Sorunumuz : Yabancı Sınırlaması ve Kaliteli Yerli Oyuncu Sayımız

Arkadaslar kadromuz ciddi sekilde yetersiz, onu gectim ilk 11 imiz bile sakat.

1083235_Galatasaray_SK.jpg

Bu 11 benim ve cogu kisinin gözünde elimizdeki oyuncular ile olusturula bildigimiz en iyi 11. Problem: 6 yabanci var. Yabanci sinirlamasi elimizdeki oyunculari oynatmamiza engel. Sahsen TFF ve Demirören cok agir elestirdim simdiye kadar, ama artik bizim yönetimin de kadro yapilanmasinda basarisiz oldugunu görüyorum.

Simdi mecburen bu 6 yabancidan birisinin yerine türk pasaportlu yada türk kökenli bir yerli koymak lazim. Problem: kadromuzda Kaliteli yerli oyuncu sayisinda ciddi kitlik var. Hicbiri Muslera, Chedjou, Telles, Melo, Bruma, Sneijder den iyi degiller.

Mecburen bu problem transfer ile halledilecek. Bu yabancilardan birinin yerine bir kaliteli yerli transfer edilecek. Olmazsa olmaz bir hamle!!

Muslera: Ondan iyi yerli yok, hicbiri yerini tutamaz!

Chedjou: Ne kadar begenmesek, yerlilerden sadece Ömer Toprak var kalite ve form durumu ile Chedjou yu kesebilecek.

Telles: Yerlilerden sadece karaktersiz Caner var daha faydali olabilecek.

Melo: Yerlilerden alternatif olarak Emre Can, Mehmet Topal, Nuri Sahin, Gökhan Inler var. Lakin Melo efsanemiz oldu artik, onun savasci ruhuna ihtiyacimiz var.

Sneijder: Yerli sayilabilecek oyunculardan sadece Özil var Sneijder in yerini doldurabilecek. Onuda rüyamizda bile göremeyiz.

Bruma: Yerlilerden Arda Turan var daha kaliteli olarak sadece.

Sonuc olarak: Hem yabanci sinirini atlatmak hemde ayni anda kadro kalitesini düsürmemek adina bu yukaridaki kaliteli yerlilerden birini transfer etmek lazim.

Malesef hic birini transfer edecek kapasite yönetime sahip olmadigimizi düsünüyorum. (Caner kontrat imzaladi, Emre Can yeni transfer oldu, Mehmet Topal i fb asla vermez bize, Özil hahaha, Arda Turan i hak etmiyoruz taraftar olarak bence ama bu baska bir konu zaten paramiz da yetmez su an almaya)

Belki kücük bir ihtimal Ömer Toprak veya Gökhan Inler/Nuri Sahin gerekci olabilir. Inler/Sahin alinirsa kaliteden taviz vermeyiz belki daha üst oluruz bile ama Melo takimda nadir savasci ruhu tasiyan futbolcularimizdan, takimdaki bu yönün zayifligini hesaba kattigimizda Melo dan vazgecemeyecegimizi düsünüyorum.

Keske ama Keske Ömer Toprak i alabilsek. Hem yabanci siniri engelini ortadan kaldirirdik hemde daha kaliteli bir 11 e sahip olurduk.

Kaliteli bir yerli alinmazsa, isterseniz Burakin yerine Messi gelsin, Chedjou nun yerine Ramos gelsin, Veyselin yerine Lahm gelsin, Telles in yerine Alaba gelsin, Selcuk un yerine Modric gelsin ! Yine sorunlarimiz halledilmis olmaz !! Olmazsa Olmazimiz su an yabancilarimizdan bir tanesini kesebilecek kalitede bir yerli topcu transferi !

Bulamazsak ben sahsen bu sezondan hic birsey beklemiyorum.

EDIT: +3 yabanciya transfer yapanlar bu aksam bunun gereksizligini görmüslerdir umarim, o +3 sadece ilk 11 bir yabanci ile ayni mevkide oynayabiliyorsa faydali olur degilse bir adam degistirmek icin iki degisiklik yapmak zorunda oluruz! Mesela örnek Bruma ilk 11 oynuyorsa +3 den biri Amrabat olabilir, ama Burak ilk 11 oynuyorsa +3 den biri Messi olsa faydasini görmeyiz cünkü Messi yi Burak in yerine oyuna sokabilmek icin oynayan bir yabancimizi da oyundan cikarmak zorunda oluruz. Zaten bu +3 resmen sacmalik!! Iyi hatirliyorsam dünyada tek biz variz böyle bir uygulamayi uygun gören! Hay ben sizin…. Tövbe tövbe yine kafam atiyor!

Allahını seven selçuğu 11 e yazmasın kimse yok demeyin furkan u gündoğan hamit herkes oynar orda yeter artık..

iyi hatırlattın cengiz hamit 2-3 misli daha iyi oynardı şu selçuktan.

Bu takımda çok sağlam 2 forvet olsa sorun morun kalmaz,

GS terim zamanında neden başarılı oluyorduk, çok iyi savunma yaptığımız için mi?

hayır, neden o halde? çok iyi hücum yaptığımız için tabiki,

1-2 gol yiyorduk belki ama 3-4 atıyorduk maçı kazanıyorduk,

sağlam forvetimiz olsa gol yesek bile daha fazla atar kazanırız,

geçen sene en az gol yiyen takım biziz (!)

ama 9 puan farkla rakibimiz şampiyon oldu(?)

gol atmaktan aciz bir takım haline geldik..

Allahını seven selçuğu 11 e yazmasın kimse yok demeyin furkan u gündoğan hamit herkes oynar orda yeter artık..

Orta saha merkez neler yapabilmeli sence kardes?

Yok yani Gündogan ve Hamit in becerebilecegi düsündügün icin soruyorum.

Tamam Selcuk rezalet ama Gündogan ve Hamit daha da rezalet olur. Öfkemiz ve kinimiz bizleri kör etmesin.

Furkan a gelince, resmi bir iki macta bir seyredelim de ondan sonra oynar mi oynamaz mi karak verelim.

Bu takımda çok sağlam 2 forvet olsa sorun morun kalmaz,

GS terim zamanında neden başarılı oluyorduk, çok iyi savunma yaptığımız için mi?

hayır, neden o halde? çok iyi hücum yaptığımız için tabiki,

1-2 gol yiyorduk belki ama 3-4 atıyorduk maçı kazanıyorduk,

sağlam forvetimiz olsa gol yesek bile daha fazla atar kazanırız,

geçen sene en az gol yiyen takım biziz (!)

ama 9 puan farkla rakibimiz şampiyon oldu(?)

gol atmaktan aciz bir takım haline geldik..

Belki haklisin belkide degil, sorun orada degil ki sorun baska.

Mesela tamam forvete Messi ve Suarez i verdim arkasina bi zahmet 9 oyuncu yazarmisin kardesim.

Selçuk vasıfsız arkadaş.

Yok mu selçuğun alternatifi yerli apar topar alalım...

Sorun sadece futbolcularda değil.

Mancini antranörlük meziyetleri zayıf biriydi, prandelli için bişey söylemek için erken ama sezon başını takımla geçirdiği için rezalet bir başlangıç yaptı. 6-7 haftadır birlikte olduğu takım sahada yürüdü ve o seyretti.

Oynayana değil oynatana bakın.

Dediklerine katılıyorum. Bizim sorunumuz yabancı sınırı. Senin de dediğin gibi yukarıda yazdığın transferlerin çoğu imkansız. Ömer Toprak bile çok çok zor; belki Serdar Taşçı denenebilir, isim fena değil ama son durumunu bilmiyorum onun da.

Yazmak içimi acıtsa da bir çözüm daha var; Muslera'nın yerine Sinan'ın monte edilmesi. Eğer yukarıdaki transferlerin bir veya bir kaçını yapamazsak takımın bu sene ligde bir şey yapmasının başka yolu yok. Kaleci ne kadar iyi olursa olsun takım dünkü gibi rezil olduğu sürece yapabileceği fazla bir şey yok maalesef.

Biz kendimizi yırttık forumda şu Gökhan İnler'i ne yapın edin alın diye ama çoğu kişi orta sahaya adam lazım değil dedi. Şimdi dünkü maçta Selçuk'u, Yekta'yı hatta Melo'yu gördükten sonra hala orta sahaya adam lazım değil diyebiliyor musunuz? Hadi şimdi formsuz bu adamlar, biz Selçuk ve Melo'nun her ikisi de tam performans oynamadığı sürece bu rezilliği çekmek zorundayız. Yani birinden birisinin iyi oynaması da yetmez. Ne defansa adam gibi yardım var ne hücuma, tükendi resmen adamlar. Acayip acayip pas hataları, durmadan geriye ve yana oynamalar... Melo sezon içerisinde kendisini toparlar da Selçuk ne yapar hiç kestiremiyorum.

Biz kendimizi yırttık forumda şu Gökhan İnler'i ne yapın edin alın diye ama çoğu kişi orta sahaya adam lazım değil dedi. Şimdi dünkü maçta Selçuk'u, Yekta'yı hatta Melo'yu gördükten sonra hala orta sahaya adam lazım değil diyebiliyor musunuz? Hadi şimdi formsuz bu adamlar, biz Selçuk ve Melo'nun her ikisi de tam performans oynamadığı sürece bu rezilliği çekmek zorundayız. Yani birinden birisinin iyi oynaması da yetmez. Ne defansa adam gibi yardım var ne hücuma, tükendi resmen adamlar. Acayip acayip pas hataları, durmadan geriye ve yana oynamalar... Melo sezon içerisinde kendisini toparlar da Selçuk ne yapar hiç kestiremiyorum.

selçuğun yerine gökhan inler şart,melo ve inler defansif orta saha olsa da hücum katkıları da var,sağlam ikili önünde snejder çok daha rahat hücuma katkı yapar,2 senedir selçuğun ağırlığını ve gerilemesini izliyoruz,artık yeter yoksa bu sene selçuk formayı atıp kulübeye çok kaçar

Hiç yabancı sınırıyla falan uğraşmaya gerek yok. 3 transferle bu kadroda istediğin gibi oynarsın. Alırsın Tarık'ı, Erkan'ı, Podolski'yi.

-----------muslera----------

Tarık-Semih-Ched-Balta

--------Melo-Selçuk

Olcan------Wess----Erkan

-------------Podolski

Veysel-Semih-Balta-Tarık

--------Melo-Selçuk

Olcan------Wess----Bruma

-------------Podolski

Tarık-Semih-Ched-Balta

--------Melo-Selçuk

Olcan------Wess----Podolski

--------------Burak

Gibi sayısız teknik taktik ile değişik varyasyonlarda oynayabileceğin bir takım kurulur ve çok zor transferler değil.

1 yabancıyı değiştirmen için biri yerli 2 oyuncu değiştirmen gerekiyor...

Galatasaray'ı durdurmak uğruna bu akıl mantık dışı kuralı getirip Türk futbolunu bitirme noktasına getirenlere ve kukla Demirören'e sevgilerimle ...(!)

bir besiktas kadar olamadilar... protesto edin bu yonetimi... geri zekali herifler verdikleri paralara bakin

salih dursun 3.5 m + 4 = olcan

amrabat 8m= niye aldik belli degil

ontivero = 2m antepe verdin

RIERA = toplam yatirim 12 milyon euro

Cris / Burdisso 500bin-1m

Chedjou 6m

drogba = 15m (18 ay)

Hamit - bonservis 3m + senelik 3m...etti 9m

UMUT - 3m...

Burak 5m (hadi buragi gectim)

Gelip giden kaleciler aykut eray vs vs 1/2m

Sinan bolat - 1.5m

Gecen sene ocakta geriye kalanlar...umut gundogan, oguzhan kayar, veysel, hepsini toplasan ordada 4/5m var.

= 70 milyon eurodan baslayin..100milyonu gecen

tamam drogba'nin faydasi oldu, burak da iyi gunleri gordu.. ama oburleri? ??

Demek istedigim... para var, ama vizyon yok, mantik yok... 4. yildiz icin, politika icin, yok sampiyonlar ligini alacaz yok elini kalbine koy bunlar hikaye beyler.. para var, mantik yok.. adamlar hazir istiyor. paket durum olsun diyor... bugun olsun diyor... daha cok kotu olacak goreceksiniz

Kadro yetersizliğine katılmıyorum.Biz 2011-2012 sezonunda Aydın'la, Yiğit'le, Necati'yle şampiyon olduk.Asıl mesele mental olarak.Kadro olarakta tek eksik forvet(Süper lig için).BURAK AÇIK VE NET TEK FORVET OYNAYAMAZ

Kadro yetersizliğine katılmıyorum.Biz 2011-2012 sezonunda Aydın'la, Yiğit'le, Necati'yle şampiyon olduk.Asıl mesele mental olarak.Kadro olarakta tek eksik forvet(Süper lig için).BURAK AÇIK VE NET TEK FORVET OYNAYAMAZ

1083653_Galatasaray_SK.jpg

2011-2012 kadrosu buydu aydin i yigit i nerden cikardim merak ettim. Ve Necatiyi kücük görme, devre arasi gelmeseydi sampiyon falan olamazdik. Kalmistik formsuz Baros a yeteneksiz Sercan a

Bu kadrodan Balta Eboue Selcuk simdiki durumlarinda 100 kat daha iyi durumdalardi.

Ve tek kulvar yaristik, avrupa kupalari maci olmadigi icin haftada tek mac cok daha rahat bir sezondu.

Yabancı sayısının 5'e düşeceği kaç yıldır belli. Yönetim bu kuralı değiştirtmeyi beceremediği gibi buna göre transfer de yapmadı. En basitinden Alper'e 1 milyon Euro fazla vermedik gittik 3,5'e Salih'i, 2,5'e Yasin'i, buna benzer paralara Hajrovic'i, Ontivero'yu bilmem neyi garip garip adamlar aldık. Tüm para çöpe gittiği gibi kadromuz da bir gıdım ileri gitmedi, tersine geriledi.

Dediklerine katılıyorum. Bizim sorunumuz yabancı sınırı. Senin de dediğin gibi yukarıda yazdığın transferlerin çoğu imkansız. Ömer Toprak bile çok çok zor; belki Serdar Taşçı denenebilir, isim fena değil ama son durumunu bilmiyorum onun da.

Yazmak içimi acıtsa da bir çözüm daha var; Muslera'nın yerine Sinan'ın monte edilmesi. Eğer yukarıdaki transferlerin bir veya bir kaçını yapamazsak takımın bu sene ligde bir şey yapmasının başka yolu yok. Kaleci ne kadar iyi olursa olsun takım dünkü gibi rezil olduğu sürece yapabileceği fazla bir şey yok maalesef.

Serdar Tasci sadece isim olarak var, Chedjou dan iyi performans gösteremez. Yabanci sayisini 6 dan 5 e indirecegiz diye kaliteden taviz veremeyiz. Daha dogrusu vermemeliyiz...

Abi Muslera olmasza olmaz, dün olmasaydi olacak facia düsünebiliyormusun? Üstelik tek yerli alternatif i olmayan yabancimiz Muslera, cünkü ondan iyi yerli yok! Sneijder den bile iyi yerli var : Özil. Ama Muslera nin yerine kimi koyarsan koy takimin gücü geriye gider.

Yabancı sayısının 5'e düşeceği kaç yıldır belli. Yönetim bu kuralı değiştirtmeyi beceremediği gibi buna göre transfer de yapmadı. En basitinden Alper'e 1 milyon Euro fazla vermedik gittik 3,5'e Salih'i, 2,5'e Yasin'i, buna benzer paralara Hajrovic'i, Ontivero'yu bilmem neyi garip garip adamlar aldık. Tüm para çöpe gittiği gibi kadromuz da bir gıdım ileri gitmedi, tersine geriledi.

Abi gercekten cok kötü yönetiliyoruz malesef. Aysal baskan efsane olabilecek iken nefret edilen ve istenilmeyen adam olma yolunda...

Geri
Üst Alt