SSD Tercihi.

Sinan Eroğlu

GalataSarayı Efendileri
GalataSarayı Efendileri
Öncelikle herkese merhaba, geçen kış Corsair 120Gb Ls Serisi Sata 3.0 Ssd (560Mb Okuma / 535Mb Yazma) - Vatan Bilgisayar bu ürünü almıştım, dün şöyle bir sorun oluştu. Bilgisayar ilk açılırken bios'da ssd'yi görebiliyorum ancak windows açılırken windows yüklenemiyor hatasını alıyordum, sonra bir iki kontrol ettiğimde ürünün reset sonrası bios dahil hiç bir yerde aktif bir şekilde gözükmediğini gördümm, ardından başka 2 bilgisayarda daha dendim fakat sonuç yine aynıydı. Garantiye bıraktım muhtemelen ürün iade olabileceğinden veya corsair'in yenisini vereceğinden bahsettiler.

Şimdi ben bu ürünü 250 liraya almıştım eğer Corsair yenisini vermezse ve direkt ürün iade olursa bir kaç ürün arasında çıkmaza girmiş durumundayım.

Corsair LS Serisi 535 okuma 440 yazma

Corsair 120Gb Ls Serisi Sata 3.0 Ssd (560Mb Okuma / 535Mb Yazma) - Vatan Bilgisayar

Kingston HyperX 3k 555 okuma 510 yazma

Kingston 120Gb Hyperx 3K Serisi Sata 3.0 Cache Ssd (Okuma 555Mb / Yazma 510Mb) - Vatan Bilgisayar

Samsung 850 Evo 540 okuma 520 yazma

SAMSUNG 120GB 850 EVO SATA 3.0 (Okuma 540MB / Yazma 520MB) SSD - Vatan Bilgisayar

Şimdi bunlar arasında gel git yaşıyorum, bir kaç yazıda en kaliteli ssd ile en alt kademe ki ssd arasın da bulunan farkı bile anlamakta güçlük çekeceğimizden bahsedilmiş? bilemedim? Ancak bir kaçının testine baktığımda sonuç olarak 3'ün okuma ve yazma hızlarının profesyonel olmayan tamamen kullanıcı testlerinde hemen hemen eşit olduğunu gördüm. SSD'ye 5-6 aydır geçmiş olan bu arkadaşınıza siz ne öneririsiniz? Neye göre almalıyım üçünün birbirinden farklı olan özellikleri nelerdir? forumu araştırdım elbet kıyaslamalara baktım ama genelde "bundan şikayet olduğunu görmedim vs şeklinde" şimdi bu güzel bir referans ama bu şikayetler neler? memnunsa neye göre, değilse neye göre? yani tam bir açıklama bulamadım =) değerli bilgilerinize ihtiyacım var

Kingstonu al bence, bu günlerde Samsunglar sorun cikariyor hafisa kayibi yüzünden...

Son düzenleme:
En iyisi fılaş dahili bellek :D

Envoyé de mon GT-N7100 en utilisant Tapatalk

bahsettiğin samsung ürünü piyasada en çok giden ürün suanda ssd olarak ama f/p den kaynaklı bir durum sanırım uzunca bir dönem mağazalarda acayip indirimlerle gitti Mikail arkadaşın dediği gibi kingston deneyebilirsin her hangi bir tecrübemem olmadı ama kingstonun ürünleri genel olarak sıkıntısız çıkıyor

benim ssd de samsung ama eski 830 modelli bu yeni modeller 840 dan sonrakiler sorun cikariyor

türk kaynagim yok,alman kaynagim var trim bug diyorlar bu soruna Server-Ausfälle: Angeblicher TRIM-Bug bei Samsung-SSDs wird untersucht - ComputerBase 24 saat calisan serverlerde cikmis ilk kes bu sorun

amsung MZ7WD480HCGM-00003 (SM843TN)
Samsung MZ7GE480HMHP-00003 (PM853T)
Samsung MZ7GE240HMGR-00003 (PM853T)
Samsung SSD 840 PRO Series
Samsung SSD 850 PRO 512GB

Read more: Samsung SSD TRIM error may be deleting data | Digital Trends
Follow us: @digitaltrends on Twitter | digitaltrendsftw on Facebook

buraya göre Samsung SSD TRIM error may be deleting data | Digital Trends sorunlu ürünler yukardakilermiş.

Yaklaşık 2 senedir intel 335 serisi ssd kullanıyorum , hiç sorun yaşamadım.
Fakat şu an piyasada yok galiba.

amsung MZ7WD480HCGM-00003 (SM843TN)
Samsung MZ7GE480HMHP-00003 (PM853T)
Samsung MZ7GE240HMGR-00003 (PM853T)
Samsung SSD 840 PRO Series
Samsung SSD 850 PRO 512GB

Read more: Samsung SSD TRIM error may be deleting data | Digital Trends
Follow us: @digitaltrends on Twitter | digitaltrendsftw on Facebook

buraya göre Samsung SSD TRIM error may be deleting data | Digital Trends sorunlu ürünler yukardakilermiş.

sonunda senin kararin ama dedigm gibi tek bu sorun degil, tlc sorunuda varmis samsungda ucuz yaptirdigi icin ssdleri. ben ya gene bir curcial alirim yada kingstonu denerim

Geri
Üst Alt