Ben ilk maçtan önce çok az maç özetine bir de adamların maçlarındaki topla oynama ve şut çekme istatistiklerine baktığım için ilk maçtaki duruma şaşırmadım. Bizim tabii bu kadar aciz kalmamız şaşırttı ama baskılı oyunu bekliyordum.
Torreira'nın olmaması en büyük etken oldu, ikincisi topu alıp hemen hızlıca ileri taşıma maksadıyla yaptığımız abuk subuk top kayıpları bizi bitirdi. Tabii bir de 3-5-2 oynayan bir takıma karşı pres yapmakla 4-2-3-1/4-4-2 oynayan bir takıma pres yapmak aynı olmuyor. Bir türlü uyum sağlayamadık rakibe. Bu maç yine kalemize bolca gelecekler illa ki, gol atmaları lazım zaten ama bu kadar aciz duruma düşmeyiz herhalde.
Bir de bu çim olayı da enteresan. Benim düşündüğümden daha fazla etkiliyor gibi oyunu. Molde'nin oynadığı maçlara bakınca hep içeride çok baskılı, dışarıda kedi gibi görünüyor takım. Ama mesela Klaksvik'le oynadıkları deplasmandaki maçta da yine baskılı oynamışlar. Tabii rakibin zayıf olması da var ama baktım onların zemini de sentetik çim. Burada biraz avantajımız olur gibi geliyor.
Elenme ihtimalin illa ki var, dikkat etmezsek, ciddiye almazsak (ki alırız herhalde eşek değilizdir o kadar) hiçbir şey anlamadan 2 tane golü görürüz kalemizde. Ama benim beklentim çok da zorlanmadan ilk yarıda 2 golü bulur, 2. yarıda açıklarını yakalar 3'ü de atar turu geçeriz. Endişeli değilim.