STSL 10/11 H:7 | K.Karabükspor 2-1 Galatasaray | 1 Ekim | Maç Sonucu

Cevap: STSL 10/11 H:7 | K.Karabükspor - Galatasaray | 1 Ekim | 20.00

Serveti kadro disi birakan Rijkaarda yaziklar olsun,bunu fenerli bile yapmaz,Ali Turan ücüncü sinif bir futbolcu.

3 puan alirsak en cok bu deplasmandan 3 puan cikardigimiza sevinecegim.

Es,es, sivas, karabük, Buca gibi uyuz deplasmanlardan kurtulmus oluyoruz böylece.

Gökhan'ın yerine ben de Ali'yi tercih ederim. Ama Hakan iyileşir iyileşmez oraya monte etmek lazım.

Ben Hakan'dan stoper olmaz görüşünü savunanlardanım hocam adam 2 sene önce joker gibi her yerde oynuyordu ama ne olduysa birden elden ayaktan kesildi.

Zaten bizim oyun sistemimizde oyun kurucu stoper olarak neill var onun yanına ayagı daha iyi diye hakanı koyucagımıza yanına hızlı agresif bi kesici koymak bence daha mantıklı Eger hocada benim gibi düşünüyorsa hakan bu formuyla forma göremez.

Hey gidi, o hiçkimsenin beğenmediği AliTuranı Rijkard Servete tercih etti. Hayırlısı olsun Galatasarayımız için.

HakanBalta defansta yada solbekte farketmez oynarsa yine hermaç 2 gol yemeye başlarız.

Simdi fikstüre bir göz attim, ligin ilk yarisinda zor maclarin hemen hemen hepsi deplasmanlarda, Ts, Kaysri, Fener, Es, es, ve ayrica uyuz takimlar: sivas, karabük, buca.

Fikstür bizim icin süper olmus kanimca. Ligin 2. yarisinda Ttarena'da kolay kolay puan kaybetmezsek eger Polatin da dedigi gibi sampiyon oluruz.

Ne bu Servet aşkı Gökhan Zan'ın sakatlık sorunu olmasaydı Servet kulübeye mahkum kalırdı Gökhan Servet kadar iyidir devamlılık sıkıntısı vardır sadece

Servet yoksa Ali Turan oynatılmalıdır.

Rijkaarda koyun sürüsü bile teslim edilnmez

Hakan balta'nın orjınal mevkısı stoperdır bu adam sol bek değıldır sadece sol ayagının verdıgı avantajla manısada sol bek oynamıslıgı var

Hakan balta'nın orjınal mevkısı stoperdır bu adam sol bek değıldır sadece sol ayagının verdıgı avantajla manısada sol bek oynamıslıgı var

Manisada yanlıs hatırlamıyorsam en cok ön libero posizyonunda oynadı. 2 sene önceki performansı olsa denemekte fayda var derdim stoperde ama su formuyla hicbiyerde denenmemeli:D yoksa comak sokmak olur.

Ayrıca cok agır guiza bile belini kırdı bunun daha ne olsun:)

Gökhan zan süper pas atiyor ama defansi saka gibi, ofsayt nedir bilmez, Bjk Zan yüzünden cok gol yedi (ofsayti bozuyor hep) , cok kolay calim yer ve ardindan adami indirmeye calisirken sakatlanir üstüne birde kart görür, yani gercekten cok komik adam.. Bu yüzden Aliyi tercih ederim. Kaldi ki zemin zaten pas yaptirmaz gibi. Öyle böyle, iyi oynadin, kötü oynadin hic farketmez, 3 puanla dönmeliyiz.

karabuk takimini seyreden oldu mu hic? nasil oynamislardi bjk'ye karsi? defans yapip kontra mi oynuyorlar yoksa acik mi oynuyorlar?

Herkesin gitmesini istediği Servet değil mi bu?

Fenerli basın gibi F.R'ye laf edicek yer arıyor bazılarımız

Pozisyon vermeden bu maçı kazanırsak kimse Servet'i hatırlamaz.Esamesi bile okunmaz.

Arkada bir tane ayağı iyi stoperle oynamaktansa iki tane ayağı iyi stoperle oynamak tamamen taktiksel bir tercih olur. Burada iki stoperin sürekli ileriye isabetli oynamaları ve orta sahaya kadar çıkmaları, defans ile forvet arasındaki mesafenin kısalması ve isabetli pas oranı yakalarsanız topun sürekli sizde kalması anlamına geliyor. Yani oyunu rakip sahaya yıkmak için mutlaka savunmanızı orta sahaya çıkarmanız gerekiyor. Ayrıca dar alanda oynadığınız için dönen topları yakalama ve bu topları iyi kullanabilirseniz kolay gol pozisyonu üretme şansınız var. Servet'le bunu yapmaya çalıştığınız zaman kontra atak yeme ihtimali artıyor çünkü geniş alanda arkasına adam kaçıran bir oyuncu ve geriye dönüşlerde çok ağır kalıyor. Onun işi kendi ceza sahası civarlarında çakılı oynamak. Sivas'ta böyle başarılı oldu, Kalli zamanında böyle başarılı oldu. Rijkaard'ın felsefesi bu değil, o oyun geriden kurulsun istiyor, orta sahalar maç boyunca geriye gelip top almak zorunda kalmayacaklarından daha dinamik kalsınlar ve kondisyonları 90 dakikaya yayılsın istiyor. Rakibi baskı altına almanın yolunun savunmayı öne çıkarmak olduğunu da çok iyi bildiğinden Servet'i istemiyor.

Ben çok maç hatırlıyorum ki hücumda top kaybettiğimiz zaman elini kolunu sallayarak orta sahamızı geçiyor rakipler. Ama defansı ileride kurarsanız rakibi erken karşılamış ve atakları kesmiş oluyorsunuz ve orta saha futbolcularıyla (ki bunlar Cana ve Ayhan'dır elbette) hemen uygulayacağınız baskı ile o topu kapıp rakibi hazırlıksız yakalayabilirsiniz. Yani adamlar kontraya çıkacağına siz çıkarsınız. Böyle böyle sürekli top sizde kalır, kalenize top gelmez vs. Hem Gerets hem de Skibbe zamanında bunu uygulamaya çalışıyorduk ve zaman zaman başarılı da oluyorduk. Şimdi daha farklı özelliklere sahip defans oyuncularıyla bunu daha iyi yapabiliriz. Örnek vermek gerekirse, bu adamların (Neill ve Hakan) bek özellikleri de olduğundan alan savunmasını da bilirler, ki rakibi orta sahada karşılamak alan savunması pratiği gerektiren bir durumdur.

Manisada yanlıs hatırlamıyorsam en cok ön libero posizyonunda oynadı. 2 sene önceki performansı olsa denemekte fayda var derdim stoperde ama su formuyla hicbiyerde denenmemeli:D yoksa comak sokmak olur.

Ayrıca cok agır guiza bile belini kırdı bunun daha ne olsun:)

Haklısın ama bu adam stoper dediğin gibi oynaması bende ıstemıyorum bu halıyle cacık olmaz :)

Bakalim Neillin aciklarini kim kapatacak bugün,Servet gibi varini yogunu ortaya koyan,aldigi paranin hakkini veren futbolcu bukadar kolay harcanmaz.

Bakalim Neillin aciklarini kim kapatacak bugün,Servet gibi varini yogunu ortaya koyan,aldigi paranin hakkini veren futbolcu bukadar kolay harcanmaz.

Bakalım bugun topları kım taca atıcak servet yokya :)

Geri
Üst Alt