Sorun Sistem de Olabilir mi ?

Malik Yavuz

Büyük Kaptan
Bi sistemi oynayacak yeterli oyuncu olmadigindan mi bu takim savunmasi yerler de ? Hemen hemen her mac 3 net pozisyon veriyoruz Kastamonuya bile kac tane pozisyon verdik.

Hepimiz her mac sahit oluyoruz adam gobekte kisacik boyuna ragmen kafayi vuruyor. Rakip topu kanatlara getirirken hic zorlanmiyor, adamlar topu kapiyor bir Allahin kulu rahatsiz etmeden 30-40 mere surebiliyor. Care olsun dedigimiz Donk ruh gibi mac icinde dolasiyor ne etliye ne sutluye karisiyor.

Diyorum ortasahayi uclesek zaten attigimiz gollerin yuzde 70 i ekstra goller gene bir sekilde gol buluruz bizim sorunumuz pozisyon verip cok gol yeme.
Buna bir care bulunmasi gerek yoksa Lazio arenada cok rahat 2 gol bulur tur imkansiz hale gelir.

sorun diziliste degil takim sovunmasinda, oyuncular cok kopuk oynuyor ve gorevlerini yapmiyor. Chedjou forvetteyken pur dikkat topu suzup kafayi vurabilirken savunmada cok rahat adam kacirabiliyor. Oyuncularda mental sorunlar var, herkes sampiyonluk gitti, gerisi onemli degil havasinda. Bu tur durumlarda Yasin ve Chedju gibi karaktersiz oyuncular dususe gecerken formaya ac olan ve taze kan olan Sinan ve Linnes gibi isimler yukselise geciyor. Dedenin takimi toparlayacak motivasyonu saglayamayacagi acik oldugundan cok bi sey beklememek lazim.

Bi sistemi oynayacak yeterli oyuncu olmadigindan mi bu takim savunmasi yerler de ? Hemen hemen her mac 3 net pozisyon veriyoruz Kastamonuya bile kac tane pozisyon verdik.

Hepimiz her mac sahit oluyoruz adam gobekte kisacik boyuna ragmen kafayi vuruyor. Rakip topu kanatlara getirirken hic zorlanmiyor, adamlar topu kapiyor bir Allahin kulu rahatsiz etmeden 30-40 mere surebiliyor. Care olsun dedigimiz Donk ruh gibi mac icinde dolasiyor ne etliye ne sutluye karisiyor.

Diyorum ortasahayi uclesek zaten attigimiz gollerin yuzde 70 i ekstra goller gene bir sekilde gol buluruz bizim sorunumuz pozisyon verip cok gol yeme.
Buna bir care bulunmasi gerek yoksa Lazio arenada cok rahat 2 gol bulur tur imkansiz hale gelir.

Bur aq bunun nedeni.Adam her topu rakibe buyur ediyor.Tam yerleşeceğiz rakip sahaya kalabalık gitmişiz,top Bur aq'a veriliyor ve o da hooopp rakibe ve al sana kontra..Bur aq'ın böyle milyonlarca pozisyonunu gördüm.Bur aq sız maçlarda yediğimiz gol sayısı,attığımız gol sayısı ve verdiğimiz pozisyon sayısı hep yüz güldürüyor.

Orta sahamiz bok gibi oldugu için 1 ekstra orta saha oyuncuyla oynamamiz lazim.

O yüzden Sneijderi kanata yerlestirmek lazim

Sneijder #10 oynamak için iyi orta sahan lazim

Selçuk ve Donk o orta saha degil

4-3-1-2 de mümkün ama o zaman 1 yerde fazla orta saha oyuncuyla oynayacaksin.

Iyi orta saha olmadigi zaman sneijder'in verimi dusuyor o konuda haklisin ama sneijder'i sol kanata hapsetmek cozum degil, aksine hucum etkinligimizi iyice bitiren bir hamle.

Iyi orta saha olmadigi zaman sneijder'in verimi dusuyor o konuda haklisin ama sneijder'i sol kanata hapsetmek cozum degil, aksine hucum etkinligimizi iyice bitiren bir hamle.

Sneijderin verimden ziyade orta saha rakip birazcik iyi olsa bile kolay eziliyor.

Verimi düstügüne bende katiliyorum ama baska çare yok

Orta saha ezilmemeli.

Bunu anlamiyorum.

Sneijder sadece kagit uzerinde 10 numara.
Isterse savunmanin sagina yaz. Gene gider sol kanada.

Ha kanada yazmissin ha 10 numara zaten sola meyilli oynuyor.

sola meyilli oynamasiyla sol kanatta oynamasi arasindaki farki anlayacaginizi umuyorum. hucum etkinligimizi maksimuma cikarmak icin sneijder'i serbest oynatmaliyiz.

sola meyilli oynamasiyla sol kanatta oynamasi arasindaki farki anlayacaginizi umuyorum. hucum etkinligimizi maksimuma cikarmak icin sneijder'i serbest oynatmaliyiz.

Ya bizim ne zaman sol kanat oyuncumuz oldu ki dun de Umut oynadi ama bir kere gormedim kanatta. Orayi bekin isletmesi bile yeter bize.

Sneijderin verimden ziyade orta saha rakip birazcik iyi olsa bile kolay eziliyor.

Verimi düstügüne bende katiliyorum ama baska çare yok

Orta saha ezilmemeli.

sneijder'i feda etmenin orta sahayi ezilmekten kurtaracagini zannetmiyorum. o bolgede selcuk ve donk'a kaldik malesef. colak, bilal ve chedjou rotasyonda daha fazla kullanilabilir.

Ya bizim ne zaman sol kanat oyuncumuz oldu ki dun de Umut oynadi ama bir kere gormedim kanatta. Orayi bekin isletmesi bile yeter bize.

sneijder'in en buyuk ozellikleri oyunu genisletip takim arkadaslarina kolaylik saglamasi ve ataklari yonlendirmesi, bunlari onun elinden almak buyuk hata olur. umutu sol kanat oynatmayi birak herhangi bir sekilde cimle temasinin saglanmasi bile buyuk hata. Sneijder'in serbest oyunu sinan ve yasin'e de kolaylik sagliyor, butun bulari yaparken kaybettigimiz orta saha direncini saglama gorevini de sneijder'e yukleyemeyiz, herkes en verimli olacagi yerde oynamali.

Seneye bize acilinden ön liberoya insan yiyen Afrikalı bir dinamo lazım. Orta sahaya "beyin" lazım, Michael Bradley gibi. Forvete de hızlı, güçlü, kale önündeki pozisyonları bitirebilecek bir forvet alınmalı. Fazlasına gerek yok. Burak ve Selçuk'u satarak bile bu oyuncuları alabiliriz ekstra maliyete gerek yok.

Sistem ne olursa olsun oyun mentalitemiz gereği çok gol yiyoruz. Top rakipteyken baskı yapmıyoruz. İzliyoruz sadece. Zengin takımı bizimki. Hiçbirşeye ihtiyacı yokmuş gibi davranıyor top rakipteyken. Takımdaki oyuncuların birçoğunun gönderilmesi lazım bu kötü kimlikten kurtulmak için. Yoksa geleni de kendine benzetiyorlar bunlar.

sorun sistem falan değil sorun stoperler semih balta ve santraforlar burak ve umut
bunlar oldukça biz her maç gol yeriz her macta kaleci ile karşı karşıya kaçırırız

ne sistem topculara,

ne topcular sisteme,

ne de topcular birbiriyle uyusuyor.

ne yazik ki takimdaki futboldan anlayan adamlari da bir bir yolladilar bknz. ujfa, elmander, drogba, melo, eboue

ve kulüp sabri, burak, selcuk, umut'a kaldi.

Acı ama gerçek.Bizim sorunumuz Burak-Podolski-Sneijder-Selçuk-Donk...Normal şartlarda bu 5 oyuncudan sadece 1 tanesi ilk 11 oynamalı,O kişi de Sneijder.Hadi diyelim Burak-Sneijder-Podolski ilk 11 ama bu durumda orta sahadaki ikili pirana gibi olmalı,rakibi 90 dakika boyunca ısırmalı.Ha dersinizki para yok ve sadece 1 oyuncu alabiliriz,o vakit yapılması gereken ilk şey FORVET transferi.
Yani işin özü,kimse kendi kendini kandırmasın.Normal şartlarda o 5 oyuncudan sadece 1 tanesi sahada olmalı ama biz 5 tanesini birden oynatıyoruz.

Sorunu savunma oyuncularına yüklemek yanlış olur. Savunma oyuncularının yaptıkları hatalar ayrı bir konu. Asıl sorunumuz rakip sahada topa sahip olabilmek, gereksiz top kayıpları ile savunmada eksik yakalanmak, orta saha ve hücum hattının dinamizm ve bireysel beceri eksikliğidir. Takım kesinlikle pozisyona girme sıkıntısı yaşıyor. Organize ataklarımız çok az. Mücadele gücümüz çok düşük. Bireysel becerisi olan oyuncu çok az. Galatasaray'ın tüm hücum oyuncuları tek başına maç alacak kapasitede olmalıdır. Yani her şey kötü giderken bile biri maçı alabilmeli.

Gol sayısının yüksek olması bu takım her türlü gol atıyor sorun savunmada demek değil.

Takımın başlıca iki kanseri Burak ve Selçuk'tur. Bu yazdıklarımın oluşmasında ikisinin büyük payı var.

Geri
Üst Alt