ŞL Son 16 İlk Maç | Arsenal 2-1 Barcelona | 16 Şubat | Maç Sonucu

Cevap: ŞL Son 16 İlk Maç | Arsenal 2-1 Barcelona | 16 Şubat | Maç Sonucu

Ya neye gøre Arsenal hak etti. O zaman ilk yari Barca muthis oynadi ve daha fazla gol pozisyonuna giren Barca o zaman Barca hak etti. Ki kac tane gol pozisyonuna girdi Arsenal net olarak.

Problem o değil ki, Guardiola öyle yaptığı için "İspanyol liginin mantalitesi bu işte" mi diyeceğiz? Hoş değil yani. Kaldı ki, Barcelona 4-6-0 taktiğini oynayan bir takım. İleri uçta belli sabit adamları yok, yani santraforları..Kanatlar ve ofansif orta saha değişmeli oynuyor..

Messi - Pedro - Villa..

O yüzden sıkıntı yok..

Guardiolanınki 1 maçlık hata ben Guardiolayı genellemedim zaten. Ama çoğu Türk hocanın hep yaptığı şey bu onu demek istedim. Guardiolanın yaptığını Türkiyede herhangi bir takımın hocası yapsaydı şimdi neler diyorduk bi düşün :D

Eee tamam kac tane gol pozisyonuna girdi Arsenal net olarak ikinci yari ilk yari neredeyse hic pozisyonlari yok. Sanslilardi Barca'ya karsi. Bulduklari az pozisyonda gol oldu. Buna karsin Barca kacirdi net pozisyonlar. Ilk yari oyunu kontrol eden bir takim ikinci yari da yapabilir fakat Barca bunu cok yapiyor øzellikle Avrupa maclarinda.

Sebep ne bilmiyorum fakat oyundan dusuyorlar.

Barcelona'nın Avrupa'da ikinci yarılar oyundan düşme nedeni, karşısına güçlü ve futbolu bilen takımların çıkmasından kaynaklanıyor. Her takım dandik, La Liga takımı gibi değil.

Ben, bu dünyada Arsenal'den daha şanssız bir takım görmedim henüz :D

Diger maclar icin haklisin cok sansizlar. Zaten surekli takip eden arkadaslarim da aynisini diyor. Cok sansizlar 5 top direkten døner kalenin 4 metre yakinindan 5 gol kacirirlar mac 1-1 biter falan diyorlar fakat Barca'ya karsi sanslilar benim izledigim maclarda. Gercekten sanslilar.

Arsenal hak ederek kazandı maçı. Nasri ve Wilshere'nin oyunlarına haksızlık olur başka türlü söylemek...

Peki ya Dani Alves'in maç boyunca at arabası gibi sağdan bindirmeleri.. Sezar'ın hakkı Sezar'a...Valdes aptalca gol yemeyip Barca maçı almış olsaydı, burada herkes Barca'nın nasıl hayvan gibi paslaştığını yazıyor olacaktı.

Ya neye gøre Arsenal hak etti. O zaman ilk yari Barca muthis oynadi ve daha fazla gol pozisyonuna giren Barca o zaman Barca hak etti. Ki kac tane gol pozisyonuna girdi Arsenal net olarak.

Diger maclar icin haklisin cok sansizlar. Zaten surekli takip eden arkadaslarim da aynisini diyor. Cok sansizlar 5 top direkten døner kalenin 4 metre yakinindan 5 gol kacirirlar mac 1-1 biter falan diyorlar fakat Barca'ya karsi sanslilar benim izledigim maclarda. Gercekten sanslilar.

Futbolda hata yapan kaybeder demi ? Barcelona, Guardiola hata yaptı ve daha istekli olan Arsenal kazandı. Bu kadar basit.

Peki ya Dani Alves'in maç boyunca at arabası gibi sağdan bindirmeleri.. Sezar'ın hakkı Sezar'a...Valdes aptalca gol yemeyip Barca maçı almış olsaydı, burada herkes Barca'nın nasıl hayvan gibi paslaştığını yazıyor olacaktı.

Barça Rijkaard döneminden beri paslaşıyor.

helal sana arsenal..

Barcelona'nın Avrupa'da ikinci yarılar oyundan düşme nedeni, karşısına güçlü ve futbolu bilen takımların çıkmasından kaynaklanıyor. Her takım dandik, La Liga takımı gibi değil.

Fakat Ispanya'da dusmeyecekler bence oyundan Arsenal karsisinda ve 90 dakika oyunu kontrol eden onlar olacak. Gecen sene de aynisi oldu cunku.

Alves'i falan boşverin.

Herkesin maçı boşladığı anlarda Wilshere ve Nasri çıktı sahneye. Özellikle Nasri muazzam oynadı yahu, tek başına şaha kaldırdı adeta takımı. Sonra Fabregas, Persie falan da katıldı.

O olsaydı bu girseydi diye birşey konuşmam ben. Hakem hatası olsaydı tamam ama o da takdir haklarını genelde Barca'dan yana kullandı. Olmayan yerden fauller, korner çıkarttı falan.

Arsenal de çok boşluk buldu örneğin Fabregas'ın vurmak yerine orta açtığı bir pozisyon var ki çok net. Ama tercih hatası yaptı.

Sonuçta direkten falan da dönmedi. Bence Arsenal kötü duruma düşmesine rağmen ayağa kalkmasını bildi. Arshavin de işi bitirdi. Wenger'in onu sokma amacı da buydu zaten.

Futbolda hata yapan kaybeder demi ? Barcelona, Guardiola hata yaptı ve daha istekli olan Arsenal kazandı. Bu kadar basit.

Hata yapmasi Arsenal'in hak ettigi anlamina mi geliyor. Daha fazla gol pozisyonuna giren Barca. Ilk yari oyunu tamamen kontrol eden neredeyse Barca. Son 20 25 dakika biraz toparlanan Arsenal. Yani neye gøre Arsenal hak etti. Ikinci yarinin son evresine gøre Arsenal dersek ilk yari icin de Barca dememiz gerekir. Ki bir de girilen gol pozisyonu sayisi var. Bence Barca guclu Arsenal Barca'ya karsi gucsuz ve herkes o yuzden Arsenal ile biraz sempati kuruyor ve Arsenal hak etti diyor. Her ikisi esit oynasa ve Arsenal yense insanlar gene Arsenal hak etti der. Pardon son cumle yanlis Barca daha iyi oynasa Arsenal yense gene Arsenal hak etti denilir.

tumblr_lgq7owFVdM1qdxvzto1_500.png

Maçı izleyemedim fakat Barcelonanın harcadığı pozisyon iyiymiş.

Bu arada,Messi'nin ilk yarı da attığı gol ofsayt değilmiş diyorlar :) 0-2 olsa herşey daha farklı olurdu

At arabası gibi bindirmek önemli tabi de sonucu da önemli. Mesela Nasri, Alves ile dalga geçti maç boyu. Sildi süpürdü herif.

İyi maç. Geçen yıla oranla Arsenal'ın Van Persie'si, daha iyi bir Song'u, ve sisteme oturtulmuş bir Wilshere'i var. Ve Nasri gerçekten muhteşem. Buna rağmen Barcelona'nın yarısı kadar pas yapan Arsenal'ın bugün maçı kazanmasındaki en büyük etken rahat hareket eden Barcelona ve risk alan Wenger'in son yarım saatteki hızlı hücumları. Valdes çok kolay goller yedi üstüne. Fakat Barcelona'nın adapte olduğunda Nou Camp'ta parçalayabileceği bir Arsenal hala duruyor. Ben geçen yıl oynanan maçtan daha fazla zevk aldığımı söyleyebilirim sadece.

Güzel mac oldu.

Guardiolanın icine hikmet karaman kacınca sonuc kacınılmaz oldu:D

Bu Barcalılar çok fanatik yahu:) Bırakın bir iki maç da başkaları kazansın, sakin;)

Barca'nın bu kadar çok pozisyon bulmasının en önemli sebebi savunmayı çok önde kurmasıydı. Ama aynı neden belki de Arsenal'e maçı getirdi. Çünkü Arsenal'i oyuna ortak eden de buydu.

Geri
Üst Alt