Cevap: STSL 11/12 H:14 | Galatasaray 3-1 Fenerbahçe | 7 Aralık | Maç Sonucu
Taraftardan, yönetime, teknik heyete ve en önemlisi sahadaki aslanlara kadar herkesi tebrik ederim.
Bu maç da gösterdi ki futbol topçuyla oynanır. Hatta topçunun hasıyla... Öncekiler neymiş açıkcası bilmiyorum. Hele geçen senelerdeki orta saha aman aman... Defansı defans olmayan, orta sahası pamuk helva gibi üflesen dağılan, sadece hareketli kanat ve iyi bir uç elemanıyla işi koparmaya çalışan takımdan ne hale geldik. Defansı oyun okuyor, kuruyor ortasahaya katkı sağlıyor. Ortasaha da üretken, gerektiğinde ilerde topa basan rakibe pas yaptırmayan akıllı oyunculardan kurulu olunca forvete kimi koysan zaten iş yapacaktır. Belki kaçırdığı goller yüzünden formsuz gibi görünen Milan Baroş bile aldı, çalım attı adam eksiltti, geldi ortasahada pres yaptı, varın artık gerisini siz düşünün.
Buarada Elmander'e bir paragraf ayırmak istiyorum. Kim buldu bu elemanı bilmem, nasıl geldi ikna oldu onu da bilmem ama adamın o boyuna posuna rağmen top ayağına resmen yapışıyor.. Alıyor veriyor, gerikirse çalım atıyor adam eksiltiyor, olmadı insiyatif alıyor vuruyor goller atıyor, attırıyor nasıl birşeydir anlamadım. Messi desen değil, İbrahimoviç desen değil, Hakan Şükür'ün yabancı versiyonu desen hiç değil. Ancak üçünün karışımı Türkiye liglerine en az bir gömlek fazla gelen Allah'ın nazardan saklaması gerektiği inanılmaz bir oyuncu. Ağzım açık resmen hayran hayran izliyorum.
Buarada Beşiktaş deplasmanında alınan 1 puanın da önemi burada ortaya çıktı. O gün belki bu kadar iyi oynamadık, Muslere maçın adamı oldu pozisyonlar verdik ama derbi kazanamayan, ekseriytle Beşiktaş deplasmanında kaybeden bir Galatasaray savaştı hatta goller de kaçırdı. Takım olma hüviyeti kazandı, moral depoladı, rakibin kendisine yaklaşmasına izin vermedi ve şimdi uzun bir aradan sonra ilk derbi galibiyeti geldi. Futbolda daha eksiklerimiz var bir maçla havaya girmemek gerekiyor ama psikolojik olarak yavaş yavaş ligde bir ağırlık kazandığımız doğru. Bu çok önemli çünkü bugüne kadar Fenerbahçe sadece şansı ile değil bu psikolojik ağırlıyla da avantaj elde ederek zor maçları kazanabiliyordu. Şimdi yavaş yavaş ibre bize doğru dönüyor.
Diyecek fazla birşey yok ne mutlu Galatasaraylıyım diyene...