Cevap: STSL 12/13 H:2 | Beşiktaş 3-3 Galatasaray | Maç Sonucu
Olumsuz gözle eleştirelim.
Muslera: Yapacak pek birşeyi yok.
Semih: Bjknin 2. golünü hediye etti, bireysel hata.
Ujfalusi: Ben birşey göremedim.
Eboue: Bjknin 3. golüne arkasına adamı kaçıran oydu, bireysel hata. Semih de kademe hatası yaptı, kaçan adamı kovalamakta geç kaldı.
Hakan: Bjknin 3. golüne müdahaleyi yaptı ama orada vurma şansı yakalamışsan sağlam vuracaksın, top taca gidecek. Bireysel hata.
Melo: Bjknin ilk golünü kendi kalesine attı. Bireysel hata.
Selçuk: İyi oynadı, Melo çıktıktan sonra çok yalnız kaldı, çok yoruldu.
Hamit: Çok pas hatası yapıyor, çok top kaptırıyor, kesinlikle hazır değil.
Emre: Bal yapmayan arı gibi, sağdan sola alıyor, soldan sağa alıyor, aynı adamı 3 kere çalımlamaya çalışıyor. Asıl çalım atması gereken yerde ne yapacağını bilemiyor, bekliyor. Ayrıca hep kritik dakikalarda kritik yerlerde olmadık fauller yapıyor, defansına yardım edeceğim derken rakibine savruk ve dengesiz giriyor. Bunu kesinlikle öğrenmesi lazım, birgün çok pahalıya patlayacak.
Elmander: Artık oyundan daha erken düşüyor, son vuruşlar iyi değil.
Umut: İyi koşuyor, iyi mücadele ediyor, aralara iyi kaçıyor ama son vuruşlar iyi değil.
Burak: Ortasaha düştükten sonra oyuna girdi, yine de aradı, kovaladı, mücadele etti.
Aydın: Emre’deki aynı sorun Aydın’da da var. Defansa yardımı çok kötü, rakibine her zaman savruk ve dengesiz giriyor.
Amrabat: Attığı bir şut dışında bence birşey yapmadı, nerede duracağını bile bilemiyor gibi görünüyor. Henüz daha takıma adapte olabilmiş değil. Attığı şutta da hep aynı şutu atıyor, kaleciler artık nereye şut atacağını bile biliyor.
Fatih Hoca: Melo’yu oyundan alarak ortasahayı rakibe teslim etti. Selçuk ön libero oynadı. Çok yoruldu, asıl görevini yapamadı. Hamit’i oyundan almakta geç kaldı, 2 sene oynamamış bir adamı maç ritmini kazanana kadar ilk 11 değil, sonradan oyuna sokarak değerlendirmesi lazım. Melo yerine Hamit çıkmalıydı. Elmanderi de almakta bence geç kaldı.
Yönetim: Geçen sene çok isabetli transferler yapıldı ama aynısını bu sene için söyleyemiyorum. İlk bitirilmesi gereken transfer Melo’ydu, en sona bıraktılar.
Amrabat’a bu kadar para verilmesini hala eleştiriyorum. Hep söylüyorum, bazı futbolcular çok iyi futbolcu olabilir, çok yetenekli de olabilirler ama parladıkları takım genelde defans yapan kontraatak takımıysa Galatasaray’a almadan önce çok düşünmelisiniz. Çünkü Galatasaray maçlarının % 80’inden fazlasını kendisine karşı kapanan takımlara karşı yapıyor.
Sağ kanada kesinlikle ve kesinlikle transfer gerekiyor. Kapalı defanslara karşı iş yapabilecek, adrese teslim orta yapan, gerektiğinde son vuruşları sakin ve düzgün, çalım atabilecek üst düzey birisinin alınması gerekiyor. Bunu bir türlü yapmıyorlar.
Olumlu gözle bakarsak;
Melo ve Hamit maç ritmini yakaladıklarında çok daha iyi olacaklar.
Bu maç takıma ciddi bir uyarı, kendilerine gelecekler, tatilin bittiğini anlayacaklar, konsantrasyonları yükselecek, bireysel hatalar azalacaktır.
Yönetim kapalı defanslara karşı iş yapabilecek, üst düzey bir isim alınması gerektiğini anlamıştır umarım.