STSL 12/13 H:16 | Galatasaray 2-1 Fenerbahçe | Maç Sonucu | 16 Aralık

Cevap: STSL 12/13 H:16 | Galatasaray - Fenerbahçe | 20.00 | 16 Aralık

----------------muslera

eboue-----semih----danny----riera

hamit-------selçuk----melo------amrabat

--------umut----------burak

hamit çok formsuz yerine başka biri oynamali ama yedekleri de çok formsuz. Engin, aydin, emre. Bunlardan biri olabilir hamit yerine. Ancak fenerdeki topal-meireles-cirstian ortasahasina karşi selçuk-melo ne kadar dirençli olabilir?

Ileride basacağiz yine, savunmayi hataya uğratacağiz ama tek kaygim ortasahada kontrolü vermek.

----------------muslera

--------umut----------burak

hamit çok formsuz yerine başka biri oynamali ama yedekleri de çok formsuz. Engin, aydin, emre. Bunlardan biri olabilir hamit yerine. Ancak fenerdeki topal-meireles-cirstian ortasahasina karşi selçuk-melo ne kadar dirençli olabilir?

Ileride basacağiz yine, savunmayi hataya uğratacağiz ama tek kaygim ortasahada kontrolü vermek.

ben olsam selçuk veya hamit biraz daha ileri kordum.

--------melo---yekta---

--hamit/selçuk--------------amrabat---

-----------selçuk/hamit-----

-------------burak-------

orta sahayı mutlaka 5 lemeli..

fener 5 li orta saha ile gelecek

----baroni---mereles-mehmet topal--kuyt--selçuk şahin---

önemli orta sahayı ileri ve geri yakınlaştırmak bizde..

o zaman tek forvet sorun olmaz. selçuk-hamit-melo-amrabat gol arayabilecek adamlar...

biz necati saymazsak hep elmander tekti..

bence orta sahada ezersek bunlar dağılır , evet 2.li forvet performanslı bir burak-elmander veya necati kalsaydı. burak-necati derdim ama..

burak dışında diğerleri koşmaktan başka bişey yapmıyor.. boylarına rağmen hiçbir hava topunu alamıyorlar..

En zayıf rakipler bile 4-4-2 oynadığımız için üstümüze rahat gelebiliyor. Bu sıkıntıyı yine yaşayabiliriz.

maci alicaz ..müthis inaniyorum

ben olsam selçuk veya hamit biraz daha ileri kordum.

--------melo---yekta---

--hamit/selçuk--------------amrabat---

-----------selçuk/hamit-----

-------------burak-------

orta sahayı mutlaka 5 lemeli..

Fener 5 li orta saha ile gelecek

----baroni---mereles-mehmet topal--kuyt--selçuk şahin---

önemli orta sahayı ileri ve geri yakınlaştırmak bizde..

O zaman tek forvet sorun olmaz. Selçuk-hamit-melo-amrabat gol arayabilecek adamlar...

Biz necati saymazsak hep elmander tekti..

Bence orta sahada ezersek bunlar dağılır , evet 2.li forvet performanslı bir burak-elmander veya necati kalsaydı. Burak-necati derdim ama..

Burak dışında diğerleri koşmaktan başka bişey yapmıyor.. Boylarına rağmen hiçbir hava topunu alamıyorlar..

bana göre de yazdiğin kadro ile oynamaliyiz. Burak yetiyor forvette. Yekta-melo önlerinde selçuk oynamali. ben yukarıda fatih hocanın çkaracağı kadroyu yazdım.

---muslera

....................yekta

.....................burak

inşallah su macı alırızda bir nebze olsada kuşlara kapagı takarız

Benim anlamadigim neden Galatasarayli bir foruma $ikebahceli veya $iketasli taraftarlar uye olur? Uye olanlarin tek mantikli bir aciklamasi olabilir: Galatasaray sempatisi. Ben $ikecilerden nefret etmesem dahi gidip onlarin forumuna uye olmam.

Neyse kazanacagimizi dusunuyorum. Umarim Hamit golunu atar da onu isliklayanlari susturur.

Allah aşkına hamit oynamasın.

bana göre de yazdiğin kadro ile oynamaliyiz. Burak yetiyor forvette. Yekta-melo önlerinde selçuk oynamali. ben yukarıda fatih hocanın çkaracağı kadroyu yazdım.

zaten belki haftalardır kötü gidişimizin sebepi futbol anlamında

1-selçuk-melo-hamit formsuz oluşları- hem ileriyi-hem geriyi etkiliyor.

2-forvetleri atılan veya kanatlara aktarılan topların çabuk kaptırılması-tutulmaması.

ileri kimi koyarsan koy şu kadroda hiçbiri top tutacal-geriden atılan toplarda kafa toplarını arkadaşına indirecek kalitede değiller, koşu-pres- ve burak için sadece söyliyorum gol vuruşları dışında etkileri yok. top bizdeyken fovetlerin koşusuna iyi pas veya orta yapmak gerekiyor. buda geriden destek olmasını engelliyor..

misal şu örnek. braga maçı-cluj maçı

gollere bakalım selçuk-hamit-melo mutlaka var. en etkili olduğumuz zamanlarda veya gol öncesi mutlaka varlar.

onun için yekta ile defansif olarak melo uyumunu yakalamalıyız. selçuk-hamit biraz daha ilerde alırsa değerlendireceği alan genişler.

kendi orta sahamızın ortasında top aldıkları için alıyorlar bışa adam çıkmasını bekliyor ya isabetsiz oluyor-ya kaptrıyorlar- ya attıkları toplarda ileride adamlar buluşuyor ama onlarda kaptırıyor..

futbolumuz bu yüzden ileri gitmiyor. hücüm varyasyonalrı yok..

geçen sene o yüzden çok güzel oynamıştık..

emre-engin-elmander-necati sürekli alan daratlıyor. necati top tutuyor- melo ve selçuk arkadan geliyor- eboue boş alanlara koşu yapıyordu..

bence bu maç ilk yarı en azından 5 li ortasa ile başlamak gerekli..

karşı takımın en büyük silahı orta saha ve baskı tercihi olacaktır. ofansları ve defanslarının bizden artısı yok. maçı ortasahalar kazandırır.

Rakipte hasan ali gibi yavaş ve kolay gecilen bir adam varken karşısına hamit koymak sacmalık olur. Rakibin zayıf karnını değerlendirmemek olur. Aydın olmalı sağ kanatta her attığı topta hasan aliyi geçer.. Ama hamit olursa yine bişey olmaz o kanattan..

Rakipte hasan ali gibi yavaş ve kolay gecilen bir adam varken karşısına hamit koymak sacmalık olur. Rakibin zayıf karnını değerlendirmemek olur. Aydın olmalı sağ kanatta her attığı topta hasan aliyi geçer.. Ama hamit olursa yine bişey olmaz o kanattan..

aydın mı ? aydın rakip geçme becerisi hamit ten iyise saygım sonsuz.. ee geçti diyelimm sonraaa...

hamit= bu maç için kendini toparlamış pas-şut-defans-eboue nin çıkışlarında geride-duran top

aydın=surat-adam geçme-fırsatçılık

ön plana çıkan özellikler ikisinide iyi olduğu var sayarsak...

---muslera

aydın -------selçuk ---yekta ----melo------amrabat

.....................burak

Aslında bu şekilde çıkıp maçı fb nin sahasında oynanamız lazım artı ortasahayı sağlam tutmak için bu şart

---------muslera--------

eboue--semih--dany--riera

---------melo----------

----selcuk-----engin-----

aydın------------amrabat

---------burak-----------

Boyle cıkmalıyız. Hem orta sahayı kalabalık tutarız. Hem 2 kanadıda kullanırız. Enginin burda kendine hakim olması gerekiyor. İstediğimiz yaratıcılık ve rakibin dengesini bozması açısınından şu kadroda engin olmalıdır.

koyar gecerız

hamit kızmayın bırakın yahu..

takım olarak oyunumuza bakmak gerekli. zaten faydasız kötü başlarsa fatih hoca oyundan alır..

maç hangi ilk 11 başlarsa başlasın geçmişten daha faydalı-olumlu top oynamak için çıakcak sahaya..

onun için asıp-kesmeye gerek yok..

hamit-aydın-engin-emre-selçuk-melo formsuzlar. ama iyi bir maç çıkaracaklarını düşünürsek siz özellklerine değerlendireceğinzi oyuncuları seçersiniz..

alex yok fenerin işi çok zor olacak evi arabayı satıp basın galatasaray'a :D

aydın mı ? aydın rakip geçme becerisi hamit ten iyise saygım sonsuz.. ee geçti diyelimm sonraaa...

hamit= bu maç için kendini toparlamış pas-şut-defans-eboue nin çıkışlarında geride-duran top

aydın=surat-adam geçme-fırsatçılık

ön plana çıkan özellikler ikisinide iyi olduğu var sayarsak...

Aydının rakip gecme becerisi tabiiki hamitten iyi. Hasan aliyi her pozisyonda geçer. Hamit ise yavaş hasan aliye ters bir oyuncu değil. Bu yüzden aydın olmalı

Ya toparlamamışsa?

Ama aydında bişey kesin. Hızlı adam hasan alinin yanından rüzgar gibi geçer.

Hamit hasan ali birbirini dengeler.

Ama aydın o kanatta ağır basar. Fenerin dengesini bozar. Cok net.

Buraya 100 satırda yazsak boş :D Maç anlıktır.Çarpar girer gol olur.O takım kazanır.Tüm planlar gider.

Geri
Üst Alt