⚽ SL 22/23 H:19 | Galatasaray 4-0 Hatayspor | MS | 13 Ocak

Eğer mertens yerine yusuf oynayacaksa raşik kesin oynamalı. Hem kerem hem barış olmaz, denge eksikliği yaşarız git gelli maç olur.

Ben derbi öncesi oynanan maçların bir referans olduğunu düşünmüyorum sebebini basit bir şekilde anlatayım.

İstanbulspor maçı - Fener Trabzon deplasmanına çıkıp yenildiğinde bize İstanbulspor maçında liderlik fırsatı geldi o maçta hem Muslera hem de Oliveira yoktu ister istemez 5-0 bitecek maç bir duran topla 2-1 olunca takım geri çekildi o maç 4 puan önde olsak şuna eminim ki belki çoktan bitirecektik ama sonuçta liderliği almışken koruma iç güdüsü oluştu.

Sivasspor deplasmanı - Fener hataya 4 atmış bizim maçı izlemeye geçmişler maça çok iyi başladık ilk yarı 0-2'yi yakalayabilecekken maç 0-1 bitmiş ikinci yarı baskı yemişiz maç PVA hatasıyla 1-1'e geldi ki dakika 80'de oldu normalde daha da baskı yiyeceğimiz düşünebilir ama takım rakibi itti kendine geldi 2-3 tane pozisyon yakaladık ve maçı kazandık.

Ankaragücü maçı - Boey yok Dubois mecbur sağda başlıyor PVA solda başlıyor Oliveira ve Torreira yok Berkan ve Midtsjö orta alanda başladı. Takım yine PVA ofsayt bozmasıyla saçma sapan bir golle 0-1 geriye düştü ama 20-25 dakika içinde reaksiyon gösterdi 2-1 öne geçti. Sonrasında yedekten sokabileceğimiz orta alan oyuncuları olmayınca Midtsjö düştü topu rakibe bıraktık 75'den sonra Yunus, Yusuf girdi 3 pozisyona girdik bencillik yüzünden kaçırdık.

Fenerbahçe deplasmanı - Derbi bence kırılma noktası oldu oraya önde gitmeye çalışıyorduk ve önceki 3 maçtaki eksikleri de yazıyorum önemli eksiklerde vardı ama bir şekilde 1 puan önde girmeyi başardık hesapları bozduk. Takım puan farkını 4'e çıkardı en önemlisi de çoğunluk bunu konuşmuyor ama puan farkı 4 değil direk 5 ikili averajı 0-3 gibi ezici skorla aldık o son dakika da Icardi'nin attığı gol aslında tamamen hesapları bitiren gol oldu. Bu takım 0-1 geriye düştü 2-1 çevirdi, 0-1 önde olduğu maçta 1-1'e geldi ama yine reaksiyon gösterdi 1-2 galip geldik. Bu takım derbi öncesi gereken 3/3 yaptı derbiye çıktı oradan da rahat bir galibiyet aldık. Bundan sonra çok daha rahat olacağız bu sefer tam tersi fener baskı altında olacak biz kazandıkça dirençleri kırılacak.

Derbi öncesi 3 maçta eksikler:
-Oliveira(İstanbulspor - Ankaragücü oynamadı)
-Icardi(İstanbulspor - Sivas dep - Ankaragücü oynamadı)
-Torreira(Sivasspor - Ankaragücü oynamadı)
-Boey(Ankaragücü oynamadı)
-Muslera(İstanbulspor oynamadı)
Aslında galatasaray ilk birkaç hafta hariç zor kazandığı söylenen maçların hiçbirinde kötü oynamadı, istanbulspor anakarügücü sivas maçlarında kötü oynadığı algısı yaratıldı,

Evet o maçları son dakikalarda gol yiyerek berabere bile bitirebilirdi ama herkesin atladığı ve çok önemli olan şey, galatasaray o maçları ve ilk 2-3 hafta hariç tüm maçlarını çok farklı şekilde kazanabilecek pozisyonları yakaladığıydı,

önemli olan şey de bence buydu, Gol yollarında sorun yaşaması takımla ilgili zor maç kazanıyormuş izlenimi oluşmasına yol açıyordu ama sorun gol kaçırmak değil gol pozisyonuna girmekti, pozisyona girebiliyorsanız önünde sonunda atarsınız.

Galatasaray süperligde XG verisi (gol beklentisi) en yüksek takım, tek farkla kazandığımız tüm maçlarda ben oynanan futboldan gayet memnundum. atmaya başladığı zaman durdurulmasının zor olacağını biliyordum. bence takım hala daha potansiyelinin altında. daha da iyi olacak.

Muslera
Boey Nelsson Abdulkerim Dubois
Berkan Oliviera
Baris Mata Kerem
Icardi

Böyle olacak galiba

Aslında galatasaray ilk birkaç hafta hariç zor kazandığı söylenen maçların hiçbirinde kötü oynamadı, istanbulspor anakarügücü sivas maçlarında kötü oynadığı algısı yaratıldı,

evet o maçları son dakikalarda gol yiyerek berabere bile bitirebilirdi ama herkesin ataldığı ve çok önemli olan şey galatasaray o maçları ve ilk 2-3 hafta hariç tüm maçlarını çok farklı şekilde kazanabilecek pozisyonları yakaladığıydı,

önemli olan şey de bence buydu, Gol yollarında sorun yaşaması takımla ilgili zor maç kazanıyormuş izlenimi olumasına yol açıyordu ama önemli olan gol kaçırmak değil gol pozisyonuna girmekti, pozisyona girebiliyorsanız önünde sonunda atarsınız.

Galatasaray süperligde XG verisi (gol beklentisi) en yüksek takım, tek farkla kazandığımız tüm maçlarda ben oynanan futboldan gayet memnundum. atmaya başladığı zaman durdurulmasının zor olacağını biliyordum. bence takım hala daha potansiyelinin altında. daha da iyi olacak.
Oliveira ve Icardi 2'si çok rahatlıkla maç kazandırabilecek adamlar bunlardan 2'si olmadığı zaman takım zorlanmasını doğal karşılıyorum çünkü yıldız oyuncular kilit açabiliyorlar veya baskı anında skoru arttırabiliyorlar. Oliveira kadıköy'de sanki anadolu takımıyla oynar gibi his kendisini kasmadan ara paslar, uzun toplar takımı oynattı. Icardi girdikten sonra da 1 gol 1 asist işi bitirdi.

Kötü oynadığımız hatta baya baya rezalet oynadığımız tek maç Kayserispor deplasmanı o da ilk yarısıydı Mertens ve Mata tercihi tutmamış Oliveira yedekte berbat başladık 2-0'den sonra 2-1 oldu Barış attı saymadılar son dakika Abdülkerim atsa o maçta bile 1 puan alıyorduk.

Muslera
Boey - Nelsson - Abdülkerim - Dubois
Berkan
Rashica(Barış) - Torreira - Oliveira - Kerem
Icardi​

Okan, Sivas'ta Barış Alper'i, Ankara maçında Berkan'ı, Kadıköy'de Dübüa'yı, Yunus'u kazandı. Yusuf'u da bir yerlere sıkıştırır yarın kral.
Okan hoca kazanacaktır ama önce öğrenmesi gereken bencillikten öte takım oyunu olması lazım ilk girdiği Kasımpaşa maçında muhteşem oynattırmıştı ne zaman kendi ekstra işlere girdiği zaman olumsuz etkiliyor.

iç sahada oynanacak hiçbir maçı iple cekemiyorum ben:crushed: son 15 dk korkudan altımıza sıctırtıyo

Geri
Üst Alt