⚽ ŞL 23/24 A Grubu M:3 | Galatasaray 1-3 Bayern Münih | MS | 24 Ekim | TV 8,5

Bugun şirkette 1 yıldır futboldan hiç konusmadigimiz Hırvat çalışanlardan biri sigara içerken birimizin galatasaray taraftarı olup olmadığını sordu, ben de benim dedim. dün harika oynadınız, bayern'e karşı böyle oynayan bir takım görmedim dedi. çok gururlandım... iyi ki galatasaryliyim!

Acayip maç. Çok üzüldüm sonuca ama 60-65 dakika mükemmel oynadık ama işte skoru bulamadık, oyunun hakkını veremedik yani. Ama karşındaki takım çok acayip kardeşim, eleştirmeden önce bir düşünün. Adamlar dalga geçiyor gibi atağa çıkıyorlar. Ben Messi'nin top class seviyede olduğu sezonlar dışında (Henry-Eto-Messi ya da Neymar-Suarez-Messi) gördüğüm herhalde en dominant hücum hattı var adamlarda. Ben böyle bir top hakimiyeti, böyle bir pozisyon alma ve teknik üstünlük yakın zamanda görmedim. Çok başka bir seviye adamlar.
Milli aranın tempoyu bozması + Bayern maçına fazla odaklanmak + Düşük tempoya fazla şartlanmak = Tatmin etmedi.

Bayern maçında böyle olmayacak zımba gibi olacağız.
Ben demiştim demek için demiyorum ki çok ezikçe işlerdir onlar hiç sevmem ama Beşiktaş maçında rolanti oynadık. Bunu artık görmüş olmanız lazım. Bu takımın neler yapabileceğini az buçuk tahmin ediyordum ama bu kadarını ben de beklemiyordum. Bayern Münih'e karşı yapılabilecek en doğru (hatta tek doğru) işi en mükemmele yakın şekilde yaptık, bu hoca başarısıdır. Muazzam bir taktik disiplindir bu. Kim düşünür Bayern'in üzerine böyle saldırıp ceza sahasından başlayarak pres yapmayı? Bunu bu seviyede yapabilecek kaç tane takım var ki? Acayip bir iş. Ama işte aynı şekilde oyuna müdahalelerde de yine çok geç kaldı. O da maalesef hocaya yazar. Ama pozitif ve negatifleri teraziye koyduğun zaman pozitifler çok yukarıda kalıyor, hakkını yemeyelim. Bu futbolu başka kimse oynatamazdı.

Asıl mesele de şu aslında, öyle bir takımla oynuyorsun ki maç 70. dakikada 3-1 olsa adamların rahatça 3-4 yapmasının önünde çok bir engel yok. Engel olamıyorsun abi başka bir seviye bu.

7. dakikada 1-0 yenik duruma düştükten sonra 6 ay önce içerde dışarda mbappeyi messiyi kucağa almış heriflerin kalesini şu şekil(aşağıdaki twit) darlamamıza rağmen santimlerle kaybettiğimiz 1 maç için tüm ekibimizi tebrik ederiz
ama özellikle rezil olacağımızı düşünüp dalga geçmeye hazırlanan ama sonunda kıskançlıktan çatlayan yavşaklara iyi bir ders verdik

Ben gayet yenebileceğimizi düşünüyordum. Bjk maçındaki rezil oyunun sebebi de oyuncuların aklının Bayern maçında olmasıydı. Kazım'ın kötü oyunu ve yine kaçan goller sebebiyle kazanamadık. Icardi gününde olsa kazanılırdı. O da bir kaç maçtır sürekli gol kaçırıyor. O atamayınca da başka gol atabilen adam yok.

Tete atamıyor, Zaha atamıyor, orta saha oyuncuları atamıyor, Kerem 75 bin tane pozisyondan 2'sini atıyor. Bu seviyelerde Bayern'e karşı 20 şut fırsatı geliyorsa en az 4-5 tanesini gol yapabilmelisin ki %20-25 yapar bu oran. İstatistiğe göre son 3 maçta 95 tane filan şuttan 4 tanesi akan oyun golü olmuş. Bu seviyelerde böyle bir gol kaçırma oranı olamaz.

Gol atabilen bir ekip olsaydı sahada akşam Bayerni ilk yarıdaki oyunla 5 farkla bile yenebilirdik. Lakin geçen seneden beri Icardi hariç kimsenin gol atamaması sorunu devam ediyor. Teknik heyet buna ne zaman çözüm bulacak bekliyoruz. Herkes unuttu geçen seneyi ama geçen sene de vardı bu problem.
Bende yenebilegimizi düşünüyordum çünkü Bayern eskisi kadar sert bir takim degil ama birinci devredeki gibi bir oyun beklemiyordum. City bile Bayern'i bu kadar perişan edemezdi. Kerem 3 gol Kopenhag maçının ilk devresi, 3 golde bugun ilk devre kaçırmasa su anda belkide gruptan cikmayi garantilemiş gibi olacaktık.

Böyle taraftarın …

Maç 2-1 oldu herkes sustu.. Yanımızdan Müller geçiyor ona laf atıp duruyorlar asla maçla ilgilenmiyorlar. Delirdim dün ya…

Ulan böyle kritik maça gelmişsin dakika 85 stadı terkediyorsun. Felaket sinirlendim, herkes biletini satmış zaten. Stat Almanca konuşan gurbetçi dolmuştu. Çevremde Türkçe konuşandan çok Almanca konuşan vardı. Sezon başında paragöz herifler ele geçirmiş kombineleri, böyle kritik maçta Almancılara okutmuşlar.

Yazık ya. Nerden tutsan elinde kalıyor. Artık akp'ye bişey demiyorum zira halk ciddi anlamda ahlaksız. Galericisi, taksicisi, emlakçısı, kara borsacısı. Birbirine zulm eden insanlarla dolu bir ortam. Herkes herkese kazık atma peşinde. Taksici bal üreticisini 100 liralık yere 300 liraya götürüyor. Bal üreticisi glikozlu balı hakiki bal diye 20 kat fazlasına taksiciye satıyor. Böyle bir ortam var herkes kendini uyanık zannediyor.

Taraflı tarafsız Türk veya yabancı futboldan anlayan herkes dün gece 60-65 dk Bayern Münih'i hiçbir maçta bu kadar aciz durumda görmemiştir Galatasaray'ın bu futbolu çok konuşulacak futbol resitali vardı ama futbolun adaletide yok maalesef 15-20 dk top oynayıp kazandı Bayern biz sonuca gidemedik şimdi önemli olan bu futbolun özgüveniyle diğer maçlarada yansıtmak ve sonuca gitmek

Yazik oldu bee oynadigimiz futbola bu skor olmadi..
Kerem ve icardi cok kacirdilar

Üzüntüden halen maçın özetini izlemedim.
Şampiyonlar liginde girdiğin iki pozisyonun en az bir tanesini atmalısın işte. Dün 4-5 tane atmalıydık mesela. Ama bence asıl problem takımın kondisyon eksikliği.

Macin özetini yeni izledim, az daha becerikli olsak bu takimin önünde citi bile duramaz ama işte becerikli degiliz, okan hocanin tek kusuru oyuncu degisikligini illa 70 de yapicam diye tutturmasi oldu,
Takima guvenimiz tam...

Üst seviye, 1. sınıf futbol oynadık. Çıtayı çok yükselttik. Türk futbolu için umarım faydası olur.

istersek 08/09 barçası gibi oynayalım bu bitiricilik yüzdesi ile başarılı olamayız

beşiktaş bayern maçlarında 60 tane şut çekiyoruz atabildiğimiz 3 gol

2'si penaltı 1'i bjkli salak asist yaptı

organize bir tane gol yok, 10 kişi takımı 2 ver kaç yapıp adam eksiltemedik yahu nasıl olacak bu işler

yarın rize maçında da aynısı olacak inş allah şansa bala penaltı icardi atar da yenilmeyiz
10 numara tespit. Koş, press yap, topu kap ama topu kaptiktan sonra organizasyon yok. Herkes bir panik. Yorulduktan sonra yine 0 organizasyon.

1 puan alabilirdik yaw. Bir ara Bayern bildigin oyunu sogutmak icin yavas hareket etti. 60'dan sonra orta sahayi üçlemeliydik.

Orta sahaya bir Torreira daha bulsak önlerinede bir Sneijder keşke

Fred değil de guendouzi benim içime öküz gibi oturdu boeyin orta sahada bastığı oyun senaryosunda bayern falan kim gelse ortada nakavt ederdik.

Hedefimiz net bir şekilde uefa sampiyonluğu olup hem isim yazdırmali hemde ş.ligine tekrar joker biletiyle giriş yapmalıyız. Ligde kim ne yaparsa yapsın hangi entrika şike dönerse dönsün.
Devre arasında press futboluna uygun bir os bir bek ve cornelius tarzı uygun bedelli yedek forvet ile takımı kemik gibi yapmamız lazım.
Ondan sonra zaha, ndombele falan performans yükselirse yükselir seklinde takılmalıyız.

Üzüntüden halen maçın özetini izlemedim.
Şampiyonlar liginde girdiğin iki pozisyonun en az bir tanesini atmalısın işte. Dün 4-5 tane atmalıydık mesela. Ama bence asıl problem takımın kondisyon eksikliği.
Alakası yok bence o kadar baskı yapan kim olursa olsun 70 den sonra düşer iyi bile baskı yapıldı 70 dk. Sadece hoca 50-60 arası takım düşmeden çabuk oyuncu değiştirip diri tutabilirdi takımı. Yoksa o kadar baskı yapan takım dayanamaz kim olursa olsun.

Ben bu 70 dakika muhteşem oynamamızı Türkiye ligine bağlıyorum. 70 dakika bu şekilde oynayıp içinden geçemeyeceğin takım yok ve geri kalan 20 dakika altyapı oyuncularını sokarsın. Ama işte Türkiye liginde o kadar koşmadığın için ciğer kalmıyor. Ciğer çok enteresan bir organ işte sen ne kadar fazla koşarsan o kadar fazla açılır yada ne kadar az koşarsan o kadar daralır. Bence sorunumuz şu da olabilir. Nefesimizi ayarlayamadık. Ama şu 70 dakikalık kondisyonu 90 dakikaya çıkartırsak bu oyunla çok muhteşem yerlere gelebiliriz. Tabi şu bitiricilik, son pas, heyecanlanmama gibi problemleri çözersek. Kazımcan çok heyecanlı mesela. Yediğimiz 2. golde ileriye çok iyi çıktı ama bir anda heyecanlandı ceza sahası önünde ve topu kaptırdı. Şu özgüven eksikliği, heyecan olmasa keşke...

Geri
Üst Alt