son 3 kadıköy galibiyeti ve aynı yıl içinde yaşanan felaketler ölümler

Mert Akman

10 Numara!
Bu garip olaylar zinciri 11 nisan 1993 günü bu maç ile başladı

Şimdi 1993 yılı içinde yaşanan ölümlere ve felaketlere gelelim.

17 Ocak - Bayburt'un Üzengili köyüne çığ düştü. 53 ölü, 15 yaralı.

24 Ocak - Gazeteci-Yazar Uğur Mumcu evinin önünde, arabasına yerleştirilen C-4 tipi plastik bombanın patlaması sonucu suikaste kurban giderek yaşamını yitirdi.

5 Şubat - ANAP İstanbul Milletvekili ve eski Devlet ve Maliye Gümrük bakanlarından Adnan Kahveci ve eşi, Bolu-Gerede yakınlarında geçirdikleri trafik kazası sonucu öldüler. Kahveci çiftinin kazada yaralanan kızları Aslıhan 15 Şubat günü yaşamını yitirdi.

9 Şubat - Balkan ve Türkiye şampiyonu rallici Renç Koçibey İzmit yakınlarında bir trafik kazasında öldü.

17 Şubat - Uçağı Ankara üzerinde düşen Jandarna Genel Komutanı Eşref Bitlis yaşamını kaybetti.

17 Nisan - Türkiye'nin 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal kalp yetmezliği nedeniyle öldü. Atatürk'ten sonra görev başında ölen ikinci Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın ölümü nedeniyle ülke çapında 5 günlük yas ilan edildi. Yurtta ve temsilciliklerde bayraklar yarıya indirildi, maçlar iptal edildi ve radyo ve televizyonların program akışları değiştirildi.

28 Nisan - Ümraniye çöp patlaması; İstanbul, Ümraniye'de çöplük faciası yaşandı. Ümraniye Hekimbaşı Çöplüğü'nde biriken metan gazı patlayınca çöpdağı bir mahallenin üzerine çöktü. Çöp yığının altında kalan 13 evde, çoğu kadın ve çocuk 39 kişi öldü.

30 Haziran - Van'da, çoğunlukla Bağımsız Devletler Topluluğu'ndan gelenlerin kaldığı Yenigün Oteli kundaklandı. Çıkan yangında 2'si turist 11 kişi öldü, 27 kişi yaralandı.

8 Ağustos - ANAP Milletvekili Yılmaz Hocaoğlu İzmir'de trafik kazası sonucu öldü.

Gelelim 22 aralık 1999 da 2 1 yendiğimiz maça.

Ve 99 yılında yaşanan olaylar.
5 Şubat - İstanbul, Maltepe'de Erciyes Huzurevi'nde yangın çıktı, 9 yaşlı yaşamını kaybetti.

13 Mart - Mavi Çarşı Katliamı; Kar maskeli üç kişi İstanbul, Göztepe'deki Mavi Çarşı'ya ellerindeki molotof kokteylerini attı. Başlayan yangında 13 kişi yaşamını yitirdi.

6 Nisan - THY'nin Boeing 737-400 Trakya uçağı Adana'nın Ceyhan ilçesi yakınlarında düştü. Uçağın altı mürettebatı yaşamını yitirdi.

11 Ağustos - 143 saniye süren ikinci binyılın son güneş tutulması Türkiye'nin her yerinden izlenebildi.

17 Ağustos - Marmara Depremi; TSİ 03:02'de, Kocaeli/Gölcük merkezli olarak Mw ölçeğine göre 7,5 büyüklüğünde gerçekleşen deprem, büyük çapta can ve mal kaybına neden oldu. Tüm Marmara Bölgesi'nde, Ankara'dan İzmir'e kadar geniş bir alanda hissedilen depremde, resmi raporlara göre, 17.480 ölüm, 23.781 yaralı oldu. 505 kişi sakat kaldı. 285.211 konut, 42.902 işyeri hasar gördü

21 Ekim - Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı, Ankara'da otomobiline konulan bombanın patlaması sonucu yaşamını yitirdi.

12 Kasım - Düzce Depremi; Merkez üssü Düzce olan 7.2 şiddetindeki depremde ölü sayısı 845, yaralı sayısı 4948.

Geldik 23 şubat 2020 de galibiyete.

Kobenin ölümü covid salgını yaşanan depremlerde vefat edenler daha bir çok belayı hepimiz biliyoruz zaten.

4.galibiyette neler olacak acaba.

Son düzenleme:
Varsa deprem olup 17 bin kişinin öldüğü felaket yaz.
6 yedigimiz sezon abd iraki isgal etti reis daha ne olsun
Berabere kaldigimiz sezon yenizellanda da mi ne muslumanlari oldurduler pubg oynar gibi. reina mevzusu da mi ozamandi acaba hatirlayamadim.
Yani dusunursek cok muhabbet cikar.
Ha bu sene biraz olaylar cigrindan cikmis olabilir evet.

6 yedigimiz sezon abd iraki isgal etti reis daha ne olsun
Berabere kaldigimiz sezon yenizellanda da mi ne muslumanlari oldurduler pubg oynar gibi. reina mevzusu da mi ozamandi acaba hatirlayamadim.
Yani dusunursek cok muhabbet cikar.
Ha bu sene biraz olaylar cigrindan cikmis olabilir evet.

Kardeş hersene bir şey oluyor zaten araştırırsak.Aradan 21 yıl geçmesine rağmen hala 99 depremi hatırlanıyor mesela.Yada bu covid salgını hersene olan 1 şeymi.Benim demek istediğim en uç olaylar.Mesela ben senin dediğin olayı unutmuşum bile.

24 ocak elazığ & malatya depremi
3 şubat idlib’te 4 asker şehit oldu
4 şubat van’da meydana gelen çığ
5 subat van’da tekrar eden ve yaklaşık 36 kişinin vefatına sebep olan çığ
5 şubat pegasus havayollarina ait ucak pistten cikti. 177 yolcu parcalanmis ucaktan çıkarıldı.3 kişi vefat etti
10 şubat idlib'te 5 asker daha şehit oldu.
27 şubat idlib'te 36 asker daha şehit oldu.
11 mart resmi makamlarca türkiye’de ilk corona virus taşıyan kişi tespit edildi.

Bunların dışında çekirge istilası çernobil meselesi vs vs

Şakası yapılacak şeyler değil ama aklıma geldiği için yazıyorum..2004de de tsunamiden 200binden fazla insan ölmüştü..

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Şakası yapılacak şeyler değil ama aklıma geldiği için yazıyorum..2004de de tsunamiden 200binden fazla insan ölmüştü..

GSCimbom Forum kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
o tsunami 2004 muydu yavv sanki 2010larda geliyo bana 15-16 sene olmus zaman ne cabuk geciyor

agcanin papa suikasti zamani feneri icerde disarda tokatlamisiz :puhaha:

2013'te sampiyon gittigimiz ve yenildigimiz mac civari Reyhanli patlamasi oldu. 6 yedigimiz mactan 3 gun once malum secimler oldu.

Isin ozu element uydurmaya gerek yok.

Geri
Üst Alt