STSL 14/15 H:23 | Fenerbahçe 1-0 Galatasaray | MS | 8 Mart

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
açıkçası benim pek umudum yok

bu maç için taktik teknik konuşmaya gerek yok çünkü hiçbirzaman taktik teknik hoca belirlemedi bu maçların sonucunu

tek kale oynayıp yenildigimiz pek çok maç biliyorum

bu maç tamamen şans ve psikolojik iyi oyun kötü oyun hikaye

çok umutlanmaya gerek yok eğer şans yanımızda olursa kazanırız yoksa yeniliriz.

En mantıklı 11 bu olur.Bruma yasin ve koray bu maçı kaldıramazlar.

muslera

sabri chedjou hakan telles

emre hamit selçuk olcan

sneijder

burak

Son düzenleme:
koray oynicak bence

Dün basin toplantisinda Korayi övdü, yani oynatmaya devam eder. Zaten Semihi bunca hafta sonra böyle bir macta ilk onbire sürmek hem bizim adimiza hem de Semih adina iyi olmaz.

En makul ikili aslinda Chedjou-Balta olur. Umarim hoca Baltanin Fener performanslarini biliyordur ve buna göre davranir. Bekte bile olsa mutlaka oynamali bana göre.

54f1852bac9d45-63200913

Fb deplasmanında çıkarılabilecek en normal kadro bu sanırım. Kontrollü ve dengeli oyun + set oyunu için ideal + gerektiği zaman kontra-atak futbolu oynayacağımız oyuncular da var. Chedjou'yu ön libero yapmamın sebebi ; Melo'nun yerinin boş kalması ve Fb'de orta sahayı çabuk geçebilecek oyuncuların olması. Chedjou, Fb ataklarını başlamadan bitirmeli. O bitiremiyorsa geride Koray ve Semih gibi stoperlerimiz var. Onlar da yapamıyorsa Muslera var :) Ayrıca 15 senedir kazanamıyoruz. Bu maçı alarak 15 senelik şanssızlığı kırıp tarih yazmak + psikolojik üstünlük için galibiyet de gerekli. Chedjou'nun ofans nitelikleri defans niteliklerinden daha fazla. Kafa toplarında zamanlaması ve pozisyon alması muazzam. İleriye çıkışlarında pek fazla hata yaptığını söyleyemem. Tekniği bir stopere göre çok iyi. Mesela az önce saydığım 2 niteliği Arena'da oynadığımız Anderlecht maçında son dakikada bize gösterdi. Defans olmasına rağmen gitti 2 kişi çalımladı, çizgiye girdi ve boşta olan oyuncuyu gördü. Şu an bunu yapabilecek yetenekte kimse yok. Belki Bruma denilebilir ama bir türlü göremedik. Geri kalan yerleri ise riske atmadan oluşturdum.​
kardeş en normal değilde en anormal kadrolardan biri olduğu kesin.

öncelikle hamza hocanın kazanan takımla çok oynayacağını düşünmüyorum. geri dörtlüyü bozmaz, burakın takıma girmesi ya umut kulübeye girer yada iki kanatta biri.

chedjeunun orta alanda işi ne ? zaten melonun yokluğunda rakibin pres yapmasıyla top çıkarmada zorlanacağız birde chedjeu yu oraya koyarak intihar mı edelim ?

Telles Hakan Chedjou Sabri olsun defans. Telles Bjk macinda efso oynamisti mesela

~tap

koray son maçta ilk goldeki hatasının etkisinde kaldı ve kötü bir oyun sergiledi
dolayışıyla hata yaptığında etkilenen bir futbolcu

derbide tecrübeli hakan balta koray yerine tercih edilmelidir.

54f1852bac9d45-63200913

Fb deplasmanında çıkarılabilecek en normal kadro bu sanırım. Kontrollü ve dengeli oyun + set oyunu için ideal + gerektiği zaman kontra-atak futbolu oynayacağımız oyuncular da var. Chedjou'yu ön libero yapmamın sebebi ; Melo'nun yerinin boş kalması ve Fb'de orta sahayı çabuk geçebilecek oyuncuların olması. Chedjou, Fb ataklarını başlamadan bitirmeli. O bitiremiyorsa geride Koray ve Semih gibi stoperlerimiz var. Onlar da yapamıyorsa Muslera var :) Ayrıca 15 senedir kazanamıyoruz. Bu maçı alarak 15 senelik şanssızlığı kırıp tarih yazmak + psikolojik üstünlük için galibiyet de gerekli. Chedjou'nun ofans nitelikleri defans niteliklerinden daha fazla. Kafa toplarında zamanlaması ve pozisyon alması muazzam. İleriye çıkışlarında pek fazla hata yaptığını söyleyemem. Tekniği bir stopere göre çok iyi. Mesela az önce saydığım 2 niteliği Arena'da oynadığımız Anderlecht maçında son dakikada bize gösterdi. Defans olmasına rağmen gitti 2 kişi çalımladı, çizgiye girdi ve boşta olan oyuncuyu gördü. Şu an bunu yapabilecek yetenekte kimse yok. Belki Bruma denilebilir ama bir türlü göremedik. Geri kalan yerleri ise riske atmadan oluşturdum.​
Bu kadroyla çıkarsak 4 atıp gönderirler.

Birde aşırı derecede kazanacağız diye iddialı olanları da anlamıyorum. Hepiniz biliyorsunuz ki bizimkiler o sahaya adımlarını attıkları an ayakları titrmeye başlayacak, oyun içinde hiç yapmadıkları saçmalıkları yapacaklar, en güvendiğimiz adamlar güvenimizi boşa çıkaracak ve önceki maçlarla alakasız performanslar sergileyecekler. 2-2'lik maç hariç her sene olan birşey bu. O yüzden max beraberlik olur diyorum ve skor tahminini de 2-2 yazdım.

İnşallah Emenike yine mal gününde olur.

Kanatlarda ne Telles, ne Bruma, ne Yasin pek güven vermiyor, en güvendiğim isim tek Emre var..

Dün son dakika 2-2 yapsalar kimse bu kadar umutlu olmazdi, Hamza hoca olmazdi, Sneijder uzaktan gereksiz sutlar atip kötü olacakti. Skor taraftarligimiz antu seviyesine yakin.

Son düzenleme:
Birde aşırı derecede kazanacağız diye iddialı olanları da anlamıyorum. Hepiniz biliyorsunuz ki bizimkiler o sahaya adımlarını attıkları an ayakları titrmeye başlayacak, oyun içinde hiç yapmadıkları saçmalıkları yapacaklar, en güvendiğimiz adamlar güvenimizi boşa çıkaracak ve önceki maçlarla alakasız performanslar sergileyecekler. 2-2'lik maç hariç her sene olan birşey bu. O yüzden max beraberlik olur diyorum ve skor tahminini de 2-2 yazdım.

0-3

ched
sneijder
bruma

yasinin oyuna öyle bir başlaması lazım ki gg orta sahayı geçmeye tırsmalı , fener sağdan gelmezse solu bir şekil hallederiz

Olcan Trabzondayken Fenere karsi hep etkili oynamistir, cok gol kaciriyordu hele hele Kadiköy de ama etkili oynadigini degistirmez.

Bence sol kanat Olcan-Telles olmali. Kim arkada kim önde fark etmez. Hem böylece eger o kanat iyi islemezse ikisinin yerini degistiriz oyun icinde oyuncu degisikligi yapmadan hamle imkanimiz olur.

Yasin son haftalarda iyi ama bence Olcan-Telles olmali o kanat. Benim ideal 11'im bu sekilde olurdu. Yasinin yerine tercihimi Emre den kullanirdim ben, birincisi derbi ortamina alisik, ikincisi Yasine göre daha issirgan daha agresif (böyle maclarda cirkef heriflere karsi mutlaka lazim) ve ücüncüsü hem Sabriyi daha rahatlatir öne ciktiginda hem de Selcuk-Hamit ikilisine destek olur göbek de.

Muslera
Sabri Chedjou BALTA Telles/Olcan
Selcuk Hamit
Colak Sneijder Telles/Olcan
Burak​

Mutlaka Bruma oynamalı. Caner sürekli ileri çıkan bir oyuncu Bruma bunları iyi değerlendirir hele Alves ve Egemen gibi ağır ve sert oyunculara karşı kart ve faul aldırır. Emre oynarsa orda Caner rahatlıkla ileri çıkar Emre dripling yapamaz sadece pas ve şut dener.

2-2'lik maçta da ilk dakikalarda oldu aslında,bedeli de galibiyeti kaçırmak oldu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt