GSCimbom
Üye Görüşü Son Düzlüğü Çok Rahat Oynayan Takıma Ne Oldu?
Batıkan Kanarya

Üye GörüşüSon Düzlüğü Çok Rahat Oynayan Takıma Ne Oldu?

Batıkan Kanarya ·

Cevap
29
Okunma
420
Sayfa
1/2

Batıkan Kanarya

P. Griffin
Yönetici
Moderatör
Şampiyonluk yolunda son düzlüğe girdiğimiz zaman Anadolu takımlarının bizden hele evimizde puan alma şansı olmazdı. Takımdaki özgüven çıtası inanılmaz yüksek oluyordu.

Kazandığımız Göztepe maçı dahil son üç maçtır takımda özgüvenin motivasyonun kırıntısı yok.

Sebebi nedir? Doymuşluk mu yoksa takım içinde farklı sorunlar mı var?

bu sene özelinde takımda çok fazla gevşeklik hakim. Muslera ve Mertens sonrası boşluk mu oluştu yoksa hoca buna çözüm bulmakta etkisiz mi kaldı emin değilim.

Mertens ve Muslera sonrasi bir bosluk gozukuyor bana. Saha ici ve antrenmanlarda oyunculara o tecrubeyi ve sakinligi aktaracak birisini goremiyorum. Belki baska seylerde vardir, bilemiyorum.
Okan buruk taktik yoksunlugunu bazı futbolcuların motivasyonuyla kapatmaya çalışıyoruz. Aciz bir durum bu. Bir oyunumuz yok bizim. Dogaclama oynuyoruz. Yani mahalle futbolu oynuyoruz

Kadro çok doydu. Mücadele eden oyuncu sayısı bir elin parmaklarını geçmiyor.
Sahadaki istek ve mücadeleyi taktikle falan anlatamayız.
Skor 1-1 ken sallana sallana taç kullanmaya giden oyuncularımız vardı. Rakip zaman geçirmek için kendini yere atınca reaksiyon vermeyen oyuncular vardı.
Kazanmaya aç olan doymamış bir takım, dün golü yiyince yenildim psikolojisine girmezdi.

İşimiz çok zor. Hayırlısı.

SM-S901E cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Fenerbahçe ve Trabzon’un bizden kötü durumda olması bizi rahatlatıyor. Her sene gevşediğimizde puan kaybediyoruz, FB’de strese girdiğinde puan kaybediyor.

Bir de maç içi işler ters gidince çeviremiyoruz, puan kaybedeceğimiz maçlar kendini çok belli ediyor. Bu maçta 1-1 olduğu an puan kaybedeceğimiz belli oldu. Oysa daha epey zaman vardı ve evindeydin

Takımda doymuşluk var, son haftalarda en iyi maçımız geçen hafta içi Göztepe maçı. Çünkü çok fazla aç futbolcu vardı.

Abi geniş kadron var, kullansana hep aynı kadro, hep aynı hamleler. Nhaga’yı at mesela oyuna, Ahmed’i at… Lemina, Yunus, Singo’yu aldın da ne oldu?

Doymusluk herşeyin cevabı. Bizim eski iş yerinde bir abi vardı satınalma sorumlusu ilk 3 senesi tarihi rekorlar kırdı satışta. Tek başına uçuruyordu. Adama 4. Seneden sonra bir hal geldi 4te performansı %25-30 düştü. 5te yarı yarıya 6. Sene satış toplantılarına katılmak için katılır haldeydi bazen odasına gittiğimizde pubg oynadığını görüyorduk.

Neden çünkü adam misyonunu tamamladi şirketten alacağını aldi. O satış rekorları kirdikca şirketin satış hedefleri de yükseldi ve o hedefleri tutturamayacagini anladı kendini saldı.

Bizde de böyle oldu. Ligi 3 kere üst üste aldık. Hedef Avrupa dedik içerdeki maçlarda asılmaya çalıştılar ama kendi başlarına kaldıklarında hedefin inandırıcı olmadığını düşündüler büyük ihtimalle.

Doymuş adama kalem oynattiramazsin işin bence ana sebebi buydu. Ben yoksa 71 de gol yiyip 90 a kadar rakibi boğmaya tenezzül etmeyen bir Galatasaray hatırlamıyorum

Çabuk saldık. Milli arada topçular önümüzdeki yılın planlarını yapar olmuşlar sanki herkes bu sene misyonunu tamamlamış havasında şampiyonlar ligi sonrasında. Halbuki lig bitmedi. Lüzumsuz bi rehavet var şampiyon olunmuş havasında takım.

Doymusluk yüzde 20 kısmı bağlayabilir bu takım fiziken bitik. 2. Yarıları maçı cikartamiyorlar. Her maçın 2. Yarısı el freni çekiyorlar.
fizikenden daha çok mental olarak bitikler. 2mt ötesine top atamama ya da ayağına gelen topu kontrol edememe fiziken bitik olmak ile açıklanamaz. Zira Osimhen bu sene sakatlıklar ile uğraştı ama döndüğünde ilk maçtan kendini parçaladı kötü oynasa bile.

Yaklaşık 10 yıldır falan oynadığımız top ekseriyetle eleştirilir ben de çoğuna katılmışımdır ama hayatımda abartsız söylüyorum ilk defa dünkü gibi bir oyun izledim. Topçuların bireysel beceriksizliği yerine genel olarak sanki kimse ne yapacağını bilmiyor gibiydi. Lemina her topu aldığında pas verecek adam bulamadı ellerini açtı mesela bir kişi pasa gelmedi. En iyi kanat oyuncumuz Barış Alper ileri uca geçmiş bizdeki orijini sağ bek olan Sallai sol öne geçmiş yani bizim kanatlarda zayıf olduğumuzu futbolla herhangi bir alakası olmayan biri rahatlıkla anlayabilir bu durumda kenardan oynamak için ne yapmak gerekir bekleri kullanırsın fişek gibi beklerimiz var dün maçta iki taraftaki bekimiz kanatların arkasında bekledi rakip belliyken içeride oynarken bu kadar korkaklığa gerek var mıydı? Sane sağ kanatta pozisyon bulmaya çalışıyor bizim Boey çizgiden bindirip içeriye bir orta kesmeli değil mi en azından ama geride ayakta dikilerek bekliyor herif diğer kanat da aynı şekilde çizgiden içeriye bir tane orta açamadık merkezden çaresizball ile pozisyon bulmaya çalışırsan olacağı bu. Teknik taktik namına bir şey kalmamış.

Çabuk saldık. Milli arada topçular önümüzdeki yılın planlarını yapar olmuşlar sanki herkes bu sene misyonunu tamamlamış havasında şampiyonlar ligi sonrasında. Halbuki lig bitmedi. Lüzumsuz bi rehavet var şampiyon olunmuş havasında takım.
Milli takım Dünya kupasına gittiği anda yerliler kontak kapadı. Yabancılar zaten CL den sonra kontağı kapatmıştı. 7 puan fark da ohh Lig bitti minvaline soktu. Ben burada da yazmıştım herkes Lig bitti temmuz sezon başı kampı moduna geçti gibi diye. İnşallah totolari şimdi tutusmustur da hiç değilse hırs ateş görürüz son 4-5 maç

Milli takım Dünya kupasına gittiği anda yerliler kontak kapadı. Yabancılar zaten CL den sonra kontağı kapatmıştı. 7 puan fark da ohh Lig bitti minvaline soktu. Ben burada da yazmıştım herkes Lig bitti temmuz sezon başı kampı moduna geçti gibi diye. İnşallah totolari şimdi tutusmustur da hiç değilse hırs ateş görürüz son 4-5 maç

Ben çokta totoş tutuşması yaşacaklarını sanmıyorum. Hatta krize girdiler bence. G.birliği kaza ile öne geçerse fark bile yiyebiliriz.

Ben bugün kangrenli kolun kesilmesi gerektiğini düşünüyorum. Kalan 5 hafta için şansımız yok başka.

Zaha ve ziyech gibi gevşeklerin olduğu takım bile bu kadar su koyuvermemişti.
Muslera ve mertensin ayrılması, gerçek bir kaptanın olmayışı,isyan eden belki de tek oyuncunun sakatlığı maalesef bizi bu noktaya getirdi.
Tabi bu bahsettiklerim saha içi unsurlar.Saha dışındaki otorite boşluğu eklenince sonuç kaçınılmaz

Geri