⚽ ŞL 23/24 A Grubu M:2 | Manchester United 2-3 Galatasaray | MS | 3 Ekim | TV 8,5

Bu arada şu da var

Maçı kilitleyip 0-1 şans golü ile kazanmadık 1996 ve 2010’da ki FB ve BJK gibi.

3-3 ile rakibi eleyerek 8 yıldızdan 1’i olduğumuz CL takımı gibi karşılık vererek, kendi oyunumuzu oynamaya çalışarak yendik rakibi.

Kapanmadık
Savaştık
Kora kor mücadele ettik
Önde bastık
Pas yaptık
İkili oynadık adam kaçırdık çalım attık
Penaltı kaçırdık ve 3 gol atıp kazandık

Kötü denen United 1 Milyar Euro’luk takım sayılır. Sadece beğenmediğimiz kaleciye 50 Milyon Euro para ödediler. Mount, Fernandes ve Hojlund gibi Türkiye Ligi’nde oynayacakları herhangi bir maçta maç başı 3 gol üretebilecek ön bölgeye sahipler.

Tarihin en kötüsü vs geçsinler.

Mançesteri Old Trafford’a gömdük.

Finitooo
96 yılında fenerinkine başarı diyebilirim. Eğer manu son maç yenilseydi, fener gruptan çıkacaktı. Ama beşiktaşınkine denilmez bile. Adamlar tamamen formalite maçına çıkmış. Dünkü takımla fener veya beşiktaş maç yapsa fark yer 2 takımda. Dün inanılmaz bir şekilde inanmışlık gördüm. Bunu devam ettirsek Euro Cup'ı alırız ama gruptan çıkacağımızı düşünüyorum. Bu yüzden en azından çeyrek final görürüz. Ama dediğim gibi dünkü gibi inanırlarsa.

Bariz gol pozisyonundan kk olmuyor mu? Gene mi kural degisti? Böyle futbolun icine..

Arkadaşlar bu kural değişeli 5 seneyi çoktan geçti, 10 seneye yaklaşmıştır herhalde. Öğrenin artık. Penaltı ve bariz gol şansı beraber olduğunda kararın bariz gol şansından kırmızı olması için faulün topa müdahale etmeye çalışırken OLMAMASI lazım. Bakın "çalışırken" diyorum. Yani topa dokunmuş olmak falan gerekmiyor. Sadece topa doğru bir hamle yapmış olmak gerekiyor. Casemiro topa kaydı ama Mertens önce davrandı, topu sakladı ve Casemiro topa dokunamadı, müdahale Mertens'in ayağına geldi, net penaltı ama Casemiro sonuçta ayağını topa doğru uzattığı için hem penaltı hem direkt kırmızı olmuyor, bariz gol şansından sadece sarı kart oluyor. Ama defansın faulü arkadan tutma, formadan çekme, sarılma veya kasıtlı itme gibi tartışmasız AMACI FAUL YAPMAK olan net şekilde kasıtlı (yani topa dokunmaya kesinlikle çalışmayan) faulle indirirse o zaman hem penaltı hem kırmızı oluyor. Tabi burada yoruma açık durumlar olabilir. Bir oyuncu rakibin ayağına hiç topa uzanır gibi olmadan net şekilde sırf faul yapmak için çelme takarsa da kırmızı olması lazım mesela ama hani topa uzandı mı yoksa sadece kötü niyetle çelme mi taktı diye hakemin arada kaldığı pozisyonlar belki olabilir ama ben pek rastladığımı hatırlamıyorum çünkü çelme gibi faullerde ayak genelde öyle veya böyle topa doğru biraz uzanmış oluyor. O da oyuncuyu kırmızıdan kurtarmaya yetiyor.

NOT1: Yukarıdaki ayrım SADECE PENALTI OLDUĞUNDA geçerli. Yoksa CEZASAHASI DIŞINDA ve BARİZ GOL ŞANSI VARKEN oyuncuya nasıl faul yaparsan yap her türlü kırmızı. Yani penaltı olmadıysa topa müdahale etmeye ÇALIŞMIŞ olmak seni kırmızıdan kurtarmıyor.

NOT2: Kalecilerin karşı karşıya pozisyonlarda çalım atmaya çalışan oyunculara elle yatarak yaptığı fauller genelde topa uzanarak olduğu için kaleciler bu pozisyonlarda genelde kırmızı görmüyor. Tabi onun da çok bariz hiç topa uzanmadan sadece rakibi indirmek için yapıldığı bir durum olursa o da kırmızı olur ama pek görülmüş bir şey değil.

NOT3: Tabi faul topa uzanarak olsa bile şiddetten dolayı bariz gol şansı olmasaydı bile kırmızı verilecek derece sert ve sakatlayıcı faulle penaltı olduysa o ayrı, o zaten sahanın her yerinde kırmızı olur. O zaman kırmızının sebebi bariz gol şansı olmaz, sertlik olur. O tamamen başka bir şey.

Ön alan presi ile yine skor üretecektik icardi penalti’yi atmis olsa

Bunu kabul etmeyenler var ama takimin en iyi yaptigi islerin basinda geliyor ön alan presi

Dün özelikle ilk yari manchester geriden oyun kurulumunda cok zorlandi hatta belirli bir süre hic cikamadilar

Orta saha da eksik kaldigimizi iddia edenler var ama sanchez ile eksiklik ortadan kalkiyor bunu daha dikkatli analiz etmek lazim

Kerem icardi ikilisi stoperlere yaklasiyor,tete ve zaha beklere,torreira casemiro ile eslesti,mejbri ile kaan ve mason mount bosta kalan oyuncu oldugu icin o bölgeye sanchez cikti

Yani bosta kalan oyuncuyu sanchez aldi

Kendi yari sahamizda yerlesim de ise casemiro ile kerem eslesti

Ben iddia ediyorum oynadigimiz oyunu,ön alan presini ve genel olarak oyun anlayisimizi izleyen takimlar bizimle oynamaktan cekinirler

Geriden pasla cikmaya calisan takimlar icin gecerli bu

Vlog ları izliyorum çok eğlenceli. Armanın peşinde diye bir kanal var çocuk ağladı stada girince... takibe başladım.

Biri İcardinin golünün ağır çekim gifini yapsın o ayak hareketleri tekrar tekrar izlemek istiyorum

resim_2023-10-04_182246411.webp

En az 4 yeriz diye düşünüyordum çünkü tempo farkından dolayı. Biz niye çok seviniyoruz bu tür galibiyetlere arada sırada alabiliyoruz bariz sermaye farkınıda unutmamalı..

Geri
Üst Alt