ŞL Son 16 İlk Maç | Arsenal 2-1 Barcelona | 16 Şubat | Maç Sonucu

Cevap: ŞL Son 16 İlk Maç | Arsenal 2-1 Barcelona | 16 Şubat | Maç Sonucu

Hata yapmasi Arsenal'in hak ettigi anlamina mi geliyor. Daha fazla gol pozisyonuna giren Barca. Ilk yari oyunu tamamen kontrol eden neredeyse Barca. Son 20 25 dakika biraz toparlanan Arsenal. Yani neye gøre Arsenal hak etti. Ikinci yarinin son evresine gøre Arsenal dersek ilk yari icin de Barca dememiz gerekir. Ki bir de girilen gol pozisyonu sayisi var. Bence Barca guclu Arsenal Barca'ya karsi gucsuz ve herkes o yuzden Arsenal ile biraz sempati kuruyor ve Arsenal hak etti diyor. Her ikisi esit oynasa ve Arsenal yense insanlar gene Arsenal hak etti der.

İki takım da çok iyi oynadı. Arsenal sadece 20-45 arası oyundan düştü onda da gol geldi. Girilen gol pozisyonu sayısı ne kadar olursa olsun. Pozisyonu gole çeviremediği sürece ne anlamı var. Guiza'dan fazla pozisyona giren forvet yoktur dünyada. Bence bugün Barcelona kadrosu'nun Messi dışında Arsenal kadrosuna bir üstünlüğü yoktu. Hatta sahada dökülen bir Walcott vardı. Yani olay güç dengesi değil.

Alves'i falan boşverin.

Herkesin maçı boşladığı anlarda Wilshere ve Nasri çıktı sahneye. Özellikle Nasri muazzam oynadı yahu, tek başına şaha kaldırdı adeta takımı. Sonra Fabregas, Persie falan da katıldı.

O olsaydı bu girseydi diye birşey konuşmam ben. Hakem hatası olsaydı tamam ama o da takdir haklarını genelde Barca'dan yana kullandı. Olmayan yerden fauller, korner çıkarttı falan.

Arsenal de çok boşluk buldu örneğin Fabregas'ın vurmak yerine orta açtığı bir pozisyon var ki çok net. Ama tercih hatası yaptı.

Sonuçta direkten falan da dönmedi. Bence Arsenal kötü duruma düşmesine rağmen ayağa kalkmasını bildi. Arshavin de işi bitirdi. Wenger'in onu sokma amacı da buydu zaten.

Van Persie haricinde katılıyorum, bugün gol atmasına rağmen kötüydü. Çok net iki pozisyonu harcadı, attığı golde de Valdes'in hatası vardı.

At arabası gibi bindirmek önemli tabi de sonucu da önemli. Mesela Nasri, Alves ile dalga geçti maç boyu. Sildi süpürdü herif.

Muhakkak. Nasri'nin oyuna asla laf etmedim. Ki bu saygısızlık olur. Gerçekten muhteşemdi. Maçın belli sahnelerinde Süpürdü aslında Alves'i. Alves son anlarda belki işin defans boyutunda biraz sırıtsa da maç boyunca sağ kanat bindirmeleri takdire şayandı. Nasri'nin oyununu söylerken, karşı tarafınınkinde hakkını vermek lazım. Yani haksızlık yapmamak lazım. Kimse bunları söylemiyor. Arsenal kazandığı için, Arsenal'ı konuşuyor. Tersi olsa, Ne Nasri'den söz edilirdi, Ne de Wilshere'den. Herkes Barca'dan bahsederdi. Nasıl paslaştığını söylerdi her zamanki gibi. Bir de ben bunu deyince "Barca Rijkaard döneminden beri paslaşıyor" diyen arkadaşların çıkmasıda hoş tabi. Yani onlara önerim yok benim :)

Ayrıca, Nasri'nin son dakikada yaptığı asisti ise abartmaya gerek yok. 4'e 2 gibi bir kontra ile geldi, Arsenal. Bomboş bir alan vardı önünde..

Bence ne Bendtner ne de Persie. Arsenal'in daha iyi bir golcu almasi lazim.

Benim kimseye sempatim yok. Hatta ingiliz takımlarını sevmem, ispanyol ve italyanları desteklerim onlara karşı. Ama bence bugün Arsenal haketti yahu altına girip psiko analiz yapmanıza gerek yok:)

Barca'nın oyununu bozan takımlar oldu daha önce. Hiddink'in Chelsea'si ve Mou'nun Inter'i bunlara örnektir. Boş boş pas yaptırdı, 500-600 pas ama 1,5 pozisyonla tamamladı Barca o maçları. Sonuçları geçiyorum.

Ama burda Barca'nın oyununa oynayarak dahil oldu Arsenal.

Yalniz asil dusundurucu bizim isimiz cok zor. Barca yillar sonra bu noktaya geldi Arsenal gene øyle yillarca ust uste koyarak bu noktaya geldi. Biz de halen bir oyuncu iki pas atsa wowwwww cok iyi oyuncu diyoruz. Avrupa'da CL'ye gidersek ust turlarda Manular, Arsenaller, Barcalar, Chealseler falan gelecek ki hepsinin orta sahasinin yaninda bizim orta saha yok aslinda. Adi var ama kendi yok.

Edit: Hatta defansin da adi var kendi yok olur bu takimlar karsisinda.

Muhakkak. Nasri'nin oyuna asla laf etmedim. Ki bu saygısızlık olur. Gerçekten muhteşemdi. Maçın belli sahnelerinde Süpürdü aslında Alves'i. Alves son anlarda belki işin defans boyutunda biraz sırıtsa da maç boyunca sağ kanat bindirmeleri takdire şayandı. Nasri'nin oyununu söylerken, karşı tarafınınkinde hakkını vermek lazım. Yani haksızlık yapmamak lazım. Kimse bunları söylemiyor. Arsenal kazandığı için, Arsenal'ı konuşuyor. Tersi olsa, Ne Nasri'den söz edilirdi, Ne de Wilshere'den. Herkes Barca'dan bahsederdi. Nasıl paslaştığını söylerdi her zamanki gibi. Bir de ben bunu deyince "Barca Rijkaard döneminden beri paslaşıyor" diyen arkadaşların çıkmasıda hoş tabi. Yani onlara önerim yok benim :)

Ayrıca, Nasri'nin son dakikada yaptığı asisti ise abartmaya gerek yok. 4'e 2 gibi bir kontra ile geldi, Arsenal. Bomboş bir alan vardı önünde..

Canım benim. Derin düşünce kabiliyetin hiç yok demekki. Problem sende malesef.

Henry takımdayken Persie daha çok yardımcı forvet gibiydi. Aslında Wenger sever bu tür oyunları. Ondan forvet yarattı. Bence sağlam bir Persie Epl'nin en iyi forvetlerinden biridir. Tek sorunu sakatlık. Bu tür futbola kafa yoran adamları seviyorum. Alex Song'a bakın, düz bir libero iken, hatta bir stoper iken bu yıl goller atıyor ve hücuma daha çok destek veriyor. Kaptığı topların yanına birde hücum gücü ekledi Wenger. Gerçi bugün onun oyundan alınması maçın kaderini değiştirdi ama genel olarak söylüyorum bunu.

İki hoca da oyuncularının gelişimine büyük önem veriyor ve kulüplerinin sembolü haline geldi. Ama Arsenal ve Barcelona arasındaki en büyük farkı geçen günlerde Guardian'da röportajı yayınlanan Xavi veriyor: "Burada 2 yıl hiçbir şey kazanamazsanız herşeyi değiştirirler fakat felsefe aynı kalır"

Bizde de hersey ayni. Yil 2011 ve halen abi kalmadi diye oyuncularimiz dert yaniyor.

Bizde de hersey ayni. Yil 2011 ve halen abi kalmadi diye oyuncularimiz dert yaniyor.

Yöneticinin biri "Hakan Şükür'ü ikna edip takıma geri getirelim" demişti galiba..Yani sözün bittiği yer..Nakavt!

Arsenal'in yenmesi süper oldu rövans maci daha iyi olacak umarim Arsenal tur atlar.

arsenal maçı haketti. turu hakedip haketmediğini rövanşta göreceğiz.

Birinin bu takımı yenmesi lazımdı çok iyi oldu rövanş daha zevkli olur.

Geri
Üst Alt