Jesus ve fener hedefsiz kalmış olsa da oyuncular açısından belirleyici etkisi olacağından düşük bir motivasyon, salma vs beklemiyorum fener tarafında. Arda-ferdi-valencia her türlü kendisini göstermeye çalışacaktır. Mhy-ick gibi tipler kendisini yırtacaktır. Gelecek sezon kalıp kalmayacağı belli olmayan isimler için de belirleyici maç olabilir.
Tabii yoğun baskıyla başlayıp 1 tane saplarsak bunların bir önemi kalmaz. Psikolojik olarak bitmeye 1 adım uzaklar zaten, kişisel hedefler olarak tutunacakları dal da kalmayacaktır bu durumda.
Taktik-teknik kısma dönersek jj 4lü görünümlü 3lü ile çıkacak gibi duruyor peres ile. Duran topları iki takım da iyi kullanıyor ancak bizim duran top savunmamız çok daha kötü. Orada dikkatli olmamız lazım. İkinci tehdit de dribbling yapan Arda ve Zajc gibi orta saha oyuncuları. Bunlar bize sıkıntı yaratıyor. Bjk maçı itson örneği üzerinden hatırlayacağımız gibi. Önde baskıdan uzun topla çıkmaya çalışırlarsa sıkıntı yok bütün dönen topları alırız.
Kazımcan'ı beğenen ve oynamasını isteyen birisi olarak bu maçlık sağ kanat barış, sol bek dubua ile başlanabilir Arda'yı daha iyi savunmak için. Zaniolo da Mertens yerine oynayabilir. Tabii bütün senenin yükünü çeken 11i festival maçından mahrum edeceğini sanmıyorum. Klasik kadromuz sahada olacaktır.
Maçın kilit oyuncusu bence Kerem. Fenerin savunma arkasına hem yaptığı koşularla hem de attığı toplarla fark yaratacaktır. Saplamasını temenni ediyoruz.