STSL 12/13 H:28 | Galatasaray 3-1 Mersin İ.Y | Maç Sonucu | 6 Nisan

Cevap: STSL 12/13 H:28 | Galatasaray 3-1 Mersin İ.Y | Maç Sonucu | 6 Nisan

Fatih hoca ve yönetimin açıklamalarından sonra hakemler zor eyyamcılık yapar bundan sonra. Ortalık daha da karışır.

Herkes ayağını denk alsın biz arenada oynarken mi adalet dağıtacakları tutuyor en ufak temasda kırmızılar çıkıyor en ufak tepkiye hoca tribüne gönderiliyor birazda şu adaleti kadıköyde dağıtsın federasyon.

Ilk yari gercekten kötü oynadik. Bi türlü oyunun kontrolünü ele geciremedik. Mersin de gercekten tesvik almis gibi, doping almis gibi oynadi.

Selcuk Inan bu takimin herseyidir. Bunu bi daha görmüs olduk. Takimi saha icinde koordine eden kisi Selcuk´tur.

Melo, Drogba ve Hamit cok büyük oynadi. Sabri de gercekten takimi atesleyen futbolculardan biriydi.

Gökhan Zan ilk yari cildirtti beni. Semih Semih diyoruz, Pique´ymis meger dedim valla.

Bu Servet ve Gökhan´in uzun top sevdasi nerden geliyor anlamis degilim. Adami bulan uzun paslari yok ve israrla devam ediyorlar

Herkes ayağını denk alsın biz arenada oynarken mi adalet dağıtacakları tutuyor en ufak temasda kırmızılar çıkıyor en ufak tepkiye hoca tribüne gönderiliyor birazda şu adaleti kadıköyde dağıtsın federasyon.

Bu ülkede adalet yok. Aslına bakarsan ülke diye bişeyde kalmamış. Şu ülkede yaşayan en büyük şey, en güzel şey GALATASARAY'dır benim için. Bu ülkede başka sevilecek bişey kalmadı.

bu müzik aziz ve yalakalarına gelsin

[video=youtube;Xw-m4jEY-Ns]https://www.youtube.com/watch?v=Xw-m4jEY-Ns[/video]

Allahsız kitapsız şeref yoksunu federasyon tetikçilerine rağmen kazanılan bu galibiyet şampiyonluğun habercisi olur inşallah.

Yazik ya elalem Avrupa'da maclarda en az 110 km kosuyor (takim olarak) 120+ kostugu maclarda oluyor, biz sadece 97 km kosmusuz. Tabi bunda bir kisi eksik olmamizin etkiside var ama yinede 105 km filan kosmaliydik.

o mersinin teşvik almadığına hiç bi güç inandıramaz beni artık

helede şu nedim türkmenin tehdit edilmesi olayıda ortaya çıkınca...

şike hala devam ediyor. başbakan olacak kişi ve tüpçü olacak kişilere buradan selamlar ve saygılar efendim

Yazik ya elalem Avrupa'da maclarda en az 110 km kosuyor (takim olarak) 120+ kostugu maclarda oluyor, biz sadece 97 km kosmusuz. Tabi bunda bir kisi eksik olmamizin etkiside var ama yinede 105 km filan kosmaliydik.

97/9 yaklaşık 11 km ortalama .bence çok çok iyi.

Ayrıyeten önemli olan yerinde koşmak.Çok koşana puan da vermiyorlar

Sabit Mesajı göster

Yönetim bugünden itibaren agirligini koymali.hakem hatalarindan tutup sikeye kadar gitmeliler.sikeyi tekrar gündeme getitirip ortaligi bulandiracaksin

Mactan sonra yazdigim yazi ve yönetim mesaji verdi ve ortslik biraz bulansin bakalim :asd:

Aslinda hamit cok güzel özetledi türkiyenin durumunu.adaletin olmadigi yerde hicbirsey olmaz.sadece futbol degil her alanda.

NOKTA

Yanliz yarin fb puan kaybederse, o zaman bizim kücük eniste ayküt'ü görün. Fatih Terim'e sallamaya baslar...

Terim'in çıkardığı kadroda bence bir kusur yoktu. Emre yerine daha defansif oynayabilecek Yekta ve hücuma daha çok katkı yapabilecek bir Sneijder olabilirdi. İlla bir hata aranacaksa kadro açısından tek hata olarak bunu görebilirim. Riera cezalı iken Balta zaten mecburdu. Eboue ve Semih rotasyonu ise Madrid cezası olarak düşünüyorum çünkü ikisi de o maçta döküldüler. Yediğimiz ilk iki golde ikisinin de özellikle Eboue'nin payı çok büyüktü. Her ne kadar ligde kritik bir süreçe girsek de Terim'in kendi sahasında iddiası kalmamış lig sonuncusuna karşı rotasyona gitmesinde ben abes birşey göremiyorum. Adları Sabri, Gökhan olsa da bu oyuncular Çatladıkapıspor oyuncuları değil Galatasaray'ın ilk 18 oyuncuları. Yedek de olsalar hazır ve formda olmak zorundalar. Hoca güvenmiş sahada yer vermiş.

Gelelim takım oyununa, takım ilk yarıya çok kötü başladı. Neden bilmem ama oyuncuların kafası sanırım Madrid'te kalmış, herkes birbirinden kopuk oynadı. Organize hücum geliştiremedik. Yediğimiz golu çıkarabilmek için gereksiz bir panik yaptık. Bu paniğe nedense Terim de eşlik etti, oysa onun sakin olması gerekirdi. Dolayısıyla maç için Terim'in en büyük kusuru oyuncu seçimleri değil Şampiyonlar Ligi sonrası takım konsantrasyonunu sağlayamaması denilebilir. Bu koas ve panik futbolu bize pahalıya patladı. 10 kişi düstursuz hücum ederken Hamit'in yanlış tercihinde dönen topta Dany'i rakibine faul yapmak zorunda kaldı. Omuz omuza mücadelede Dany rakibini ekarte etmek için elini rakibin göğüsüne koyuyor ve itiyor, dengesi bozulan oyuncuda düşüyor. Hareket faul minimum sarı kartı gerektiyor. Hakem bir de son adam değerlendirmesi yaptı kırmızıyı yedik. Burada doğrudan hakemi eleştirecek birşey göremiyorum. Drogba'nın penaltı pozisyonunda anladığım kadarıyla hakem koşunun yönünü çapraz olarak yorumluyor, yani Drogba adamı ekarte etse de kaleye çapraz koştuğu için bariz gol pozisyonu olarak yorumlamadı. Penaltı kararı ise kesinlikle doğruydu.

Hakem eleştirisinden ziyade en büyük eleştiri ne rotasyona ne de hakeme ve federasyona olmalıdır. Hakemlerin genel anlamda formsuzluğu ve federasyonun çifte standartları için ayrı bir tartışma açılabilir ama ilk yarı için bu maçın konusu değildi. Galatasaray'ın oyuncular ve teknik heyet dahil bu seneki kronik problemi Şampiyonlar Ligi ve öncesi ve sonrası takım konsantrasyonunun çok eksik olmasıdır. Terim ve futbolcular bu probleme bir türlü bir çare bulamadılar. Dilerim seneye bu problemleri bir daha yaşamayız.

Sakin olması, oyuncuları daha iyi motive etmesi gereken Terim'in aklı da malesef Madrid'te kalmış. Orada hakemin iki penaltıyı es geçmesi, üçüncü golden önce Drogba'nın pozisyonunda faul verilmesi sanırım Terim'i baya bir doldurmuş. Kendi sahamızda kötü bir futbol üzerine istenmeyen bir kırmızı kart da görülünce sanırım sinirler iyice koptu ve acısını bu maçtan çıkardı. Hamit'in pozisyonunda topu yere vurması belki ne hakeme ne de Hamit'e olabilir. Belki de bu talihsizliğe de sinirlenmiş olabilir. Ancak sakin olması gerekirdi ve o an işler çığırından çıktı. Terim'in çok sinirlenmesi, ardından yardımlarımızın da tribüne gönderilmesi tribünleri de ekran başında maçı izleyen seyirciyi de gerdi. Sanki federasyon ve hakem seçimlerinin bizim aleyhimize masabaşı bir oyunu varmış izlenimi verdi. Oysa oyun içinde o ana kadar bu olup bitenlerin bu komplo teorileriyle bence alakası yoktu. Böyle bir yapılanma olabilir, kulübün bazı duyumları olabilir ama oyunun o anına kadar sahada olanlar için bunu söylemek çok zor. Ancak kenar yönetimin tavrı seyircisinin algısını değiştirdi. Terim'i çok severim ama sinirlerine biraz hakim olması gerekiyor.

Olan olmuş artık yapacak birşey yok bundan sonra önümüze bakıp bu maçtan ders çıkarmamız gerek. Geriye 6 maçımız kaldı. Önümüzdeki 4 maçta alınacak 12 puan Fenerbahçe maçına kadar bizi şampiyon yapacaktır. Belki yarın Orduspor da bize bir güzellik yapabilir. Yönetimin açıklması ise doğru ama zamanlaması çok yanlış oldu. Bu maçın üzerine olmamalıydı çok daha önceden yapılmalıydı.

Herşey sarı kırmızı için, takıma da teknik heyete de güveniyorum. Real Madrid maçında mucize bekleyecek kadar da romantiğim, umarım tur atlayamasak da iyi bir galibiyet alırız.

maçı bugün izleyememiştim,tekrarını şimdi izledimde,melo ne yapmış öyle yav ağzım açık seyrettim adamı :yenieek:helal olsun melo:005:

2008'de de son 6 hafta Cevat Güler vardı yanılmıyorsam. :)

97/9 yaklaşık 11 km ortalama .bence çok çok iyi.

Ayrıyeten önemli olan yerinde koşmak.Çok koşana puan da vermiyorlar

Kalecide kosu mesafesinin icinde. 10'a böleceksin. Topa sahip oldugunda bile dogru pozisyon almak icin kosacaksin sadece topu kapmak icin kosmayacaksin. Xavi zamaninda mac basi 13 km filan kosuyordu.

Şimdi nolacak ah hocam ah tepkilerinde sonuna kadar haklısın ama keşke kendine biraz hakim olabilseydin.

Kalecide kosu mesafesinin icinde. 10'a böleceksin. Topa sahip oldugunda bile dogru pozisyon almak icin kosacaksin sadece topu kapmak icin kosmayacaksin. Xavi zamaninda mac basi 13 km filan kosuyordu.

Futbolda her zaman belli bir seviyede koşacaksın. Aksi halde tesadüfen ya da şans ile bazen kazanırsın. Genel başarı koşu ile olur.

Apaçi dediğimiz Ronaldo ortalama her maç 13km koşuyor Messi de 12km. O yüzden "öyle boşboş koşmakla olmaz" gibi popüler söylemler yersiz oluyor. Önce koşacaksın sonra futbolun doğrularını yapacak bir futbolcu (basit oyna, doğru yerde dur, teknik ol ve beynini kullan gibi...)

mıllıyet hemen cezayı kesmıs 1-3 mac seyırcısız oynama cezası fatıh terıme 10 mac ceza gelıyormus...fatıh terıme bılmem ama saha kapatma cezası verın yıyosa....

Futbolda her zaman belli bir seviyede koşacaksın. Aksi halde tesadüfen ya da şans ile bazen kazanırsın. Genel başarı koşu ile olur.

Apaçi dediğimiz Ronaldo ortalama her maç 13km koşuyor Messi de 12km. O yüzden "öyle boşboş koşmakla olmaz" gibi popüler söylemler yersiz oluyor. Önce koşacaksın sonra futbolun doğrularını yapacak bir futbolcu (basit oyna, doğru yerde dur, teknik ol ve beynini kullan gibi...)

Sayılar abartılı olmuş Messi 8-8,5 civarı mesafe katediyor maç başına..Etkili koşu önemli İtalyanlar az ama etkili koşanlardan, İngilizler tam tersi.

Melo ne yapmış öyle yav.. Üzerine gelen ardı ardına iki şutu çıkarıp farkın açılmasını önlemiş. Defansın arkasına sarkan clio'dan önce topa hareket edip son anda müdahale etmiş. İlk yarı skor 3-4 farka ulaşabilirdi ama melo'nun refleksleriyle maçı 0-1 de tutup, ikinci yarı galibiyeti aldık. Helal la melo ne refleks varmış sende.

Geri
Üst Alt