Sosyal Medyada "15 Yaş" Sınırı Getirildi

Alper Altun

Haber ve Medya Sorumlusu
Yönetici
Administrator
Türkiye'de 15 yaş altına sosyal medyanın yasaklanmasını içeren kanun teklifi TBMM’de kabul edildi. (@haskologlu)

Sosyal medya platformlarına yeni yükümlülükler getiriliyor.

• 15 yaşını doldurmamış çocuklara hizmet sunmayacak.
• Hizmetin sunulmaması konusunda yaş doğrulama dahil gerekli tedbirleri almakla yükümlü olacak.
• 15 yaşını doldurmuş çocuklara özgü ayrıştırılmış hizmet sunma konusunda gerekli tedbirleri alacak.
• Ebeveyn kontrol araçları sağlayacak.
• Hesap ayarları, satın alma, kiralama ve ücretli üyelik gibi ücrete dayalı işlemlerin ebeveyn kontrol edecek.
• Aldatıcı reklamları engelleyici tedbirleri almakla yükümlü olacak.
• Gecikmesinde sakınca bulunan hallerde verilen kararın gereğini derhal ve en geç 1 saat içinde uygulamak zorunda olacak.
• İçeriğin çıkarılması veya erişimin engellenmesi kararları için tedbir alacak.
• 30 gün içerisinde tebliğ edilen kararı uygulamayan platform, Türkiye'ye ait şirketlerin reklamını yayınlayamayacak.
• 3 ay içinde yükümlülüğün yerine getirilmemesi halinde, %50 bant daralması istemiyle mahkemeye başvurulacak.
• 1 ay daha uygulamazsa, %90 bant daralması talebiyle mahkemeye başvurulacak.
• Yükümlülüğün yerine getirilmesi halinde, reklam yasağı kaldırılacak ve hakim kararları kendiliğinden hükümsüz kalacak.

Forumu etkileyeceğini sanmam

Steve Harvey Wow GIF by NBC

Bu iktidarın toplum yararına bir halt yapabileceğini düşünmüyorum. Adım adım fişleme ve diktatör zihniyetine yolculuk

yarından itibaren uyeler yaşlarını gösterecek belgeleri hazırlasın

Dogru karar

Sosyal medya, insanligin en büyük zararlarinden biri olabilir

ha gayret devam et böyle kafana göre alıntı yapmayacaksın millete akıllı uslu duracaksan dur bulaşırsan sonra alıntılanınca zırlama dersini al ama okan hocan gibi alma hakikaten al.
Ustam 20 yıllık sponsorluğu mevcut başkana bağlayan birisinin herhangi birine ders verebilecek potansiyele sahip olduğunu düşünmüyorum. Maçın gazına gelip rollenmişsin sadece. Uyu uyan düzelirsin ustam.

Geri
Üst Alt