Son Dönem Başkanlarının Başarısız Olma Nedenleri

Ozan Çağrı

Tecrübeli Üye
Kulübün son 20 yılda başarılı başkan diye hitap ettiği başkan olmadı sanırım. Bunun başlıca nedenleri şampiyonluğun gelmemesi, finansal durumun her geçen gün kötüye gitmesi, yönetim kurulu üyelerinin gereksiz ve vasıfsız açıklamaları, teknik direktörler ile yol ayrımlarının sık yaşanması vb. nedenlerdir.
Özellikle son 3-4 başkanın "kayyum gelecek başa" söylemlerinin genel kurula korku verme amaçlı olduğunu düşünüyorum. Finansal durum kötü ancak Galatasaray gibi bir kulübe kayyum atanması çok düşük bir ihtimal. Yaptıkları hataları korku salarak sindirmeyi düşünüyorlar.

Egoları ve maddi olarak güce sahip olmamaları.

Egoları ve maddi olarak güce sahip olmamaları.
Ünal Aysal'ın o dönemde maddi gücü yüksekti. Ancak SPK da yaptığı işlemler, hocayla kavgası başaranın önünü tıkadı. Koltuğa oturan kendini düşünüyor. Ayrıca başkan yardımcısı olarak seçilen adamlar Bülent Tulun, Adnan Sezgin, Abdulrahim Albayrak, Yusuf Günay gibi adamlar olunca büyük sıkıntıya düşüyorlar.

99-00 sezonu dahil
GS: 9
Fb- 6
Bjk -5

Nasıl bir başarısızlık.

Son 10 sene
GS - 5
Bjk - 3
Fb - 1
Başak - 1

Başarısız olmamışız son bir kaç yıldır kötüyüz genel bir durum yok. hatta şampiyon olmayan başkanımız yok gibi bişey biri Burak Elmas işte olamadan gidecek.

Son düzenleme:
99-00 sezonu dahil son 20 sene
GS: 9
Fb- 6
Bjk -5

Nasıl bir başarısızlık.

Son 10 sene
GS - 5
Bjk - 3
Fb - 1
Başak - 1

Başarısız olmamışız son bir kaç yıldır kötüyüz genel bir durum yok. hatta şampiyon olmayan başkanımız yok gibi bişey biri Burak Elmas işte olamadan gidecek.
Futbol takımının başarısızlığını kastetmedim aslında. Yapısal olarak bir düzen oturtulamıyor. Her gelen aynı şeyleri konuşuyor. Yönetim kurulu demek bir şirketin karar alıcıları demek. Demek ki düzgün kararlar alamamışlar ki her gelen kayyum diyor. Şirket gözüyle bakarsak başarısız bir şirketiz.

Eski kafa ile hala külüp yönettikleri icin

Adnan Polat'ın 2. döneminden beri gelen yönetimlerin sürelerine şöyle bir bakalım.

Adnan Polat 1. döneminde pek sportif başarısı olmamasına rağmen Stadın yapımı v.s. işleri de son aşamalarda olunca rakibi Adnan Öztürk'e karşı 2. defa başkan oldu.

Bu döneminde yönetiminde olan 2 istifa ve istifa noktasına gelen 3 diğer yönetici olmasına rağmen (ibra edilmedikten sonra istifa eden) seçime gitmeye inatla direndi (yönetimini yenileyip tekrar aday olabilirdi) kaoslu bir şekilde dönemini tamamlayamadı.

Ünal Aysal ilk döneminde 2. sene sonunda yönetiminde olan anlaşmazlıklardan seçime gitti. Yeni yönetiminde ise yaklaşık 1,5 sene sonra siyasi baskılar, genel kurul baskıları, taraftar baskıları yanında kimse kalmayınca seçim kararı alarak görevini Duygun Yarsuvat'a devretti ve yine görev süresini bitiremeyen yönetim süreçleri devam etti.

Dursun Özbek 2,5 yılın sonunda çatladı seçim dedi ve boyunun ölçüsünü alarak görevi sene sonuna kadar Mustafa Cengiz'e bıraktı.

Mustafa Cengiz yine aynı Ünal Aysal'ın 2. dönemine çok benzer şekilde genel kurul baskıları, taraftar baskıları yanında kalan sıfıra yakın bir destek ile görev süresini sağlığını kaybederek zorla bitirdi. Nur içinde yatsın.

Şimdi sene başından beri hiç olumlu bakmadığım ama herkesin o dönem çok sevdiği Burak Elmas'ın da acil istifası isteniyor. Etsin hava hoş, peki yeni gelecek yönetimin istifası ne zaman istenecek ?

Son düzenleme:
Aysalin enkazi ve dursunu basimiza bela etmesi

Çünkü yöneticilerin zerre katkisi yok. Kulübe son 20 yilda ciddi gelir sağlamış bir tek stad var. Araziler kasaya para soktu onlar da yüz yil önce akil edinip alinmiş.
Aziz Yildirim bunu 10 sene önce yapmışti...

Kurulan enkaz kadrolar yüzünden tabi o konuda başkanlarında suçu yok örneğin kulüp katarlılara Satılıp çıflik değilde profesyonel bir yapıda olsaydı sürekli başarı gelirdi transfer ve menajer oyunları sürekli denetlenir kimsenin cebi dolmazdı

MI 8 Lite cihazımdan Gscimbom mobil uygulaması ile gönderildi

Başkanların profili ve kalitesi her seçimde sürekli düşüyor.Bunun sebebinin liseciler olduğunu düşünüyorum.Rahmetli Mustafa Cengiz'e küfür ederek kovdular resmen.Ama göreceksiniz bakın burak elmas'a kimse bir şey demiyecek ufak tefek eleştiri gelir mali kongrede onun dışında bir şey olmaz.Burak elmas'ın yönetim kurulu nerdeyse alayı liselilerden.Bu kafa yapısı değişmeden kaliteli başkan zor gelir. Bir düşünün zenginsiniz milyardersiniz Galatasaray başkanlığı yapmak istiyorsunuz ama karşınızda böyle bir yapı var.Aday olurmusunuz?

Geri
Üst Alt