⚽ ŞL 24/25 Play-off M:2 | Galatasaray 0-1 Young Boys | MS | 27 Ağustos | TRT 1

Rakip takımın savunması evlere şenlik. Hücumu ise ayakları kötü ama fiziken seni zorluyor.

Sadece şu basit çıkarımla bile hücum hattına yetenekli ayakları koyup, savunma ve orta sahayı fiziken güçlü adamlarla kalabalık tutarsan rakibi saf dışı bırakacağın çok aşikar değil mi ya.

Bu maçta hücum hattında İcardi, Bats, Zaha, Ziyech'ten 2 tanesi kesinlikle aynı anda sahada olmalı. Duruma göre 3'ü de aynı anda sahada olabilir. Arkalarına da pasör olarak Sara. Geri kalanlar da Berkan, Kaan, Torreira, Nelsson, Metehan gibi savunmatik adamlar olacak.

4-3-1-2
Muslera
Jelert
Nelsson
Metehan
Barış Alper
Berkan
Torreira
Kaan Ayhan
G. Sara
Wilfred Zaha
Mauro İcardi

Rakip takımın savunması evlere şenlik. Hücumu ise ayakları kötü ama fiziken seni zorluyor.

Sadece şu basit çıkarımla bile hücum hattına yetenekli ayakları koyup, savunma ve orta sahayı fiziken güçlü adamlarla kalabalık tutarsan rakibi saf dışı bırakacağın çok aşikar değil mi ya.

Bu maçta hücum hattında İcardi, Bats, Zaha, Ziyech'ten 2 tanesi kesinlikle aynı anda sahada olmalı. Duruma göre 3'ü de aynı anda sahada olabilir. Arkalarına da pasör olarak Sara. Geri kalanlar da Berkan, Kaan, Torreira, Nelsson, Metehan gibi savunmatik adamlar olacak.

4-3-1-2
Muslera
Jelert
Nelsson
Metehan
Barış Alper
Berkan
Torreira
Kaan Ayhan
G. Sara
Wilfred Zaha
Mauro İcardi
Bats zaha ziyech artı sara olmaz

Reis altına örnek kadro yazdım.. Her türlü golü atacak ama yemeyecek takım.
Bize karşı kompakt koşan ve fiziksel gücü diri takımlara sadece sekiz kişinin mücadele ettiği bir takımla reaksiyon gösteremeyiz

Olacak şeyi söyleyeyim ağır adamlarla pas yaparak ileri çıkar rakibi sıkıştırırız yaptığımız ilk pas hatasıyla kalemizde golü görürüz Okan hoca resmen Fatih Terim’in tekrarladığı sıçış dönemindeki futbol oynatmaya başladı

Bunun yegane sebebi okan hocanın ilk senesindeki koşan sahayı rakibe dar eden tüm alanları parsellen oyuncuların aksine bireysel yetenekleri ile bir şey yapmaya çalışan temposuz ve yaşlı oyunculara Evrilmemizdir

Icardi oynayacağına göre benim düşüncem üzerine maksimum bir tane daha temposuz oyuncu barınabilir takımda zaha ziyech meetensten sadece biri oynamalı

Sara hücuma yönelik görev almalı

Bize karşı kompakt koşan ve fiziksel gücü diri takımlara sadece sekiz kişinin mücadele ettiği bir takımla reaksiyon gösteremeyiz

Olacak şeyi söyleyeyim ağır adamlarla pas yaparak ileri çıkar rakibi sıkıştırırız yaptığımız ilk pas hatasıyla kalemizde golü görürüz Okan hoca resmen Fatih Terim’in tekrarladığı sıçış dönemindeki futbol oynatmaya başladı

Bunun yegane sebebi okan hocanın ilk senesindeki koşan sahayı rakibe dar eden tüm alanları parsellen oyuncuların aksine bireysel yetenekleri ile bir şey yapmaya çalışan temposuz ve yaşlı oyunculara Evrilmemizdir

Icardi oynayacağına göre benim düşüncem üzerine maksimum bir tane daha temposuz oyuncu barınabilir takımda zaha ziyech meetensten sadece biri oynamalı

Sara hücuma yönelik görev almalı

Ben bunun çözümünü açıkçası orta saha ve savunmayı full koşan, basan ve savunma becerileri yüksek oyunculardan oluşturmaktan görüyorum.

Günün sonunda belki de 4-1-4-1 tarzı bir diziliş de bizim kurtuluşumuz ve sorunlarımızın çözümü de demek olabilir bilemiyorum.

Misal; 4-1-4-1

Muslera
Jelert
Nelsson
Kaan
Köhn
-
Barış Alper
Berkan
Torreira
Sara
Kerem
-
Mauro İcardi

Ben bunun çözümünü açıkçası orta saha ve savunmayı full koşan, basan ve savunma becerileri yüksek oyunculardan oluşturmaktan görüyorum.

Günün sonunda belki de 4-1-4-1 tarzı bir diziliş de bizim kurtuluşumuz ve sorunlarımızın çözümü de demek olabilir bilemiyorum.

Misal; 4-1-4-1

Muslera
Jelert
Nelsson
Kaan
Köhn
-
Barış Alper
Berkan
Torreira
Sara
Kerem
-
Mauro İcardi
Maalesef ezbere 4231 oynatan bir hocamız var o yüzden bu ihtimallerin hepsi hayalde kalıyor

Maalesef ezbere 4231 oynatan bir hocamız var o yüzden bu ihtimallerin hepsi hayalde kalıyor

Ya bazen şunu anlamıyorum renkdaş,

Hani denersin yani. Guardiola'ya falan bakınca bazen adamdaki tutkuya hayran kalıyorum, adam hala deniyor ya. Hala yeni yeni farklı set hücumları, dizilişler deniyor. Şimdi de tuttu 3-2-4-1 diye bi dizilişe sardı resmen.

Abi elinde böyle bi kadro var mesela sen hiç yeni şeyler denemez misin?

Ne bileyim ben bu kadronun elimde olduğunu düşününce hazırlık kampında yeni şeyler denemek için heyecandan 100 takla atardım ya;

- 3'lü savunma acaba nasıl olur
- mesela prime barcelona, milan tarzı tamamen topa sahip olma odaklı tiki taka dönebilir miyiz,
- la bu guardiola niye böyle bi taktiğe döndü, dur la ben de deneyeyim bakalım nasıl olacak bu kadroda
- elimde 2 tane taş gibi iyi santroforum var, acaba 4-4-2 baklava dizilişiyle oynayabilir miyim Madrid misali,

Ya düşünüyorum da hani denersin yani. Dene ya ne olacak dene abi. Mertens'i 8 numaraya çek dene, Barış'ı sol forvet, Ziyech'i sağ forvet yap 3'lü forvet dene, ya full takoz orta saha ile çık, ölümüne fizikli defans ve orta saha yap, hücuma 3 tane yetenekli oyuncu at bakalım noluyor mesela Zaha, Ziyech, İcardi, bakalım bi görelim.

Abi bu meraksızlık, bu aynı hava beni öldürecek yemin ederim.

Yanlışı olabilir para veriyorum diye saçma sapan konusacagima yanlışını söylerim zaten

yanlış dememelisiniz bence uefa pro lisansınız yoksa
hocanın bu tercihi ya da demecine kendi futbol görüşüm uyarınca iştirak edemiyorum gibi bi söz daha doğru olur
öbür türlü yanlış diyince ego tatmini gibi oluyor BENCE tabi.

yanlış dememelisiniz bence uefa pro lisansınız yoksa
hocanın bu tercihi ya da demecine kendi futbol görüşüm uyarınca iştirak edemiyorum gibi bi söz daha doğru olur
öbür türlü yanlış diyince ego tatmini gibi oluyor BENCE tabi.
Uslubum küstah değil ona buna da bir şey bulmaliyim diye cabam yok hocaligini da silmedim oyuncunun oyunculuğuna da .

Uslubum küstah değil ona buna da bir şey bulmaliyim diye cabam yok hocaligini da silmedim oyuncunun oyunculuğuna da .

Sizce hocanın üslubu küstah mı peki, sara ve torreiranın yanında orta saha özellikli birinin oynaması gerekenlere size mi sorucam demiş resmen. Hoca da bize küstahlık yapmamalı

Panikle acele edip topyekün saldırmamamız gerekiyor. Nasıl olsa gol buluruz. Önemli olan gol yememek. Savunma çok dikkatli olmalı. Eksjkler beni korkutuyor.

umarım bi şekilde geçeriz, para kasaya girer. Katılsak bile rezalet skorlar alacağımız garantilendi. Young Boyz dan 4-5 yiyebilcek takım, şampiyonlar liginde her maç kaç gol yiyecek bakalım. Hocada taşşak geçmek yerine, takımın bu ortasaha ile olmayacağını geç'te olsa anlar umarım.

Yalan yok renkdaşlar maça dair çok anksiyetik bi vaziyetteyim.

İlk maçta da böyleydim ama yok ya kuruntu yapıyorum diyordum, maç başlamadan önce arkadaşıma bi 3-5 de bunlardan yiyormuşuz diye espri yapmıştım gevrek gevrek, güya espriydi gerçek oldu anasını satayım.

Yarınki maça dair de hiç içim rahat değil.

Herkes evimizde alırız diyor da ben 0-2 veya 1-1 giderken son 10 dakikada gol atacağız diye hayvan gibi açılıp 1-2 hatta 1-3'lük bi mağlubiyet gerçekleşirse şaşırmam.

Haa elenirsek çok yazık olacak, hem hayallere hem bu kadroya, hem paraya hem GS'nin geleceğine.

Buradan elenirsek eğer sadece ama sadece Avrupa Ligi'nde finale çıkmak toparlar bizi. Yoksa GS'nin gelecek 3-4 yılı çöp oldu yine.

1724688017196.webp

bu şekilde geçecek bir 27 saat

Barışın sol kanatta keremin forvet arkası pozisyonda başlaması young boys maçı için en olumlu durum bence

Çakılı savunma oynayacaklar.Savunmalarını açmak için bir değil iki koşucu oyuncu lazım

Ayrıca fizikliler ve onları ancak çok hareketli olursak zayıf düşürürüz

Aksi durumda patates soğan gibi maç olur

Ya bazen şunu anlamıyorum renkdaş,

Hani denersin yani. Guardiola'ya falan bakınca bazen adamdaki tutkuya hayran kalıyorum, adam hala deniyor ya. Hala yeni yeni farklı set hücumları, dizilişler deniyor. Şimdi de tuttu 3-2-4-1 diye bi dizilişe sardı resmen.

Abi elinde böyle bi kadro var mesela sen hiç yeni şeyler denemez misin?

Ne bileyim ben bu kadronun elimde olduğunu düşününce hazırlık kampında yeni şeyler denemek için heyecandan 100 takla atardım ya;

- 3'lü savunma acaba nasıl olur
- mesela prime barcelona, milan tarzı tamamen topa sahip olma odaklı tiki taka dönebilir miyiz,
- la bu guardiola niye böyle bi taktiğe döndü, dur la ben de deneyeyim bakalım nasıl olacak bu kadroda
- elimde 2 tane taş gibi iyi santroforum var, acaba 4-4-2 baklava dizilişiyle oynayabilir miyim Madrid misali,

Ya düşünüyorum da hani denersin yani. Dene ya ne olacak dene abi. Mertens'i 8 numaraya çek dene, Barış'ı sol forvet, Ziyech'i sağ forvet yap 3'lü forvet dene, ya full takoz orta saha ile çık, ölümüne fizikli defans ve orta saha yap, hücuma 3 tane yetenekli oyuncu at bakalım noluyor mesela Zaha, Ziyech, İcardi, bakalım bi görelim.

Abi bu meraksızlık, bu aynı hava beni öldürecek yemin ederim.
Kadromuz full olduğu zaman tam 3-4-3 e uygun. Hem defanstan çıkarken +1 kişi oluruz hem ofansif beklerimiz daha rahat ederler ve savunma zaafları azalır

Maç'ın Oranlar'ına bakılınca 5 Maç'tan 4'ü Ms 1 şeklinde 1 tanesi de Ms 0 şeklinde bitmiş.Bu 4 Maç'tan 2'si de 2/1 şeklinde bitmiş.Bu maç için Oranlar sıkıntılı..

Geri
Üst Alt