kardeşim yazdıklarına saygı duymakla birlikte boldladığım kısım için kusura bakmada ayıp etmişsin.hiç kimse burada ki arkadaşların (yada herhangi bir Galatasaraylının ) Galatasaraylılığını sorgulayamaz.kendini ifade edersin,bizleri eleştirebilirsin(ki yazdıklarına saygı duyuyorum bakış açısıdır bir şey demem),bu maçın ne kadar önemli olduğundan bahsedebilirsin hepsine eyvallah,ancak dediğim gibi o boldladığım kısımda kusura bakma ama ayıp etmişsin.
şimdi gelelim yazdıklarına.sen farklı bir açıdan bakıyorsun ben (ve benim gibi düşünenlerde )farklı bir açıdan bakıyorum.yazdıklarında haklılık payı var (FBJK gibi bir oluşum olması,bizi kıskanmaları,düşmemiz için dua etmeleri,bizim başarısız olmamız için ittifak kurmaları vb gibi) ancak zaten ne zaman bunun dışında bir şey oldu ki.onlar ne zaman bizim başarılarımıza saygı duydular,onlar ne zaman bizi takdir ettiler.zaten bunlar hiç bir zaman olmaz ki.onlar bizim başarılarımızı yakalamak yerine sürekli bizi kendi seviyelerine çekmeye çalıştılar.bu dünde öyleydi,bugünde öyle ve maalesef yarında öyle olacak.
gelelim fenev taraftarının bu maçı ölüm kalım maçı olarak görmesine,aslında buda farklı bir gelişme değil ki.onlar her zaman bize karşı almış oldukları galibiyetlerle övünmeyi sevmişlerdir.biz ise hiç bir zaman bu maçlara onların yüklediği anlamları yüklemedik.biz her zaman şampiyon olalım,avrupada başarı kazanalım mantığıyla hareket ettik.küçük takımlar gibi galibiyetlerle övünmek yerine kupa peşinde koşmayı tercih ettik (ki bu nedenle zaten Türkiye'nin en büyük kulübüyüz).
açıkcası benim içimde de bir heyecan yok.30 yaşındayım ve kendimi bildim bileli de Galatasaraylıyım.derbi maçının olduğu hafta heyecan Pazartesi günü başlardı,heyecandan yerimde duramazdım (geçen sene kendimden korktuğum,heyecandan kalbime yenik düşerim diye süper finalin son maçını izleyemedim),yenildiğimizde okula gitmez,iş yerinden hastayım diye izin alırdım,sinirimden ağlar gece yarılarına kadar gözlerimi kapatıp kaçırdığımız pozisyonları düşünürdüm.Ancak maalesef bu sene ki derbinin benim için sıradan bir maçtan farkı yok.çünkü ben sezon başında koymuş olduğumuz hedefin başarılmasının huzurunu yaşıyorum.varsayalım ki yenildik (Allah korusun ve ben bırak yenilmeyi tarihi fark atacağımızı düşünüyorum.maç tamamlanabilirse tabi ki) ne olacak.seneye onlar mı CL ye gidecek.şampiyonluk primini onlar mı TFF'den alacak,19. kupa onların mı müzesine gidecek.ne diyecekler biz sizi yendik.desinler.sonuç ne derler adama.o yüzden taraftarın bu sene bu kadar rahat olmasını anlayışla karşılayabilmeni beklerdim.