SL 23/24 H:16 | Fenerbahçe 7-1 Konyaspor | MS | 10 Ocak

Kahraman niye çıktı halbuki çok iyi oynuyordu

2201117SG cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Aziz Yıldırım'ın yaptığı şike Ali Kockun yanında çocuk oyuncağı kalacak galiba

fenerin erken gol bulma mevzusuda külliyen yalan bu arada her maç tıkandıkları anda ye penaltı ya aptal bir defans kaleci hatası, öyle gümbür gümbür gelip gol attıkları 1 maç anca çıkar
bir de bu iş var. geçen sene de böyleydi. her sıkışılan durumda bir gri pozisyonda yardım geliyordu.

valencia gibi -iyi futbolcu ama kötü bitirici- bir adam bile neredeyse rekor golle gol kralı oluyordu.

son örnek gs-hatay deplasmanı. icardi'nin ayağına basılıyor değil mi? her şey net. 90+ küsur. penaltı gol olsa +1 puanımız olacak ve şu an lider olacaktık. sizce o pozisyonda fb'li bir futbolcu olsaydı o penaltı çalınmaz mıydı?

tam tersi geri dönelim.

kayseri fb maçı. kayseri 3-3 yapıyor. birkaç dakika sonra ressmen uyduruk bir penaltı var ile verilerek hemen 3-4 yaptırılıyor. yalan mı? o pozisyon kayseri-gs maçında olsa sizce verilir miydi? ya da burayı okuyan fbli arkadaşlara soruyorum. o pozisyonda gs bir penaltı kazanıp zorlandığı maçı 3-4 kazansaydı "pozisyon penaltı" der miydiniz?

yine somut bir örnek verelim, aynı stdyumda, geçen sene 2-1 yenildiğimiz maçta, 55. saniye icardi'nin şutu kayserili'nin eline çarptı ancak verildi mi?

geçen sene 2-4 ezildikleri bjk derbisi, göz göre göre arda güler'e verilen penaltı. bir tane fbli çıkıp pozisyon penaltı diyebilir mi?

bu sene bjk maçı ghezzal-icardi pozisyonunun aynısı bu akşam dzeko'ya verildi ve maç 4. dakikada 1-0 oldu.

haa fb gümbür gümbür dikine oynuyor değil mi? ondan kilidi açıyor ve anadolu takımları bir şey yapamıyor. evet.

hiç objektiflik kasmayalım. fanatiklik yapmıyoruz. yukarıda pozisyon pozisyon yazdık işte.

İlk yarıda amatör kümede oynayamayacak stoperini oynat skoru garanti olunca o bölgenin elemanını her mac aynı hikaye.

bir de bu iş var. geçen sene de böyleydi. her sıkışılan durumda bir gri pozisyonda yardım geliyordu.

valencia gibi -iyi futbolcu ama kötü bitirici- bir adam bile neredeyse rekor golle gol kralı oluyordu.

son örnek gs-hatay deplasmanı. icardi'nin ayağına basılıyor değil mi? her şey net. 90+ küsur. penaltı gol olsa +1 puanımız olacak ve şu an lider olacaktık. sizce o pozisyonda fb'li bir futbolcu olsaydı o penaltı çalınmaz mıydı?

tam tersi geri dönelim.

kayseri fb maçı. kayseri 3-3 yapıyor. birkaç dakika sonra ressmen uyduruk bir penaltı var ile verilerek hemen 3-4 yaptırılıyor. yalan mı? o pozisyon kayseri-gs maçında olsa sizce verilir miydi? ya da burayı okuyan fbli arkadaşlara soruyorum. o pozisyonda gs bir penaltı kazanıp zorlandığı maçı 3-4 kazansaydı "pozisyon penaltı" der miydiniz?

yine somut bir örnek verelim, geçen sene 2-1 yenildiğimiz maçta, 55. saniye icardi'nin şutu kayserili'nin eline çarptı ancak verildi mi?

geçen sene 2-4 ezildikleri bjk derbisi, göz göre göre arda güler'e verilen penaltı. bir tane fbli çıkıp pozisyon penaltı diyebilir mi?

bu sene bjk maçı ghezzal-icardi pozisyonunun aynısı bu akşam dzeko'ya verildi ve maç 4. dakikada 1-0 oldu.

haa fb gümbür gümbür dikine oynuyor değil mi? ondan kilidi açıyor ve anadolu takımları bir şey yapamıyor. evet.

hiç objektiflik kasmayalım. fanatiklik yapmıyoruz. yukarıda pozisyon pozisyon yazdık işte.
Kayserispor macini kimse konusmaz burada. Eski Fenerli Gökhan Sazdagi'nin yaptirdigi ucuz penalti ve 3-4 geriye düstükten sonra Kayseri'de tüm frikikleri eski fenerli Ramazan Civelek'in kullanmasi akillara gelmez

Ne hikmetse fener maçında ligte ilk kez stoper oynayan genç topçular, kış fikstüründe fener deplasmanlarının 16.00'da olması, Avrupa dönüşü bir takımın full evinde rakibinin depte oynaması en önemlisi de VAR'da görevlendirilen tüm hakemlerin fb fotoğrafları, açıklamaları olsun. Bazı şeyler için çok geç kalındı.

Şike var yada yok bunu bilmiyorum ama gerçekten bize karşı bilenen takımlar neden helva gibi bunlara karşı anlam veremiyorum. Uçan kaçan fenerin kendi sahasında bize karşı kaleyi tutan bir tane şutu yok, varın hesap edin işte nasıl bir ortamda yarışıyoruz

biz daha fiziksel bir takımız ve hücum hattımızda -sakatlık/formsuzluk- vb. gibi sebeplerden dolayı bir türlü ritim bulamadık. fb ise kağnı gibi oyunculardan kurulu ve soft bir takım ama kaliteli bitiricileri var ve anadolu maçlarında bir şekilde işe yarıyor bu.

her iki takım da at başı gidiyor ve ufak tefek nuanslar belirleyecek şampiyonluğu.

o yüzden hakem ve var sisteminin en ufak çifte standardı bile dengeyi bozuyor işte. tüm değil ama baazı rakipler de aleni şekilde bize başka fener'e başka oynuyor.

kaç tane maçta, ligde süre almamış stoperler 45 dk oynayıp çıkıyor bir daha da süre bulamıyor. takımlar ezbere oynadıkları sistemleri ne hikmetse fb maçlarında bozup yeni yeni şeyler deniyorlar.

Geri
Üst Alt