Beyler tavayi tereyagla iyicene bir oksayacaksiniz, tavada yaglanmamis alan kalmayacak. Sonra ufak ufak dogradiginiz patetesleri, tavanin tüm alt tabanini kaplayacak sekilde dizeceksiniz. Sonra olayin en önemli bölümüne geliyoruz ki, o patetezlerin üzerinde bol olacak sekilde domuz yagini dökeceksiniz. Bak bu kisim cok önemli, eger patatezin üzerine herhangi baska bir yag kullanirsinaniz, ayni Tadi alamazsiniz. Patatesin üzerine bol bir kiyma eklemesi yapacaksiniz, yine pateteslerin üzerini tamamen kaplayacak sekilde. Icine de hafif sogan, ve aci yesil biber dogracaksiniz. Bunun üzerine lezzetinize göre, 3-6 arasi yumurta kirin... Kivama gelmesini bekleyin... Üstüne karabiber, tuz, ve kirmizi pul biber ekleyin, ve sevdiklerinizin, sicacik yuvanizin, ailenizin, bu essiz lezzet ile gönlünü kazanin.
Menemen ile alakasi pek yok... Ama canim sikildi aksam aksam, bir tarif atayim dedim.
Edit:
Ve yine damaginiza göre, kiyma, ve sogan/biber arasina, Mozarella da ekleyebilirsiniz. Sakiz gibi oluyor, söyle ohhh tahta kasigi icine bandirdiginizda....