"Unutulacaklar" elbette son derece vicdansız görünse de elimizde olmayan bir gerçek. Beynimiz böyle çalışıyor, aksi halde yakınlarımız ölümleri ve kendi öleceğimiz gerçeğinden sıyrılıp yaşayamazdık. Dolayısı ile evet, hayat bir süre sonra normalde dönecek, önce yılda bir hatırlanıp sonra onlar da unutulacak. Ateş ise düştüğü yeri kül edecek, aileler bir daha bir araya gelemeyecek, insanlar hayat eşlerini, babalarını, kardeşlerini, oğullarını bir daha göremeyecek. Ne kadar samimi üzülürsek üzülelim, oradaki insanların binde biri kadar dahi üzülemeyiz bu maalesef işin acı ve gerçek bir kısmı.
Eskiden bir şikayet tarzı vardı. Önlem alınması için illa birinin mi ölmesi gerekiyor diye. Bir yerde kaza olurdu iki çocuk ölürdü sonra geçit yaparlardı. O zamanlar bu eleştirilirdi. Canı yanmadan kimse harekete geçmezdi. Ama gelen gideni aratır derler ya, buna dahi muhtaç hale geldik. Çünkü artık bu tip ihmaller ve sorumsuzluklar sebebi canlar yanınca önlem alınmak yerine "ne var bunda, olabilir" şeklinde geçiştiriliyor. O yüzden evet, bu insanlar maalesef unutulacaklar ama onların kaybı, insanların ders çıkartıp yeni kayıpları önlemesine araç olmayacak. En acı kısmı bu. Eğer böyle bir ders alma, öz eleştiri yapma kültürümüz olsa zaten bugünü yaşamazdık. 3-4 yıl sonra bir felaket daha yaşarız. O zaman hatırlarız Soma'da da olmuştu diye, o zamanki idareciler gene çıkar, olur böyle şeyler der.
Bu iğrenç döngüyü nerede kırıp çıkacağız bilmiyorum. Açıkçası burada en önemli rol medyaya düşüyor ama medya son derece adi bir şekilde, sorumlu şirketin adını bile ağzına almaktan korkuyor. Bunu yapmaktan aciz korkaklar sürüsüne, hesap sor derseniz, size boş boş bakar tabii.
Acısını asla gerçekten hissedip, anlayamayacağımız insanlara sabırlar diliyorum elden şimdilik başka birşey gelmiyor.
Bu arada başlıkta yer yer atışmalar görüyorum, karşı tarafta yazanları asla görmemem, 2 ay önce çok isabetli bir kara liste oluşturduğum anlamına geliyor sanırım. Bu forumda göz ardı et butonu güzel çalışıyor, herkese kullanmalarını öneririm. Neler yazdıklarını az çok tahmin edebildiğim için mobil giriş yapmıyorum görüp de sinirim zıplamasın diye. Sonuçta 2 ay önce, 15 yaşında çocuğun sokakta ne işi varmış diyen tipler bunlar, bugün de 15 yaşında çocuğun madende ne işi varmış diyip suçu onlara yıkarlar,beklerim.