soğansız menemen mi soğanlı menemen mi - Sayfa 3 | GSCimbom - En İyi Galatasaray Taraftar Portalı ve Forumu
Dursun baskana helal olsun burda menemen konusacak kadar rahatsak onun eseridir 1 kez daha baslıgına gıdıp tebrık edılmelı
 
Dursun baskana helal olsun burda menemen konusacak kadar rahatsak onun eseridir 1 kez daha baslıgına gıdıp tebrık edılmelı

Lakabi Dursun KAPTAN olmalidir.

Dursun isminden Baskan olmaz dediler, o vakit o da Kaptan olsun.

images
 
Beyler tavayi tereyagla iyicene bir oksayacaksiniz, tavada yaglanmamis alan kalmayacak. Sonra ufak ufak dogradiginiz patetesleri, tavanin tüm alt tabanini kaplayacak sekilde dizeceksiniz. Sonra olayin en önemli bölümüne geliyoruz ki, o patetezlerin üzerinde bol olacak sekilde domuz yagini dökeceksiniz. Bak bu kisim cok önemli, eger patatezin üzerine herhangi baska bir yag kullanirsinaniz, ayni Tadi alamazsiniz. Patatesin üzerine bol bir kiyma eklemesi yapacaksiniz, yine pateteslerin üzerini tamamen kaplayacak sekilde. Icine de hafif sogan, ve aci yesil biber dogracaksiniz. Bunun üzerine lezzetinize göre, 3-6 arasi yumurta kirin... Kivama gelmesini bekleyin... Üstüne karabiber, tuz, ve kirmizi pul biber ekleyin, ve sevdiklerinizin, sicacik yuvanizin, ailenizin, bu essiz lezzet ile gönlünü kazanin.

Menemen ile alakasi pek yok... Ama canim sikildi aksam aksam, bir tarif atayim dedim.

Edit:
Ve yine damaginiza göre, kiyma, ve sogan/biber arasina, Mozarella da ekleyebilirsiniz. Sakiz gibi oluyor, söyle ohhh tahta kasigi icine bandirdiginizda....
Ulan senin ben gece gece yapacagin uzun yoruma sokayim.
Simdi nereden bulup yiyecegiz bunlari?
 
Üst Alt