamen hesapları bitiren gol oldu. Bu takım 0-1 geriye düştü 2-1 çevirdi, 0-1 önde olduğu maçta 1-1'e geldi ama yine reaksiyon gösterdi 1-2 galip geldik. Bu takım derbi öncesi gereken 3/3 yaptı derbiye çıktı oradan da rahat bir galibiyet aldık. Bundan sonra çok daha rahat olacağız bu sefer tam tersi fener baskı altında olacak biz kazandıkça dirençleri kırılacak.

Derbi öncesindeki 3 maçta eksikler:
-Oliveira(İstanbulspor - Ankaragücü oynamadı)
-Icardi(İstanbulspor - Sivas dep - Ankaragücü oynamadı)
-Torreira(Sivasspor - Ankaragücü oynamadı)
-Boey(Ankaragücü oynamadı)
-Muslera(İstanbulspor oynamadı)

Son düzenleme:
Geri
Üst Alt