SL 24/25 H:28 | Fenerbahçe 0-0 Samsunspor | MS | 16 Mart

Şu maç totalde 12 dakika uzadı tek sebebi maçın 0-0 devam etmesi.

Bunu sene sonunda yonetimin butun sezon icin cikarmasi lazim. Bariz sekilde bize top oynatmiyorlar. Fenere bu hafta 14 dakika daha fazla top oynatmislar. Buyuk takimlar oyun aktikca tempo yapar ve rakibi kirar. Bize izin verilmiyor!

Gerci nerede oyle yonetim...

Artık dayanamıyorum, yazmam gerek 😃

Speyşıl one diyip duruyorlar ya, özel biri özel olan gibi demeye çalışıyorlar.

Ama telaffuzları “special” değil “spatial” olarak çıkıyor, yani uzayla ilgili gibi bir anlamı çıkabilir. Acaba Mourinho uzaylı mı?

“Special” ise speşıl gibi okunur.

Herkesten çok sık duyduğum için rahatsız oldum, belirtmek istedim. 😃 Senin postuna denk geldiği için üzgünüm, renktaş. Sabote etmiş gibi olduk.

Yorgun denilen fb 120 km üstü mesafe katetmiş samsun maçında

Ben maçlarını canlı izlemedim yanlış anlama ama, direkt "x km koşmuş" çok yanıltıcı bir stats olabilir.

Bunun ne kadarı etkili koşu, efor içeriyor vs önemli.

Bir de sanırım neredeyse 90 dk kapanan ve 40 metrede oynayan bir Samsun olmuş sanırım. Özellikle 65'te 10 kişi kaldıktan sonra. Fb sırf yüklenmiştir.

Ben maçlarını canlı izlemedim yanlış anlama ama, direkt "x km koşmuş" çok yanıltıcı bir stats olabilir.

Bunun ne kadarı etkili koşu, efor içeriyor vs önemli.

Bir de sanırım neredeyse 90 dk kapanan ve 40 metrede oynayan bir Samsun olmuş sanırım. Özellikle 65'te 10 kişi kaldıktan sonra. Fb sırf yüklenmiştir.
feneri övüyorlar bari maclarını izleseler
75te kırmızıyı yedıkten sonra samsun ondan sonra koştu fener o sıraya kadar koşu miktarı eminim düşüktü zaten 75e kadar pozisyonda yoktu gibi birşey

1742284951585.webp

Kaynak OPTA

FB maçında Samsunspor hiç oyunu çirkinleştirmedi ve yerde yatmadılar. Hatırladığım kadarıyla topun oyunda kalma süresi 61 dakika üzerindeydi.

Yaklaşık %20 daha fazla oyun içi aktivite olmuş. Ortalamanın epey üzerinde.

FB galibiyet için az bile koşmuş. Nefesleri yetmedi.

Türkiye kupasındaki derbi maçtan sonra biz BAY geçiyoruz. FB ise Trabzon ile oynayacak. TS bunlara çakabilir.

Topun oyunda kalma süresi önemli bir detay. Futboldan gittikçe soğutuyor Türk hakemleri ve TFF. Yeni nesil hızlı tüketen bir güruh ve 100 dk maçın 50 dksı oyunda kalarak bu iş zor. Ben sıkılıyorum mesela futbol izlerken. Eskiden gözümüzü ayırmadan maç izlerdik, çöğdürmeye bile devre arası giderdik. Hem futbol mekanikleşti eski kadife bilekler yok hem de süre uzamasına rağmen top oyunda az kalıyor. Benim gibi futbolu seven biri bile tiksinmeye başladı bu spordan.

Bu maçta dikkat ettiniz mi reis hoca takımın en önemli oyuncusu ntchami oyuna dahi almadı, oynatsa samsun çok daha diri olurdu ortasahada

Fb puan kaybı mı?

Türk hakemleri buna izin verir mi sanıyorsunuz?

Hahahhaha.

Bu macta da puan kaybi beklemek iyimserlik olur. FB'nin sene sonuna kadar belki BJK/TS maclarinda puan kaybetme ihtimali var, diger maclara 3 yazabilirsiniz. Bu iki maci da 75% favori FB.

Ikinci yari baslarken herkes biliyordu olacaklari, bizim zor fikstur FB'nin ise helva gibi maclari oldugu zaten bir gercekti. Bizim hatamiz Hatay ve Kasimpasa gibi takimlara kredi kullanip simdi BJK ve TS gibi rakiplere karsi deplasmanda mutlak 3 puan alma durumuna dusmemiz. Bu yetmiyormus gibi bir de Samsun, Eyup ve Goztepe deplasmanlari var.

Gercekten boyle tutarsiz fikstur gormeyeli cok oldu hatta bu ilk olabilir. Ligi bu durumda vermeyip sampiyon olmamiz bizi TR'de tek buyuk takim yapar artik.

Samsun fena degil, ama FB hem daha kaliteli, hem de hakem ve medya faktoru var. Goztepe, Basak vb. tadinda mac olur bence.

Hakemler izin vermez.

oyun olarak değil de, türk hakemleri sayesinde asla ve asla iç sahada anadolu takımlarına puan kaybetmezler bence.

puan kaybı olacaksa ya küme düşmeme mücadelesi veren bir anadolu deplasmanında olur, ya da iç sahadaki bjk/ts maçlarından birinde.

Bu sezon herkesin gozune soka soka $ike yapiyorlar. TFF, MHK, medya filan hepsini ele gecirmisler. Puan kaybetmeleri mucize bu saatten sonra. Keske kaybetseler.

Samsunu rahat yenerler ama bence savaşta puan kaybedecekler.

Samsun bok gibi takım en az 5 yerler

Samsun'da stoper Satka yok. Samsun dar kadro ve ilk 11 dışı oyuncuların yerini doldurmak zor yerine genç oyuncu oynayacak

onun dışında ilk yarıdaki formu da yok. Son 3 maçta 7 gol yediler. Fb 3-2 falan kazanır gibi

Samsun puan almaz bunlardan

Samsunu oynatmazlar. 5 fenerin lehine 5 samsunun aleyhine faul uydursa yeter.

hakemlerin nasıl yöneteceğini biliyoruz. samsunun hakemi de yenmesi gerekiyor.

ALLAH BÜYÜK

Samsunun puan alacagi varsa da hakemler izin vermez malesef

En ufak fauller hep fenerin lehine calar hakem. Samsunun ataklarini keser hemen. Bakti olmadi, kirmizi ve penaltilara gecis yapar..

fenerin fikstüre baktım

sezon sonuna kadar puan kaybetmeyecekler diye düşünüyorum

Islerini sansa birakmamislar gene. Febenin cihanla puan kaybi yok galiba. Bizim puan kayiplarinin 2sinde mi 3unde mi bu var

kendim de dahil olmak üzere, bazen maçların sıcaklığına göre dolduruşa gelip boş yorumlar yapabiliyoruz.

burada sadece ilk 5-6 sayfayı inceledim ve herkesin hemen hemen dediği tek şey "BUNLAR BUNDAN SONRA HAYATTA PUAN KAYBETMEZ"

ilerleyen sayfalarda yine onlarca böyle yorum daha vardır eminim.

kendim de dahil olmak üzere, bazen maçların sıcaklığına göre dolduruşa gelip boş yorumlar yapabiliyoruz.

burada sadece ilk 5-6 sayfayı inceledim ve herkesin hemen hemen dediği tek şey "BUNLAR BUNDAN SONRA HAYATTA PUAN KAYBETMEZ"

Istisnalar kaideyi bozmaz Velicim. Hâlâ aynı fikirdeyim ve umarım yanılırım. Bunların puan kaybetmesi mucizevi bir olay. Öyle böyle kollanmıyorlar. Daha 2 gün önce sırf portekizliye ceza vermemek için yapılanları gördük. Puan kaybettirmemek için çok uğraşacaklar özellikle fark 3 puan olmuşken.

Istisnalar kaideyi bozmaz Velicim. Hâlâ aynı fikirdeyim ve umarım yanılırım. Bunların puan kaybetmesi mucizevi bir olay. Öyle böyle kollanmıyorlar. Daha 2 gün önce sırf portekizliye ceza vermemek için yapılanları gördük. Puan kaybettirmemek için çok uğraşacaklar özellikle fark 3 puan olmuşken.
yok zaten fikrinizi değiştirmeye çalışmıyorum. yanıldığınızı ortaya koyuyorum. onu da kabul etmiyorsunuz. istisna diyorsunuz. daha ne diyebilirim ki zaten? :)

75'de Samsun'u 10 kişi bıraktılar 30 dakika 10 kişi oynadılar. Aslında senin yorumda bir yanlışlık yok.

Kuş taşa çarptı diyeceğimiz maçlardan biriydi, Samsun da ortaya karakter koydu.

75'de Samsun'u 10 kişi bıraktılar 30 dakika 10 kişi oynadılar. Aslında senin yorumda bir yanlışlık yok.

Kuş taşa çarptı diyeceğimiz maçlardan biriydi, Samsun da ortaya karakter koydu.
hayır yanılmışım.

evet türk hakemleri elinden geleni yaptı, o konuda doğruymuşum.

ancak sonuçta puan kaybı oldu. o konuda yanılmışım.

demek ki neymiş, oynanmayan maç kazanılmış sayılmazmış. "bunlar hayatta puan kaybetmez" argumanı bomboş bir argumanmış.

İnşallah senin dediğin gibi olur ve puan kaybederler, vallahi inanki nefret ediyorum şu camiadan.

yine yanlış anladın. ben "puan kaybederler" demiyorum ki? :)

sadece "kesin puan kaybetmezler" argumanı boş bir arguman diyorum.

anlatmak istediğim şey şu:

genellikle maç sonucu akşamları maçın sıcaklığı ile, hararetli yorumlar yapılabiliyor. bu da zaman zaman burayı çekilmez hale getirebiliyor.

genellikle insanların kendi kafasında yarattığı alternatif evrendeki gibi işlemiyor gerçek hayatta olaylar.

şu maça bile 100 kişi (ben de dahil) puan kaybı imkansız demişiz. ama olmuş. hem de inanılmaz bir hakem desteğine rağmen.

ee bu neden ts iç sahada (olmadı ama olabilirdi), bjk iç sahada, sivas depte de olmasın? (olmayabilir de tabi)

yine yanlış anladın. ben "puan kaybederler" demiyorum ki? :)

sadece "kesin puan kaybetmezler" argumanı boş bir arguman diyorum.

anlatmak istediğim şey şu:

genellikle maç sonucu akşamları maçın sıcaklığı ile, hararetli yorumlar yapılabiliyor. bu da zaman zaman burayı çekilmez hale getirebiliyor.

genellikle insanların kendi kafasında yarattığı alternatif evrendeki gibi işlemiyor gerçek hayatta olaylar.

şu maça bile 100 kişi (ben de dahil) puan kaybı imkansız demişiz. ama olmuş. hem de inanılmaz bir hakem desteğine rağmen.

ee bu neden ts iç sahada (olmadı ama olabilirdi), bjk iç sahada, sivas depte de olmasın? (olmayabilir de tabi)
Aslında haklısın normal şartlarda puan kaybı olması gayet normal, ama fenerin inanılmaz derecede ittirilmesi, kollanması, hakemlerin penaltı vermek için ağzında düdük ile dolaşması büyük fotoğrafı olumsuz yapıyor.

Mesela bugün Trabzon ilk golü atınca zerre sevinmedim çünkü ikinci yarı fenerin kazanması için herşeyi yapacaklarını tahmin edebiliyordum, ve haksız bir penaltı ile kilidi açtılar.

Her fener maçı aynı tiyatro. As kalecileri sakatlanan anadolu klüpleri mi dersin, as oyuncuları oynatmayanları mı dersin, ya da ne hikmetse fenere özel formasyon deneyenleri mi dersin, say say bitmiyor.

Bütün mesele fenerin ittirilmesi. Yıllardır böyle olduğu için insan ister istemez puan kaybı ihtimaline çok düşük bir olay olarak bakıyor.

Aslında haklısın normal şartlarda puan kaybı olması gayet normal, ama fenerin inanılmaz derecede ittirilmesi, kollanması, hakemlerin penaltı vermek için ağzında düdük ile dolaşması büyük fotoğrafı olumsuz yapıyor.

Mesela bugün Trabzon ilk golü atınca zerre sevinmedim çünkü ikinci yarı fenerin kazanması için herşeyi yapacaklarını tahmin edebiliyordum, ve haksız bir penaltı ile kilidi açtılar.

Her fener maçı aynı tiyatro. As kalecileri sakatlanan anadolu klüpleri mi dersin, as oyuncuları oynatmayanları mı dersin, ya da ne hikmetse fenere özel formasyon deneyenleri mi dersin, say say bitmiyor.

Bütün mesele fenerin ittirilmesi. Yıllardır böyle olduğu için insan ister istemez puan kaybı ihtimaline çok düşük bir olay olarak bakıyor.
hakem yönetimleri ve kritik anlarda verilen kararlar tabiki maçın sonucuna direkt etki de edebilir, itirazım yok. ancak futbol bana göre sahada oynanan bir oyundur. rakibin ittirilmesi ne kadar sinir bozucu olsa da, sahada güçlü durmaya devam edersen yine istediğini alırsın.

evet bugün ts aleyhine haksız bir penaltı verilmiş olabilir ama ts o yüzden yenilmedi. b.k gibi oynadığı için, oyuncu kalitesi düşük olduğu için yenildi.

bak 4 gün önce gs'ın net penaltısını vermediler, bariz ofsaytı gol diye saydılar ama gs bunlar oldu diye maçtan çekilmedi. oynadı ve fb'yi kendi evine gömdü.

keza bjk'a deplasmanında frankowski hatalı bir kararla atıldı diye yenilmedik. okan hoca böylesine fizik gücü mücadelesi şeklinde cereyan eden bir maça morata ile başlayıp, 10 kişi kalmasına rağmen bu ısrarında devam etmesi yüzünden yenildik.

gecenin bu saati çok uzattım farkındayım da, kısacası, "o puan kaybetmez" "bunu kolluyorlar zaten" vb gibi kendimizi şartlandırmamalıyız bence. fb, arkabahçesi olmayan her takıma her yerde puan kaybedebilir. kaybetmeye de bilir.

3 puan + ikili averaj ile öndeyiz. kalan maçların hepsini kazanacak güçteyiz. fb düşünsün. siz keyfini çıkarın.

Geri
Üst Alt