⚽ SL 23/24 H:18 | Fenerbahçe 0-0 Galatasaray | MS | 24 Aralık

MS ?

• Kullanılan toplam oy
    152
  • Anket kapatılmış .
Pek derbi iştahı, heyecanı, beklentisi yok tarzında bir hava seziyorum.

Hayalimdeki kadro hep böyleydi;

Icardi

Zaha - Ziyech - Tete

Torreira - Ndombele

Angelino - Apo - Sanchez - Boey

Muslera.

Yerli kuralı olmayasaydı keşke. Sırf Türk oynatmak için takım uyumu sağlayamadık.

Arda kardesler ne ya? Arda 1, mete 2. Bu herifler ligin en kotu hakemleri ve adam fb galatasaray macina ataniyor. O taraftar ana avrat kufur edecek bu herife bu da gordugunu calamayacak bizim lehimize. Fenerin lehine tabi hemen calacak. Isimiz gercekten zor.
Malum Halil umut meler olayından sonra derbi için kesin bizim maça arda kardeşleri verirler demiştim. Arda kardeşler,Atilla karaoğlan,Mete Kalkavan bence şuan en kötü hakemler yine yaptılar yapacaklarını..

Benim hiç bu kadar ümitsiz olduğum bi derbi
olmamisti
Screenshot_20231223-095045_Gallery.webp

Hayalimdeki kadro hep böyleydi;

Icardi

Zaha - Ziyech - Tete

Torreira - Ndombele

Angelino - Apo - Sanchez - Boey

Muslera.

Yerli kuralı olmayasaydı keşke. Sırf Türk oynatmak için takım uyumu sağlayamadık.
onla alakası yok ya. oyuncular formsuz ve sakatlanıp duruyor. 1 maça çıksa diğer antrenmanı pas geçiyorlar. zaha ve ziyech su ana kadar bu konuda hayal kırıklığı.

onla alakası yok ya. oyuncular formsuz ve sakatlanıp duruyor. 1 maça çıksa diğer antrenmanı pas geçiyorlar. zaha ve ziyech su ana kadar bu konuda hayal kırıklığı.
Takım uyumu da önemli usta. Bayern deplasmanında iyi oynayan bir Angelino vardı, ertesi lig maçında yerli kuralından dolayı Kazımcan oynadı. 45. dakikada çıkardı Okan hoca.

Zaha ile Angelino kaç dakika birlikte oynadı mesela, yeri geldiğinde birbilerine bakmadan koşu yaptıklarını anlamaları gerekiyor.

Takım uyumu da önemli usta. Bayern deplasmanında iyi oynayan bir Angelino vardı, ertesi lig maçında yerli kuralından dolayı Kazımcan oynadı. 45. dakikada çıkardı Okan hoca.

Zaha ile Angelino kaç dakika birlikte oynadı mesela, yeri geldiğinde birbilerine bakmadan koşu yaptıklarını anlamaları gerekiyor.
oda var tabi ama sahadaki oyuncuları ezbere yazamadığımız bir sezon oluyor. özellikle ileri hattı sürekli değiştirerek oynamamız oralardaki saçmalamalarımıza en büyük etken bana kalırsa. geçen sene ezbere yazabiliyoduk kadroyu şimdi ise yapamıyoruz onu. iyi oyun dediğin gibi birbirini tanıyan sürekli aynı ekiple oynayan oyuncularla çıkıyor. ama bu teknik bir müdahale değil oyuncuların sürekli sakatlanması ve formlarının yükselmemesi kaynaklı.

yoksa ileriye yazılacak isimler belli;
zaha kerem ziyech
icardi

şu isimleri bile kaç maç tutarlı bir sekilde ardı ardına oynattık bilemiyorum.

geçen sene mesela;
rachica mertens kerem
icardi
ileri üçlüsüyle tüm sezonu bitirdik. bu sene o ritmi yakalayamadık malesef. umarım artık sakatlık falan olmaz da sürekli deneyebiliriz şu ileri hattını. istediğin kadar antrenman yap taktik çalış, birlikte oynamadıkları sürece o ceza sahasında saçmalamaya müsaitiz.
angelino da bu uyumsuzluğun dezavantajını yaşadı bence. yoksa 6m i basıp alabileceğimiz bir oyuncuydu. adam sürekli ileri çıkıp kaptırılan topla geri kosmaya falan çalışıyor. son bölgede topu şöyle 1-2dk döndürdüğümüz maç sayısı çok azdır. kimsenin yeri net olmadığından bir an önce sonuca gitmeye çalısan ve kendini göstermeye oynayan topcular var. top paylaşımı da doğru hücum da bu sebeple çok gerçekleşmiyor.

her sonuca açık bir maç bence. okan'ın büyük maçlara iyi hazırlanması, oyuncu kaliteside kendini sahada gösterirse kazanırız diye düşünüyorum. okan geldiğinden beri tek kötü derbimiz dolmabahcedeki bjk maçıydı sanırım. içerde oynadığımız bjk maçıda son 15 20dk zorlanmıştık. o dönem skoru bulup koruyamamanın etkenleri de vardı. hatırlarsınız kerem in 2.golü bulacağız diye hızlı kullandığı bir kornerde son dk golü yemiş beraberlikle bitmişti maç (hangi maçtı hatırlamıyorum) bu vb maçların etkisini o içerdeki bjk maçında son 15dk geriye yaslanan bir gs izliyorduk.

bu sene aynı sey gecerli değil bence. bayern maçlarındaki konsantrasyonla oynayalım. ki yapabiliyoruz gördük bunu, farka gider maç.

her sonuca açık bir maç bence. okan'ın büyük maçlara iyi hazırlanması, oyuncu kaliteside kendini sahada gösterirse kazanırız diye düşünüyorum. okan geldiğinden beri tek kötü derbimiz dolmabahcedeki bjk maçıydı sanırım. içerde oynadığımız bjk maçıda son 15 20dk zorlanmıştık. o dönem skoru bulup koruyamamanın etkenleri de vardı. hatırlarsınız kerem in 2.golü bulacağız diye hızlı kullandığı bir kornerde son dk golü yemiş beraberlikle bitmişti maç (hangi maçtı hatırlamıyorum) bu vb maçların etkisini o içerdeki bjk maçında son 15dk geriye yaslanan bir gs izliyorduk.

bu sene aynı sey gecerli değil bence. bayern maçlarındaki konsantrasyonla oynayalım. ki yapabiliyoruz gördük bunu, farka gider maç.
Katılıyorum böyle soylememizin sebebi de takımın dalgali oyunu. Misal sende Bayern maçlarını örnek vermişsin. Bayern maçında oyuncuların istediğinde ne yapabildiğini gördük. Karagümrük ve Pendik maçlarında da istemediklerinde ne yapabildiklerini de gördük. İkisi arasinda dağlar kadar fark var ve resmen maç seçtikleri için dalgalı bir performansimiz var. Şampiyon olan takimlarin az çok taban performansi bir yere sabitlenir. Bizde şuanda o taban performans cok aşağılarda. İster istemez de maç sonucunu kestiremiyoruz. Çünkü içimizden Bayern maçındaki gibi oynarsak çok rahat yeneriz diyoruz. Ama içimizdeki diğer ses ulan son Karagümrük maçındaki gibi oynarsak ecel terleri dökeriz dedirtiyor. İki ucu boklu değnek

Muslera
Boey Nelsson Abdülkerim Barış
Kaan Torreira
Tete Mertens Kerem
Icardi

Açıkçası olası tüm kadroları düşündüm ve bu maç için en ideal bulduğum kadro bu oldu. Ziyech ve Davinson'un idmana çıkmadıklarını düşünerek onlarsız bir kadro oluşturdum. Şimdi neden bu kadro dersek işte yorumlarım bu şekilde ;

- Günay her ne kadar iyi bir Karagümrük maçı geçirmiş olsa da deplasmandaki Fener maçları Muslera'nın ustalık alanı, Bu maçlarda her zaman üst seviye işler yaptı bu yüzden tartışmasız şekilde kalede olmalı.

- Boey ve Abdülkerim'in yerleri zaten garanti diğer iki mevki de ise Davinson'un olası yokluğunda Nelsson-Abdülkerim tandem uyumunu bozmaya gerek yok ve zaten Kaan stoperde oynadığında zayıflık gösteriyor. Sol bekte ise son maçlarda orada oynayan ve Fener maçlarında çok etkili olan Barış olmalı.

- Orta sahada ise bu sezonki zorlu maçlarda gayet iyi işleyen Torreira-Kaan ikilisi ile devam etmek çok ideal, Demirbay ve Ndombele 2. yarı hamle oyuncusu olarak bu maçta önemli bir katkı sağlayabilirler.

- Ön tarafta ise Icardi ve Kerem bence yerleri garanti olan isimler. 10 numarada hem tecrübesi hemde Icardi ve Kerem ile uyumunu düşünerek Mertens'in olması gerektiğini ve takıma bu maçta liderlik edebileceğini düşünüyorum. Sağ kanatta ise Zaha ve Tete ikilisinden Tete'nin oynamasını daha ideal buluyorum. Fener'in en büyük hücum gücü olan sol kanadı yani Ferdi-Tadic ikilisini Boey ve Tete gibi çok dinamik ve hızlı bir sağ kanatla kapatıp oradan hızlı geçişler yakalayabiliriz. Tete son paslarda zayıf kalsa da özellikle top taşıma ve çalım konusunda Ferdi'yi epey zorlayacaktır. Ayrıca Zaha sakatlıktan çıktı ve henüz tam hazır bir görüntü çizmiyor bu yüzden Tete tercihi bence ideal olacaktır.

- Bu maç için Temposaray temalı enerjik ve aynı zamanda takım oyununu ön plana çıkartacak bu kadroyu çok ideal buluyorum.

Geri
Üst Alt