STSL 12/13 H:25 | Galatasaray 0-1 Gençlerbirliği | M.S | 8 Mart

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Cevap: STSL 12/13 H:25 | Galatasaray - Gençlerbirliği | 20.00 | 8 Mart

sanırım hoca eboue hamıt ve yektaya gerı donecek ama ben en cok gecen sezonun engınını ozluyorum delı gıbı pres yapan top tasıyan yaratıcı engını

yaktı kendıınıde takımıda engın

Ben olsam artık maçlara Burak-Drogba ile başlamam. Orta sahayı kalabalıklaştırıp Sneijder ile pas oyununa dönerim. Rakibin oyun sistemi ve forvetlerine göre Dany yada Gökhan'ı seçerim. Kanatlardan, duran toplardan gelen toplarla kafa golleri atan takımlara karşı Gökhan, ortadan kontratakla gelenlere karşı Dany oynar. Orta sahada ilk tercihim Engin ama formsuz, kondisyonsuz v.s. ise Yekta. Amrabat kanat oynar ama Hamit ile birlikte orta sahada pas trafiğine yardım ederler. Hamit biraz daha iç oynar Eboue'nin önünü açar. Geride Dany varsa Riera orta sahaya yardım eder. Amrabat biraz daha ileriye çıkar.

---------Muslera----------

Eboue-Semih--Gökhan*-Riera

Hamit--Yekta-Selçuk-Amrabat

----------Sneijder---------

---------Burak-------------

İkinci devre kötü oynayan kimse yerine Drogba girer. Skor olarak öndeysek ve orta saha iyiyse Burak bile çıkabilir.

Kimi diyoki Burak yedek kalsın kimi diyo ki Drogba. Bu adamları yedek bırakamazsın direk skora etki eden futbolcular bunlar. Bu adamları oynatıp ona göre düzen kuracaksın.

Sorun zaten sert veya yumusak olmamiz degil. Avrupa takimlarinin orta sahalarini inceleyin, ne demek istedigimi anlayacaksiniz.

Bizim sorunumuz topu kaybetmemiz. Top bizde kalmiyor bu sene. Ilginc olan, bu kadar teknik oyuncularin bunu becerememesi.

Durmadan deli danalar gibi kosmak birsey ifade etmez, mühim olan yerinde pres yapmaktir.

Takim halinde, blok halinde hücuma cikacaksin, blok halinde defans yapacaksin. Bunu yapamiyoruz.

Hücum ederken cogalamiyoruz, defans yaparken de eksik kaliyoruz. Bu mantiksiz.

çiftt forvet oynamaya drogba,burak arkasında snejder bu 3 lunun oynadığı her maçta kalemiz surekli pozisyon vermeye mahkum ondan sonrada melo,kötü selçuk kötü bu sistemde orta alanda yaya toure,inesta olsa ne olur

Kimi diyoki Burak yedek kalsın kimi diyo ki Drogba. Bu adamları yedek bırakamazsın direk skora etki eden futbolcular bunlar. Bu adamları oynatıp ona göre düzen kuracaksın.
yan yana oynadığı 2 maçta ortasahanın halini görduk

Sorun zaten sert veya yumusak olmamiz degil. Avrupa takimlarinin orta sahalarini inceleyin, ne demek istedigimi anlayacaksiniz.

Bizim sorunumuz topu kaybetmemiz. Top bizde kalmiyor bu sene. Ilginc olan, bu kadar teknik oyuncularin bunu becerememesi.

Durmadan deli danalar gibi kosmak birsey ifade etmez, mühim olan yerinde pres yapmaktir.

Takim halinde, blok halinde hücuma cikacaksin, blok halinde defans yapacaksin. Bunu yapamiyoruz.

guzel yazmışında bunları yapman için doğru oyuncuları oynatman lazım melo çıkıyor aydın giriyor saçma sapan bir diziliş bu taktik anlayışı ile nasıl yapıcan bunu:)

millet tutturmuş tek forvet. a be dostlar tek forvetli takımın kanat adamları skorer olmak zorunda. senin elinde hamit aydın amrabat emre engin riera kanatları varken nereye tek forvet oynuyorsun.yahu bu 6 adamın toplam 2 golü var şaka gibi valla pes. ya 433 e devam burak kanat forvet olarak yada 352

....................muslera..........

.........semih...gökhan...dany...

eboue......hamit.....selçuk.....riera

.....................sneijder................

...............burak.....drogba.........

söyle bir sey de denenebilir aslinda :

_________________Muslera________________

______Semih______G.Zan_______Dany_____

Hamit_______Selcuk_____Melo_______Riera

__________________Sneijder_______________

_______________Burak_____Drogba________

3-4-1-2

hamit in olmadıgı maçlara dikkat edilmesi lazım bu noktada burak dışında ortasaha ve forvet hattımız agır ve stabil isimlerden oluşuyor hamit e her nekadar kızılsada o kimilerine göre topu ezerken kimilerine göre el freniyken takımın ileri ''koşması'' degil ''yürümesine'' yardımcı oluyor eger orda pasını aktarabilirse tehlikeli oluyoruz kaptırırsada gol yiyoruz zaten bunu bütün sene izledik bu noktada birşeyle yapmalı işte ya bu misyonu hamitten alıp 2. 3. bir isme yüklüceksin yada hamit çizgide o şekilde oyalanırken o bölgeye yogunlaşıp etrafını 2 leyip 3 leyip yardım götürceksin hamit ide rahatlatıcaksın ama bizde tam tersi hamit çizgide topu alır başına 2 rakip üşüşür hamit arkasını onlara dayar çizgide güreşir pas cıkarırsa tehlikeli oluruz çıkaramazsa gol yeriz sabri bir koşu yapar hamitin dönemicegi yere selcuk sneijder ve digerleride hamitten 20 30 m uzaga kaçıp ordan inanılmaz bir pas atmasını bekler

en büyük sorunumuz agırlıgımızdan ve boş koşuları sevmedigimizden dolayı pas opsiyonu yaratamamamız ben bıktım artık atakta yada ataga çıkarken arkadaşını 20 m den izleyen 7 tane çakılı sarıkırmızılı görmekten

ordu maçı misal inanılmaz bir geri dönüş oldu nasıl oldu hava toplarına hakimiyetten mi al eskişehirdede denedin olmadı bu sefer neden çünkü ordu maçında o piskolojiyle taraftarın sinerjisiyle takım adeta gaza geldi drogba bir topu indirdiginde oraya koşu yapan en az 2 Galatasaraylı gördük biz bunu normal oyun içerisinde yapmalıyız selcuk hamit yada x oyuncu topu ayagına aldıgı an 2 Galatasaraylı ona dogru yaklaşmalı top istemeli digerleride ileriye koşulara başlamalı ama birileri bunu takıma anlatmıyor heralde yada 18 kişilik kadroda bunu kimse anlamıyor

3-4-1-2

sağ tarafı delik deşik ederler

3-4-1-2
bu kadro ile çok gol yeriz ne ortasaha ne sağ nede sol kalır çok rahat usutmuze gelirler

bu kadro ile çok gol yeriz ne ortasaha ne sağ nede sol kalır çok rahat usutmuze gelirler

katilmiyorum..gerektiginde 5-2-1-2 oynar bu kadro ..top rakipteyken hic zorlancagini sanmam ben bu kadronun ,1-2 takim karsisinda haric

Top bizdeyken Dany ,Rieranin aciklarini kapatir .Semih ise Hamitin

Melo da Hamit ile Riera ataga ciktiginda Defansa yardim eder

mis gibi olur..denemek lazim ..cok merak ediyorum :)

Burak Veya Drogbadan birini kesip Elmander veya Umutu oynatsak defansif ve önde pres acisindanda baya iyi oluruz ,eminim her mac en az 3 gol atariz en fazla 1 gol yeriz oda bireysel hatadan olur

3-4-1-2

3'lü savunma oynayan takımların sağ ve sol kanatları fm tabiriyle wing back olmak zorundadır... İleriye geriye hızlıca gidebilen , dinamik , yorulmayan oyuncular lazım... Ne Riera ne Hamit bu dediklerime uymaz..BU yüzden o sistem yatar... Biz 3-5-2 oynarken Ümit Davala,Fatih Akyel,Hakan Ünsal gibi oyuncularımız vardı bu sayede kanatlardan hem hücum hem savunma anlamında sorun yaşamıyorduk...

Dün de yazdım kadrolar kağıt üstünde kalıyor , bu kadrolarla bizim Es-Es'i de rahat geçmemiz gerekirdi ama atak dahi yapamadık... Tek sorun sahaya çıkan 11'in ruhunu katarak oynayamaması..Eğer oyuncularımız gerçekten galibiyet isterse biz zaten kazanırız... Drogba-Sneijder-Burak-Selçuk 'a sahip bir takımın bu ligde yenemeyeceği bir takım olamaz...

millet tutturmuş tek forvet. a be dostlar tek forvetli takımın kanat adamları skorer olmak zorunda. senin elinde hamit aydın amrabat emre engin riera kanatları varken nereye tek forvet oynuyorsun.yahu bu 6 adamın toplam 2 golü var şaka gibi valla pes. ya 433 e devam burak kanat forvet olarak yada 352

....................muslera..........

.........semih...gökhan...dany...

eboue......hamit.....selçuk.....riera

.....................sneijder................

...............burak.....drogba.........

Evet ama hiç değilse pozisyon vermiyoruz tek forvet oynayınca.Golü zaten bir şekilde buluyoruz.Senin yaptığın kadro iç sahalarda güzel tempolu maçlar çıkartır ama Schalke gibi deplasmanda Fark yer döner bu kadro.

beyaz forma giymeyiz inşallah.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt