Sponsor Yoksa Transfer de Yok

Aysal eğer sponsor bulamazsa kendi şirketlerinden birini sponsor yapsın bi zahmet. Bu kadar plansızlık olmaz, transferlerin sponsoru beklediği apaçık ortada sonuçta.

Ne plansızlığı Mertcan haşa..En iyisi için uğraşılıyordur. Üstelik plansızlık kurumsallaşmanın en önemli unsurudur öğrenmek lazım bunları.

Bir de Başkan'ın şu açıklaması var tabi: "Önceki sponsorla sözleşme bitene kadar bekledik, hep uzatacağımızı düşünyorduk ama uzatmadılar"

:)

Ne plansızlığı Mertcan haşa..En iyisi için uğraşılıyordur. Üstelik plansızlık kurumsallaşmanın en önemli unsurudur öğrenmek lazım bunları.

Bir de Başkan'ın şu açıklaması var tabi: "Önceki sponsorla sözleşme bitene kadar bekledik, hep uzatacağımızı düşünyorduk ama uzatmadılar"

Başkan cidden garip garip icraatlar ve açıklamalar yapıyor bu sıra. İcraat yapamıyor daha doğrusu, çünkü çalışacak adam yok. Transferleri menajerler yönetiyor, yönetimden bir Allah'ın kulu transfer görüşmesine gitmiyor. Kurumsallaşmanın bu olmadığını anlatması gerek birisinin başkana. Kendi şirketlerinde de iş bağlamak için komisyoncu mu kullanıyor acaba? Kapalı çarşıdaki kotçular bile komisyonculara bu kadar bel bağlamıyordur.

Başkan cidden garip garip icraatlar ve açıklamalar yapıyor bu sıra. İcraat yapamıyor daha doğrusu, çünkü çalışacak adam yok. Transferleri menajerler yönetiyor, yönetimden bir Allah'ın kulu transfer görüşmesine gitmiyor. Kurumsallaşmanın bu olmadığını anlatması gerek birisinin başkana. Kendi şirketlerinde de iş bağlamak için komisyoncu mu kullanıyor acaba? Kapalı çarşıdaki kotçular bile komisyonculara bu kadar bel bağlamıyordur.

Kendi şirketine outsourcing yapan bir başka şirketle sözleşmesi bitene kadar amaan ne de olsa uzatırlar diye bekler mi acaba? Sanmıyorum. Bir de burad ainsanlar kendilerini aylardır daha iyi mebla için uğraşılıyor diye kandırdılar. Halbuki ticarette birinci kural şudur elindeki nakit para 3-5 az da olsa 3 ay sonra gelme ihtimali olan paradan iyidir.

Hala kurumsalligin hata yapmamak oldugunu dusunuyorsun herhalde.

Bu da baskanin aciklamasi: "Forma sponsorluğu en öncelikli konularımızdan birisi. Muhtelif adaylar var ve elimizde müzakereler yapıldı. Mevsim açılmadan bir sponsor yetiştirmeye çalışıyoruz. Uzlaşma, anlaşma iki tarafın da mutabakatı ile gerçekleşecek şeyler. Elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bu sene böyle bir kriz yaşandı. Biz son güne kadar forma sponsorluğunun devam edeceğini düşünerek devam ettik. Ancak onların da yönetim kurulu gecikmeli bir karar aldı. Bunu telafi etmeye çalışıyoruz."

Hukumet yalakasi degil diye zaten acigini kolluyordun, firsat cikti sana. Tadini cikar bu gunlerin.

Hala kurumsalligin hata yapmamak oldugunu dusunuyorsun herhalde.

Bu da baskanin aciklamasi: "Forma sponsorluğu en öncelikli konularımızdan birisi. Muhtelif adaylar var ve elimizde müzakereler yapıldı. Mevsim açılmadan bir sponsor yetiştirmeye çalışıyoruz. Uzlaşma, anlaşma iki tarafın da mutabakatı ile gerçekleşecek şeyler. Elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Bu sene böyle bir kriz yaşandı. Biz son güne kadar forma sponsorluğunun devam edeceğini düşünerek devam ettik. Ancak onların da yönetim kurulu gecikmeli bir karar aldı. Bunu telafi etmeye çalışıyoruz."

Hukumet yalakasi degil diye zaten acigini kolluyordun, firsat cikti sana. Tadini cikar bu gunlerin.

Hükümetle benim kadar problemi yoktur bu aralar Başkan'ın:)

Üstelik ben Başkan'ı seven başarılı bulan biriyim. Hatasını söylemek başkanı sevmemek anlamına gelmez.

Kurumsallık konusunu da konuştuk. kurumsallık tabiki sadece sponsor bulmayla alakalı değil veya hatayı sıfıra indirmez ama Galatasaray gibi bir marka sponsorluk anlaşması dolmadan sonraki hazır eder. Bu çok basit bir şekilde kurumsallığın parçasıdır. Eksikliği kurumsal eksikliği gösterir. Bence siz kendinizi gözden geçirin. Başkan'a veya herhangi birinin yanlışına yanlış demek iyi birşeydir diye düşünün.

Sponsor ve transferler belli olunca yazıcamm.

Hükümetle benim kadar problemi yoktur bu aralar Başkan'ın:)

Üstelik ben Başkan'ı seven başarılı bulan biriyim. Hatasını söylemek başkanı sevmemek anlamına gelmez.

Kurumsallık konusunu da konuştuk. kurumsallık tabiki sadece sponsor bulmayla alakalı değil veya hatayı sıfıra indirmez ama Galatasaray gibi bir marka sponsorluk anlaşması dolmadan sonraki hazır eder. Bu çok basit bir şekilde kurumsallığın parçasıdır. Eksikliği kurumsal eksikliği gösterir. Bence siz kendinizi gözden geçirin. Başkan'a veya herhangi birinin yanlışına yanlış demek iyi birşeydir diye düşünün.

Ben basindan beri elestiriyorsan elestir de sponsor bulamamanin kurumsallikla alakasi olmadigini bil diyorum. Kurumsallik kisilere bagli olmamakla alakali. Yonetimden bir kisinin cikmasi mi isleri bozmus ya da sponsor isiyle ilgilinmesi icin kimse gorevlendirilmemis mi? Plansizlar desen tamam da yonetimdeki her kusuru kurumsalliga baglamak sacma. Kimse bilmiyor kurumsallasma ne demek, bir sey elestirecekleri zaman bu ne bicim kurumsalllik diyor.

En kurumsal sirkette, futbol takiminda da gecikme olur.

Bizim marka degerimiz zannedildigi kadar yuksek degil. Bizim ceyrek final macimiz Arsenal-Dortmund grup maci kadar ilgi cekmiyor. Ayrica Turkiye'de bir takima sponsor olan firma diger takim taraftarlarindan tepki topluyor. Oyle zannedildigi kadar kolay isler degil bunlar.

Bir de bu islere Ingiltere'de mesela kulup baskanlari degil CEO'lari bakar. O CEO'lar da Oxford gibi universitlerden mezun ve is tecrubesi olan adamlar. Baskanin bu kadar tepki alip bizim eski basket takimi kaptani CEO'nun adinin hic gecmemesi ilginc elestirilerde. Kurumsalliktan bahedeceksek bizim CEO ne is yapar ondan baslayalim.

Zaten kac aydir biliyoruz, sponsor yoksa transfer yok, ancak kiralariz falan iste..

Gidip Almeida'yı alalım bari.Sağ bek ve sol bekten vazgeçtim.

Galatasaray cok kolay sponsor bulur, ama kendisini degerinin altinda satmak istemiyorlar. Bunu anlamak cok mu zor ?

Başkan olsam ilk yapacağım iş Burak, Selçuk ve Hamit'e kendinize kulüp bulun demek olur. Gerçek Galatasaraylı bir başkanın yapması gereken budur.

Geri
Üst Alt