Sponsor İşi Ne Oldu?

Bu arada KAP'ta ilginç bir şey buldum. Ne kadar bizimle alakalı bilmiyorum ama bu işten anlayanlar yorum yapar ve bizleri aydınlatır;

Kamuyu Aydınlatma Platformu

Petlim Limancılık A.Ş. ile ilgili olarak Goldman Sachs International ("GSI" ve, iştirakleri ile birlikte "GS") ve SOCAR Turkey Enerji A.Ş.("STEAŞ") ile yaptığımız görüşmeler hakkındaki 3 Şubat 2014 tarihli özel durum açıklamamızı takiben, Şirketimiz ve STEAŞ, %100 iştirakimiz olan Petlim Limancılık A.Ş. de sahip olduğumuz hisselerin devri hususunda GS'a münhasıran müzakere hakkı tanımıştır. Tasarlanan işlem, Petlim hisselerinin %30'unun, 250 milyon Amerikan Doları bedel ile GS'a satılmasını içermektedir. Ayrıca, yapılacak sözleşmede GS'ın ilgili yatırımdan zarar görmesini engellemek adına STEAS tarafından kendisine ilgili hisseleri satma hakkının da ("put option") da tanınması beklenmektedir.Mevcut durumda GS, henüz imza işlemi tamamlanmamış olan tasarlanmış bu işleme ilişkin Şirketimiz ile münhasıran görüşme hakkına haizdir. Bahsi geçen münhasırlık yetkisi haricinde, ilgili hisse devir işlemine ilişkin tarafları bağlayıcı herhangi bir anlaşma akdedilmemiştir. Öngörülen hisse devir işleminin tamamlanması, alışılagelmiş şekilde, hukuki inceleme sürecinin kabul edilebilir şekilde tamamlanmasına, nihai sözleşmeler üzerinde anlaşılmasına, dahili ve harici gerekli olan tüm izinlerin STEAŞ, şirketimiz ve GS tarafından alınmasına ve pazar koşullarında herhangi bir olumsuz değişimin yaşanmamasına bağlıdır.

socarim böyle sponsora

Gesendet von meinem LG-D802 mit Tapatalk

Ben ciddiyim yahu , işin para kısmını geçince tabiki !

bende ciddiyim by

Kurumsallasmanin anlamini hala ogrenememissin. Biraz daha bekle daha cok gulucuk sacman gerekecek.

2014 yılı itibariyle dünyanın herhangi bir yerinde liglerin başlamasına son 1 ay kala sponsorun netleşmemesi ve forma lansmanının buna bağlı gecikmesi bir 'kurumsallaşma' veya 'profesyonel yönetim/yönetişim' eksikliğidir. Bundan sonra bu giderilir mi? Elbette giderilebilir. Buna da seviniriz, olması gereken olur. Ama tespit bu olmalıdır ve bunu zorlamanın anlamı yoktur. Yani en iyi yönetim bizim yönetim diye her yanlışı örtmek iyilik değil, kötülüktür. Bence(en azından umuyorum) Başkanımız da içten içe bu durumdan rahatsızdır.

2014 yılı itibariyle dünyanın herhangi bir yerinde liglerin başlamasına son 1 ay kala sponsorun netleşmemesi ve forma lansmanının buna bağlı gecikmesi bir 'kurumsallaşma' veya 'profesyonel yönetim/yönetişim' eksikliğidir. Bundan sonra bu giderilir mi? Elbette giderilebilir. Buna da seviniriz, olması gereken olur. Ama tespit bu olmalıdır ve bunu zorlamanın anlamı yoktur. Yani en iyi yönetim bizim yönetim diye her yanlışı örtmek iyilik değil, kötülüktür. Bence(en azından umuyorum) Başkanımız da içten içe bu durumdan rahatsızdır.

Elestireceksen elestir de en azindan kurumsallikla herhangi bir gecikmenin alakasi olmadigini bil. Dunyanin en kurumsal sirketlerinde de gecikme olur. Kurumsallasmanin anlami her seyin planli, programli, zamaninda yapilmasi degil. Bugun biri Arda'nin satilmasina bile bu mudur kurumsallik diyordu.

Ulannnn Galatasaray firmasında Azerbaycanın bayrağı olucakkkkk

D6503 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hala aynı lafları diyorsun.Türk Telekom sözleşme yenilemeyeceğini Mayıs ayında bildirdi ne yapacaktık altı üstü 2 ay oldu.Demek ki Başkan tekliflerden memnun olmadı ki işi sonuna kadar zorladı..

Onu geç sponsor firma uzun vadeli onlarca milyon dolarlık bir anlaşma ile ciddi yükümlülük altına girecek herhalde bunlar 2 haftada olacak şey değil...

Bir de belirtilmiş kurumsallık algın çok sakat...

Geri
Üst Alt