STSL 11/12 H:4 | Galatasaray 2-0 Eskişehirspor | Maç Sonucu

Cevap: STSL 11/12 H:4 | Galatasaray - Eskişehirspor | 26 Eylül | 20.00

Ofansif de oynasak defansif de oynasak gol yeriz bence. Yediğimizden fazla atabilmemiz için ofansif oynamalıyız.

Selçuk-Melo

Kazım-Elmander-Riera

Baros(Sercan)

Bu kadar ağır defans oyuncularıyla 3-5-2'nin sonunda facia olur diye düşünüyorum.4-3-3 oynarken 4-4-2 oynarken bile onlarca pozisyon veriyoruz.Hepsi de savunmanın arkasına koşu yapan oyuncular sayesinde oluyor.3'lü defans sisteminde çok daha fazla boş alan olacak ve çok daha fazla pozisyon vereceğiz.Zaten dikkat ettiysen Samsunspor maçında özellikle ilk yarı 2 savunma bırakıp diğer bütün oyuncularımızı Samsunspor yarı alanına taşıdık ama kaptırdığımız basit toplardan dolayı tehlikeli ataklar başladı.Biraz da şansımızdan dolayı o atakların önünü çabuk kestik.Ama ikinci yarıda Gökhan Zan'ın pas hatasıyla golü yedik.Bunun diğer maçlarda olmayacağının garantisi var mı peki ?

bu yüzden zaten gökhan zan'i yazmadim defans'a dikkat ettiysen. semih cabuk, hizli ve cevik bir oyuncu. o bu sistemin hakkini verecektir. kaleci de libero gibi oynamali bu sistem de. muslera bunu layiki ile yapar. iki tane de ön liberomus oldugundan dolayi sorun olmaz defansif yönümüz. biz suan defans da zaten cok acik veriyoruz. göbekte 4 oyuncu ile oynyuoruz suan: servet/zan, ujfa, melo, selcuk. ama benim yazdigim sistem de, göbekte 5 oyuncu ile oynayacagiz.

ayrica ileride de cogalma sorunumuz var. benim yazdigim sistem de, ileride de 5 adam ile cogalabilmis olacagiz. simdiye kadar yine burada da 4 kisi ile oynuyorduk, hatta 3 kisi ile: elma/baros, sercan/riera, kazim.

Barça'dan bahsediyoruz hocam, orta sahasında Xavi, Fabregas ileri uçta Messi, David Villa, Pedro gibi iyi pas yapıp top kaptırmayan adamlardan oluşan bi takım, kısacası dünyanın en iyi takımından bahsediyoruz. Ayrıca Barça daha çok 3-4-3 sistemi gibi oynadı.

Ancak bu demek değil ki Galatasaray'ın 3-5-2 oynamasını istemiyorum. Benim de en sevdiğim sistemlerin başında gelir ve kadromuz uygun. Özellikle kanatlarda Eboue ve Riera varken. Eboue zaten defansif yönü iyi, Riera ise üzerine düşeni yapıyor. Bu sistemde tek sorun defans hattımız. Servet/Zan ve Balta her an hata yapabilirler.

yukarida defans ile iliskili düsüncemi yazdim. dün barcanin defansi alves-mascherano-abidal'den olustu. dikkat edin, alves ve abidal normalde ileriye de cok iyi cikan oyuncular ve defansif yönleri ile ünlenen oyuncular degiller. ayrica mascheranonun hem boyu ufak, hem de devsirme stoper. ama 3-5-2 den dolayi barca oyunu rakip sahaya yaydi ve rakibin ataklarini ön liberolari ile hemen karsiladi ve rakipten toplari kapti/oyununu bozdu.

ama eger 4'lü savunma oynayacaksak, ujfa sag bek, eboue sol bek oynamali. nedeni ise, ikisi de ofansif olarak cok etkili ve ileriye ciktiktan sonra geriye dönemsini de biliyorlar. daha iyileri gelene kadar en iyileri bu ikisi. semih de artik sans bulmali! zan ve servet ile yürümez! zan yine feci sacmaladi son mac da.

ps. bize acilen iki yerli bek lazim!

beyler bizim kanat oyuncumuza bir bakin. tr nin en büyük kulübünün böyle bir kanat oyuncusu olmasi cok aci. bundan ziyade, böyle bir oyuncudan asist yapmasini nasil bekleyebiliriz. izlerken utancimdan yüzüm kizardi gercekten. insan 10 yildir a takimda hic mi orta yapmayi ögrenemez?

[video=youtube;HPftA3CXJwo]https://www.youtube.com/watch?v=HPftA3CXJwo&feature=results_video&playnext=1&list=PLD618B4A480E61D3B[/video]

Bu maç çok önemli mutlaka alıp ilk 4 e yetişmeliyiz, yoksa zor günler bizi bekler...

Bu maçı kesinlikle kazanmamız gerekiyor. 3-4 maçlık galibiyet serisi lazım bize. Ondan sonra gerisi gelir. Eskişehir'e karşı oynarken ortasaha bizim elimizde bulunmalı. Bu yüzden 4-5-1 oynamalıyız diyorum ;

Ufuk

Sabri-Semih-Ujfa-Eboue

Melo

Engin-Yekta-Selçuk-Riera

Elmander

beyler bizim kanat oyuncumuza bir bakin. tr nin en büyük kulübünün böyle bir kanat oyuncusu olmasi cok aci. bundan ziyade, böyle bir oyuncudan asist yapmasini nasil bekleyebiliriz. izlerken utancimdan yüzüm kizardi gercekten. insan 10 yildir a takimda hic mi orta yapmayi ögrenemez?

[video=youtube;HPftA3CXJwo]https://www.youtube.com/watch?v=HPftA3CXJwo&feature=results_video&playnext=1&list=PLD618B4A480E61D3B[/video]

Yinede bu adamin o isabetsiz oratalari ve sutlari Hakan Balta ve Caglar´a 10 ceker... Durum okadar vahim :)

Kadromuzun kalitesiz olduğuna inanmıyorum bir tek Weboyla İbb 10 puan toplamışsa dönüp bireysel performanslara bakmamız lazım beyler..

Yani takım olgusuna fırsatı değerlendirmeye bakmalıyız..

Kaliteden kimse şüphe edemez saçma olur..

Türk Hakemleri cok ilginc yahu...

[video=youtube;Nn9Q8Z-8mME]https://www.youtube.com/watch?v=Nn9Q8Z-8mME[/video]

Not: Kemal Belgin acayip yorum yapiyor... :D

Ya aslında Muslera atılmasaydı biz Karabük'ü çok rahat yenecektik ve belki bugün şunlar konuşulmayacaktı.

Futbol bu ben takımın oynamak istemesinden mutluyum Eskişehirspor'un defansı çok iyi değil ama etkili hücum adamlarına sahipler güzel bir maç olacak onlar gelecek biz geleceğiz keyifli maç olur,Eboue'nin performansı çok önemli ben tanıyamıyorum onu sakatlığı ne durumda bilmiyorum ama sağlam bir Eboue rayı döşer..

Forvetlerin uyarılması gerekiyor artık tuttuklarını atmaları lazım özellikle Baros'un..

Son vuruşları çok iyi olmamasına rağmen yazmalı girdiği pozisyonların maçı erken koparmak Türkiye liginde çok önemlidir..

Türk takımları çabuk dağılır..

Baltanın son maçlardaki performansına laf söylemeyin, adamda düzelme var.

Evet eskiden her 10 Pas´dan 9 yanlisti suan 5 yanlisi var...

Eskiden 10 Tane arkasina atilan Topun 8 tanesi gecerdi suan 5 taanesi geciyor..

Hakan Şükür 34 yaşında ki dönemini hatırlayın santra taktiğimiz bile vardı..

Santra yapılır bir tane geri pasla ileriye uzun bir pas atılır ve rakip oyuna ısınmamışken anında baskıyı kurarız..

Ve ilk 15 dakika genelde gol sıkıştırırdık..

artık riera ve barostan patlama yapmasını beklediğim maç

Baltanın son maçlardaki performansına laf söylemeyin, adamda düzelme var.

İşin garip tarafı en iyi performansı bile yetmiyor abi..

Galatasaray'ın sol beki dediğin adam yürüyecek mecali olmayan biri olabilir mi?

Dünyanın hangi iyi takımında bu durum böyle hepsi fişek gibi adamlar kullanıyorlar..

Güçsüz bir oyuncu hangi mevki olursa olsun takımını zor durumda bırakır Hakan hem atletik değil hem duygusal olarak Galatasaray'a birşey besleyen bir adam değil yabancı kontenjanının zengin ettiği ballı adamlardan bir tanesi..

Beğenmeyip bizdeyken küfür ettiğim Caner'i bir yönden severdim oda dinamik bir adamdı çok mücadeleci ve fizik gücü üst seviyeydi..

Mesela İsmail Köybaşı ben çok beğeniyorum o çocuğu genç abi en azından adam hatada yapsa hızı var dikine oynamayı hücuma katılmayı seviyor bu hoşuna gidiyor insanın,sol bekte Abidal felan beklemiyoruz ama en azından yararlı diyebileceğimiz bir adam lazım..

Malesef küçük Hakandan beri bir sol bek yo kadam gibi..

Beğenmeyip bizdeyken küfür ettiğim Caner'i bir yönden severdim oda dinamik bir adamdı çok mücadeleci ve fizik gücü üst seviyeydi..

Galatasaray´da ona su yorumu yapardim hep.. : " Bu Cocuk´ta Potansiyel, yetenek var ama cok acayip birsekilde Panik oluyor.. Acayip Panikle oynuyor ve olmadik hatalar yapiyor.. Biraz sakin oynasa daha verimli olur"

Fenerbahcede hala ayni hatalari yapiyor..

Kazım kendini bulsa bir Eboue'yi sol bekde bile izlemeye razıyım sağ tarafta Sabri solda Eboue..

Hakandan daha iyi olacağı kesin ters ayakla bile..

Galatasaray´da ona su yorumu yapardim hep.. : " Bu Cocuk´ta Potansiyel, yetenek var ama cok acayip birsekilde Panik oluyor.. Acayip Panikle oynuyor ve olmadik hatalar yapiyor.. Biraz sakin oynasa daha verimli olur"

Fenerbahcede hala ayni hatalari yapiyor..

En azından herifin bindirdiği pozisyonlara bakalım Hakan bir kere rakibini ekarte edip orta kesen bir bek değil tam 3 senedir bir tane böyle pozisyonunu göremezsin..

Geri
Üst Alt