Cevap: STSL 11/12 H:31 | Fenerbahçe - Galatasaray | 17 Mart | 20.00
Evet sevgili renktaşlarım, aylardır beklenen derbi geldi çattı. Saatler kala birkaç cümle yazmak istedim. Öncelikle tek temenimin centilmence ve dostça bir derbi olması, ardından ise hakemlerin üst düzey kalitede maç yönetmesi. Ve tabiî ki Galatasaray’ımızın galibiyeti
Öncelikle Galatasaray’ ımızı ele alırsak, çıkacak kadroyu az çok herkes tahmin edebiliyor.
Farz edelimki 4-4-2 taktiğiyle bilinen kadromuzla maça başladık! Burada benim korkum orta sahayı ele verebilme ihtimalidir, çünkü maça hırslı ve istekli başlamalarının bunda katkısının olacağını düşünerek Topuz, Emre, Cristian ve Stochun ekstra efor sarfedeceklerini düşünüyorum. Fakat bununda üstesinden gelebilmek için oyun tarzımızın aynı sertlikde olması ve soğunkanlı ayağa pas yapmamızdır.Ayrıca rakibe boş alan bırakmamak ve ceza sahası dışında pas yaptırmamak. Üst düzey yardımlaşma ile toplu hücüm, toplu defans anlayışını uygularsak ve her geçen dakika bunu rakibe hissettirirsek, ilerleyen dakikalarda gol ve goller bulup sahadan 3 puan ile ayrılabiliriz.İşin sırrı, tüm takım elini taşın altına sokacak, hataya yer yok.
Fatih hocanın tek forvet çıkacağını zannetmiyorum, eğerki çıkarsa bu intihar olur. Bu durumda Elmander sadece koşmakla kalır. Çünkü bizdeki kanat oyuncularından sadece Riera gerçek bir kanat oyuncusu Emre ve Engin orta saha elemanları. Bu adamların kanatda git gel yapmaları imkansız, gol bölgesindeki eksikliklerinide hesaba katarsak bizim için sıkıntılı bir derbi olur.
F.bahçede Sow, Alex, Stoch ve Emre kilit oyuncular olur diye düşünüyorum, orta sahalarındaki güç kaynağı Emre, eğerki gününde olmaz ise zaten maçı en başında kaybederler, fakat öyle olacağını düşünmüyorum. Fenerbahçeyi gol yollarında etkisiz kılmak istiyorsak Sow’a mutlaka markaj uygulayıp, Alex ile olan bağını bir şekilde kesmemiz gerek, Alex’ e ise adam adama markajın gereksiz olduğunu düşünüyorum, zira Alex neredeyse 2 kişinin basması şart, bilhassa ceza yayı civarında. Stochu ise hiç kuşkusuz Eboue futboldan bezdirir, iddia ediyorum Eboue’ yi dünya futbolunda kolay kolay rahatlıkla geçebilecek futbolcu sayısı çok az.Adam Zidane gibi Maestroyu bile bezdirmiş adam
Sonuç olarak renktaşlarım, kesinlikle amacımızın katı savunma olmamasıdır. Önde basmalıyız ve topluca hareket etmeliyiz, eğerki yardımlaşmalarda eksiklikler yaşarsak gerçekten maç kopar. O yüzden bir futbolcumuz, ayağına topu aldığı vakit, mutlaka boşta bir futbolcumuzu görmesi lazım, top kaptırılsa bile onu kapmak için bizden 2 kişinin basması lazım..Kora kor mücadele edip, kendi futbolumuzu onlara kabul ettirmeliyiz.
Allah yar ve yardımcıları olsun İnşallah kazanırızı, haftalardır gönlümden geçen skor 1-2, herkese iyi uykular, sürç-ü lisan ettiysek affola.