Steam Machine

Valve, oyun bilgisayarı Steam Machine'i duyurdu.

1762980819064.webp

- İşlemci: Yarı özel AMD Zen 4 6C / 12T
- Ekran kartı: Yarı özel AMD RDNA 3 28 CU
- Bellek: 16 GB DDR5 + 8 GB GDDR6 VRAM
- Güç: Dâhili güç kaynağı, 110-240 V AC
- Depolama: 512 GB ve 2 TB NVMe SSD seçenekleri
- Bağlantı: 1 gigabit ethernet, DisplayPort 1.4, HDMI 2.0, bir adet USB-C, dört adet USB-A, Wi-Fi 6E ve Bluetooth 5.3

Steam Machine, Valve'ın oyunlar için optimize edilmiş işletim sistemi 'SteamOS' ile geliyor.

1762980831173.webp

Yani gaming PC demem acikcasi ama konsollara(ozellikle PSe) darbe vurabilir.

Ps6 120bin lere cikacagi soyleniyor, bu alet hem konsol hem pc gibi islevsel- ustune ustluk iki platformda ayni kutuphaneni kullaniyorsun.

İsletim sistemi ve oyun entegrasyonlari nasil olur bilmiyorum ama degerli bir hybrid proje.

Sıradan bir bilgisayar fakat şöyle bir ekstrası olacak. Oyun geliştiricileri büyük ihtimal önümüzde 5 yıl boyunca bu bilgisayarı temel alıp ona göre optimize edecekler, ve Steam Machine'de sorunsuz çalışıyor gibi söylemleri çok duyacağız. Ayreten oyunların Steam sayfasında da bu bilgi yazacak, 100 de 100 uyumlu, yarı uyumlu gibi, Ortalama Frame Rate gibi gibi.

Sıradan bir bilgisayar fakat şöyle bir ekstrası olacak. Oyun geliştiricileri büyük ihtimal önümüzde 5 yıl boyunca bu bilgisayarı temel alıp ona göre optimize edecekler, ve Steam Machine'de sorunsuz çalışıyor gibi söylemleri çok duyayacsğız. Ayreten oyunların Steam sayfasında da bu bilgi yazacak.
cok mu siradan yav cok ucuzmus siradan olmamasi elde degil tabi
ben hic bakmadim son kac yildir nedir ne degildir anlamiyorum pek

cok mu siradan yav cok ucuzmus siradan olmamasi elde degil tabi
ben hic bakmadim son kac yildir nedir ne degildir anlamiyorum pek
Orta derece bir oyun bilgisayarı gücünde gibi 6 x Steam Deck peformansına sahip olduğunu düşünürsek. Orjinal PS5'e yakın bir performans bekliyorum, ama dediğim gibi oyun alırken Steam Machine'de sorunsuz çalışıyor ibaresi olacak ve kullanıcı olarak oyundan nasıl bir performans alacağınız konusunda soru işaretleri olmayacak.

Işten sonra koltukta uzanarak oynamak isteyenler için süper bit alet gibi.

Geri
Üst Alt