STSL 13/14 H:11 | Fenerbahçe 2-0 Galatasaray | M.S | 10 Kasım

----------Eray

Sabri Semih Chedjou Dany

Amrabat Ceyhun Melo Aydın

----------Umut

----------------Drogba

Ufuk,Zan,Balta,Engin,Selçuk,Bruma,Burak

Benim fikrime göre zaaflarımızı, atmosferi, son form ve mental yorgunluğu göz önüne alırsak, en ideal diziliş ve yedek tercihleri bu şekilde. Tek tek detaylandırmak uzun sürer ama Burak, Selçuk ve Bruma'nın ne kondisyon, ne de kafaca hazır olmadıkları çok açık.

Bu maçta daha çok kanatları sıkı tutup, Juventus maçında olduğu gibi sabırlı oynamayı becermek gerek puan çıkarmak için. Hamle şansı olarak yalnızca Bruma ve bir nebze frikik organizasyonları anlamında Selçuk tercih sebebi olabilir. Bu 2 oyuncunun dışında oyuna girip, skoru lehimize çevirecek oyuncumuz yok herkesin bildiği gibi.

Daha çok Amrabat, Aydın, Ceyhun, Umut gibi sonradan oyuna girdiği takdirde etkisiz kalması muhtemel oyuncularla başlayıp, görece biraz daha fazla forma şansı bulmuş oyuncuları sonradan oyuna sokmak en mantıklısı sanıyorum.

Tabii bunlar farazi varsayımlar, yıllardır olduğu gibi yine taktiğin, saha içi detayların fazla öne çıkmayacağı; hır-gür ve çirkefliğin prim yapacağı, oyuncuların ve taraftarın gereğinden fazla anlam yükleyerek kendilerini strese sokacağı bir başka maç olarak tarihe geçecek.

Tahminimce Fenerbahçe inanılmaz bir tempo koymayacak ortaya, bu maçta puana ihtiyacı olan taraf biziz. Bunun avantajıyla farklı bir maç konsantrasyonu ve oyun planıyla sahada olacaklardır.

Açıkçası Fenerbahçe iyi olduğundan değil, bizim berbat ve kendimize olan inancımızın her zamanki gibi yerlerde olduğundan bu maçta da 1 puan dahi çıkarmamızın zor olduğu açık. Bir ihtimal, ''Çanakkale geçilmez''i uygulayıp, Anadolu takımı mantığıyla sahaya çıkarsak puan alabiliriz. Onun dışında futbol şansının da yanımızda olması lazım ama zaten öyle bir şey bizim yakınımızdan geçmediği için, umut bağlamıyorum bu maç özelinde ve sezon genelinde takıma.

Maçı izleyecek olan arkadaşlara sabır diliyorum. Kalede Eray, defansta Sabri ve Semih, ileride bitmiş okeye dönen Selçuk ve Burak'a katlanmak çekilecek çile değil.

Kaç maçtır kötüyüz rezil oynuyoruz, Defansımız berbat bir de yabancı sınırı da girince ve de sakatlar BERABERLİK almamız bile çok zor.!

Bunu neye dayanarak söylüyorum. O şerefsizlerin stadında malesef şans 1 kere bile bizden yana olmadı.

Yenilirsek Şampiyon belli olur. 2 olmak için uğraşmalı ve seneye Türk ne kadar adam varsa almalıyız. 4. yıldızı biz takmalıyız.

Eğer GS bizi şaşırtır ve yenilmez hatta yenebilirse, Devre arası Ömer Toprak, Hakan Çalhanoğlu vs.. gibi adamları takıma ne pahasına olursa olsun katmalı ve şampiyonluğu almalıyız.

Kısaca ligi bizim açımızdan bu maç belirler 9 puan çok fazla... Daha Kasımpaşa - Sivas - TS maçlarımızı düşünürsek.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında bir ezeli rekabet yoktur. Bunu Fenerbahçe'lilerin ve bazı Galatasaraylıların anlaması lazım. Başarı kıstasını ''Galatasaray''ı yenmek olarak algılayan bir camianın büyüklüğünden falan bahsetmek mümkün değil. Bu olsa olsa küçük düşüncelilerin yapacağı iştir. Fenerbahçe, Galatasaray olmazsa bir hiçtir. Lakin Galatasaray'ın Fenerbahçe'ye ihtiyacı yoktur. Ligden Galatasaray'ı çekip aldığınız zaman Fenerbahçe için ne hedef kalır, ne de böbürlenebileceği adam gibi bir başarı. Bu yüzden tüm beklentisi Galatasaray'ı yenmek olan bir camiayı kendinize rakip olarak görmeyiniz. Bu gayet basit bir toplumsal algı yönetimidir. Bu tuzağa düşmemek gerekir.Artı bu sözde rekabetin herhangi bir tarihsel alt yapısı da yoktur. Avrupa'da sayısız başarıya imza atmış, tüm dünya tarafından tanınan bir kulübün taraftarları olarak, bu kadar küçük düşünen insanların verdiği tepkilere de sadece gülüp geçmeniz gerekir. Fenerbahçe kendisini Galatasaray ile var eden zavallıların tek çatı altında toplandığı tüzel kişiliğe verilen isimdir. Fazlası yok. Anlam yüklemeyiniz.

Azizenin kafasına taş düşmüş galiba, başbakanın çıkışından mıdır nedir:allaalla6vr:

Bununla birlikte sizlerden önemli ricam; aynı saygının ezeli rakibimizden de esirgenmemesidir. Her konuda örnek olan Kulübümüzün, bu konuda da üzerine düşen sorumluluğu yerine getireceğine olan inancım tamdır.

Taraftarlarımızın rakip takım oyuncu ve yöneticilerine yönelik herhangi bir davranış ya da hakaret içeren söylemlerde bulunmadan, sadece takımını destekleyeceğini ve sonuç ne olursa olsun her iki takımın oyuncu ve temsilcilerine hak ettikleri saygıyı göstereceklerini biliyorum.

Bu arada özellikle spor medyası ve rakip kulüp yönetici arkadaşlarımızın da tıpkı bizlerin yapacak olduğu gibi, müsabaka öncesinde spor ve dostluk dışında kamuoyunda gerginlik yaratacak mesajlardan kaçınmasını, hafta sonu sadece dost ve rakiplerimizle top oynayacağımızı, bunun bir spor ve şölenden başka bir şey olmadığını unutmamalarını diliyorum.

şeklinde bi açıklaması olmuş ilk defa gördüm:coffee:

sonuc ne olur bilmem ama fenerliler ayni birkac hafta once bejekelilerin costugu gibi cosmuslar..

bu iyiye isaret..

sonuc ne olur bilmem ama fenerliler ayni birkac hafta once bejekelilerin costugu gibi cosmuslar..

bu iyiye isaret..

Coşarlar tabi oynadığın futbol ortada. Ne kadar fenerli arkadaşım varsa yanıma gelip "Son iki yılın intikamı çok fena alınacak" diyor. Gel de moralini bozma. Zaten futbol oynayamıyoruz,üstüne bir de önemli eksikler. Bunların en başını çeken Muslera.

Ufuk ve Aykut niye oynayamiyorlar?

hadi ufukun bi ufak sakatligi varmiz (ne var? yetisir mi?)

Aykut niye oynamaz? bedava para alip, yatiyor mu... antreman fln hic yok mu eleman?

Sezon basindan beri izledigim Fenerbahce Galatasarayimizi yenemez. Kendi capinda her nekadar

formda olurlarsa olsunlar. Nezaman Favori olarak Kadiköy'e gitsek sacma sapan yedigimiz

gollerle (cogunda daha iyi oynadigimiza ragmen) yenildik. Bu sefer mac öncesi onlar

Favori.

3 gerçek var.

- 10 küsür yıllık sıkıntı.

- Rakibin moral olarak iyi oluşu.

- Bizim moralsiz ve eksik oluşumuz.

Tek gerçek var, o da sahada eksik ama motivasyonu üst düzey olacak Galatasaray'ın, ağır bir kesime göre favori olan Fenerbahçe'yi sahasında ağır derece madara edeceği.

Antuda uyeyken bi Gs-Fb maci vardi Galatsarayin sahasinda, hatirlamiyorum hangi mac oldugunu. bizim durum cok fenaydi. Butun samimiyetimle durumumuzun hic de ic acici olmadigini dusunuyordum ama bi baslik vardi hatirladigim, asagi yukari su sekildeydi. "Teknik, taktik, oyun yapisi, form durumu, puan durumu hicbir sey onemli degil. Biz galatasarayi yenicez, iddaaya girecek varsa ceketimi koyuyorum."

Kimseye bir sey ogretme niyetinde degilim elbet ama buradaki sizin deyiminizle varsa eger gizli Fenerli uyelerin disinda, 3 yeriz 5 yeriz ya da fark olur diyen Galatasarayli uyelere kiyas yapmalari icin hatirlatmak istedim.

Derbide basarilar...

Hemen hemen ayni seyleri bende yazdim bu topikde, arkadas bizimkilerdeki cansizligi anlamiyorum insan biraz guvenir takimina yedeklede ciksan durumunda kotu olsa bizde Galatasarayiz dersin hicmi guvenin yok takimina sen bastan takimina inanmassan oyunculari nasil inandiracaksin bu is sinerji ile takimada yansir yapmayin dedim ama pek anlayan olmadi kim bilir belki boyle guvensizlikler yuzunden adamlar yillardir orda kazanabiliyo veya yenilmiyo taraftari inanmiyoki.

Ama dedigin gibi adamlar en kotu zamanlarindada bir Galatasaray maci rahat olun yedeklede ciksak kazaniriz yenecegiz diyorlar..

Beyler ben gercekten inaniyorum oradan bu sefer puan alacagimiza kimsenin beklemedigi bi oyun olacak goreceksiniz, rehavette olan takim ile hirslanmis bilenmis bir takim karsi karsiya gelecek, Galatasarayi kimse kucumseyemez kucumseyen olursada onlara birkere daha Galatasaray oldugu hatirlatir

Bence Mancini hafta sonu Ceyhunu kullanacak ilk 11 de. Söyle bir kadro üzerine düsünceleriniz ne olur?

Eray

Eboue Chedjou Semih Riera

Ceyhun Melo

Bruma Selcuk Burak

Drogba​

Mumkunu yok bu kadro 3 ten asagi yemez burak riera kanadi kevgire doner. Eboue bruma kanadinda sikinti yok. Ben olsam sol tarafi dany engin yaparim. Tek korkum engin bu tarz maclarda kirmiziyi seviyor

Herkes 11 yazmis bende kendi 11 imi yazayim. He bu 11 ile mancini hayatta cikmaz onuda biliyorum.

Eray

Eboue chedjou semih dany

bruma melo selcuk engin

Umut Drogba

Neden Umut cunku Umut oldukca kazma olan fener defansini rahatsiz edecek cogu zaman uzun oynamalarina neden olucaktir. Ayrica tek forvet drogba oynarsak zor gol buluruz. Drogba araya kacan bir oyuncu degil ayrica pres yapmiyor bu durumda fener defansi cok rahat top cikarir mac bizim sahamizda oynanir bala g.te 2 tane atar fener. Umut Drogbanin yaninda oynarsa drogba araya atacagi toplarla umutu kesin pozisyona sokar. Ayrica bruma selcuk melo engin orta sahasi en az 45 km kosar. Ki kosmakta zorunda. Bu maci sadece savunma yaparak kazanamayiz gol yiyecegimiz varsa 10 kisi savunma yapsakta yeriz. Burada muhim olanhucumda neler yapacagimiz. Ancak bu kadro hayatta cikmaz buyuk ihtimal drogba tek forvet cikar mac bizim yari alanimizda gecer ve sacmasapan savunma hatalarindan maci kaybederiz. Birde juventus maci ornek gosteriliyor ama juventus macinda hucum anlaminda biz hicbirsey yapmadik. Savunmamiz saglam olsa o taktik bu macta ise yarar ancak bizde savunma yok kaleci yok, 4-5-1 kaleye yaslanan sistemle bu maci bitiremeyiz.

Galatasaray ile Fenerbahçe arasında bir ezeli rekabet yoktur. Bunu Fenerbahçe'lilerin ve bazı Galatasaraylıların anlaması lazım. Başarı kıstasını ''Galatasaray''ı yenmek olarak algılayan bir camianın büyüklüğünden falan bahsetmek mümkün değil. Bu olsa olsa küçük düşüncelilerin yapacağı iştir. Fenerbahçe, Galatasaray olmazsa bir hiçtir. Lakin Galatasaray'ın Fenerbahçe'ye ihtiyacı yoktur. Ligden Galatasaray'ı çekip aldığınız zaman Fenerbahçe için ne hedef kalır, ne de böbürlenebileceği adam gibi bir başarı. Bu yüzden tüm beklentisi Galatasaray'ı yenmek olan bir camiayı kendinize rakip olarak görmeyiniz. Bu gayet basit bir toplumsal algı yönetimidir. Bu tuzağa düşmemek gerekir.Artı bu sözde rekabetin herhangi bir tarihsel alt yapısı da yoktur. Avrupa'da sayısız başarıya imza atmış, tüm dünya tarafından tanınan bir kulübün taraftarları olarak, bu kadar küçük düşünen insanların verdiği tepkilere de sadece gülüp geçmeniz gerekir. Fenerbahçe kendisini Galatasaray ile var eden zavallıların tek çatı altında toplandığı tüzel kişiliğe verilen isimdir. Fazlası yok. Anlam yüklemeyiniz.

Yazılanlar doğrudur. Fakat ben bir Galatasaraylı olarak artık şunları orada yenmek istiyorum. Özellikle takımın da bunu çok fazla istemesi lazım. Benim anlamım budur.

daha demin malum maci izledim

o macta bile 65dkya kadar ezmisiz yav yuh be.

Yazılanlar doğrudur. Fakat ben bir Galatasaraylı olarak artık şunları orada yenmek istiyorum. Özellikle takımın da bunu çok fazla istemesi lazım. Benim anlamım budur.

Aynen ustad, tamam bende arkadasin dediklerine katiliyorum yanlis seyler soylememis, ama Galatasarayimizda boyle takimsa en buyukse 14 yildir orada yenememe gibi biseyide hazmetmemeli, bunlarin arkasina siginip napalim yani dememeli arkadas catir catir yenmeli yenemiyosada bu kadar yillik bi galibiyet hasreti cekmemeli bikere bu bizim genlerimize aykiri degilmi..

Ben kabul etmiyorum arkadas ya sindiremiyorumda bu kadar yeter diyorum artik uzun soluklu galibiyetler bizden yana baslasin onlar yillar boyu galibiyet goremesin, hem boyle olsunki herkesi susturalim

MUSLERA yoksa ERAY var , SNEIJDER yoksa BRUMA var ... Galatasaray klubu hicbi zaman 1 2 kisiye bagli kalmamistir . Gideriz yener geliriz ( hakem devre arasinda komutu almazsa .. )

Geri
Üst Alt