STSL 14/15 H:6 | Galatasaray 2-1 Fenerbahçe | MS | 18 Ekim

yaklaşıyor lanet gün : / burak'ın sağlıklı hali hiç çekilmiyor birde sakat sakat çıkar üstüne üstlük 3 ağır orta saha koyar prandelli bey kanatsız saçma sapan bir sistemle çıkarız yine lanet olası bir szon daha :42:

Muslera girmese de olur ok amma dert ettiniz Muslera'yı. Sinan Bolat da kötü bir kaleci değil. Reflexleri ve yer tutması bence gayet iyi.

-------------Sinan B.-----------
Tarık----Semih-----Şecu-----Hakan
--------------Melo-------------
Bruma-------Sneijder--------Olcan
--------Pandev----Umut--------

-Bayadır kanatlı oyun oynamıyoruz. Olcan'ın formu baya iyi. FB son haftalarda kanatlı rakiplere karşı savunmada aksaklıklar yapıyor.
-Hakan Balta FB maçlarında gayet iyi oynuyor. 2 golü var extra olarak. Hem Türk hem de Telles'ten daha iyi.
-Diğer savunma oyuncularımız da ideal oyuncular.
-Bruma'nın sakatlığı şimdilik nasıl bilmiyorum ama oynamayacaksa da yerine Sinan G. veya Yasin oynayabilir.
-Umut da MT maçında çok iyi gözüktü. Kendi sahamız ve seyircimiz önünde oynayacağız. Risk alabiliriz. Yani biraz ofansif oynasak daha iyi olur. Çünkü bu sene hep dengeli bir oyun anlayışımız var. Yani ne defansif , ne ofansif. Gol aradığımız dakikalarda bile hücumda çoğalamıyoruz. O yüzden ikili forvet daha iyi olur diye düşündüm. Pandev-Umut çare olabilir.

Muslera girmese de olur ok amma dert ettiniz Muslera'yı. Sinan Bolat da kötü bir kaleci değil. Reflexleri ve yer tutması bence gayet iyi.

-Bayadır kanatlı oyun oynamıyoruz. Olcan'ın formu baya iyi. FB son haftalarda kanatlı rakiplere karşı savunmada aksaklıklar yapıyor.
-Hakan Balta FB maçlarında gayet iyi oynuyor. 2 golü var extra olarak. Hem Türk hem de Telles'ten daha iyi.
-Bruma'nın sakatlığı şimdilik nasıl bilmiyorum ama oynamayacaksa da yerine Sinan G. veya Yasin oynayabilir.
-Umut da MT maçında çok iyi gözüktü. Kendi sahamız ve seyircimiz önünde oynayacağız. Risk alabiliriz. Yani biraz ofansif oynasak daha iyi olur. Çünkü bu sene hep dengeli bir oyun anlayışımız var. Yani ne defansif , ne ofansif. Gol aradığımız dakikalarda bile hücumda çoğalamıyoruz. O yüzden ikili forvet daha iyi olur diye düşündüm. Pandev-Umut çare olabilir.

Fazla FIFA oynadin.

Melo tek orta saha oynatmak intihar etmek.
Sinan Bolat 1 resmi lig maç da bile oynatmadi da sezonun belki de en önemli maçlardan birisinde mi oynamasi lazim? Hadi be.

Bulut, Balta ve Hamit oynamali.

Muslera
Çamdal Chedjou Kaya Balta
Melo Dzemaili
Hamit Sneijder Olcan
Bulut

Sag kanat da Tarik ofansa Hamit defansa daha fazla kayar. Solda ise Balta komple defans Olcan da şerefsiz Gönülü darmadağın eder.

I am the one who knocks!

Dostum FIFA'yi ya da FM'yi bırakmalısın

Fazla FIFA oynadin.

Melo tek orta saha oynatmak intihar etmek.
Sinan Bolat 1 resmi lig maç da bile oynatmadi da sezonun belki de en önemli maçlardan birisinde mi oynamasi lazim? Hadi be.

FIFA sevmem PES daha iyi :)

Şaka maka , Melo tabii ki orta sahada tek olmayacak. Sneijder de gelecek yardıma. 90 dakika adam forvet arkası oynayacak hali yok ya. Hatta bazen Melo'nun yardımına Chedjou da gelebilir. Yani bazen orası 3-2-3-2 de olabilir. FB'de Sow falan da olmayacak. Emenike baya formsuz zaten ikisinin sağlıklı hallerini karşılaştırsak Sow daha yararlı onlar için. Topu ayağında tutabilen , kanatlara servis edebilen bir oyuncuydu Sow. Emenike'nin tek numarası dönen topları tamamlamak , bir de biraz süratli olması onun dışında bir numarası yok. Biz sıkıntı yaşarsak defansta değil hücumda yaşarız. FB bu maçta galibiyetten çok beraberliğe oynayacaktır diye düşünüyorum. Onlar için 1 puan belki de 3 puan demek.

Sinan Bolat'a gelirsek ; Sinan Bolat antrenmanlarda olsun , gençlerle yapılan hazırlık maçlarında olsun oynuyor yani sanki buraya geldiğinden beri ayağına top gelmemiş gibi muamele yapman biraz saçma. Muslera'nın olası bir sakatlığında Sinan lig maçı oynamadı diye sakat Muslera'nın mı oynaması lazım. Verdiğim örnek olmadı ama yani diyorum ki , kaleciler için istikrar çok da önemli değildir. Ha avantajı var mıdır istikrarlı bir şekilde oynarsan evet vardır ama dezavantajı yoktur. Geçen sene Muslera sakatlandı , yerine daha tecrübeli olan Aykut'un , Ufuk'un geçmesi gerekirken Eray geçti ve hatalı goller yedi. Sinan'da tecrübe de var. MT maçlarında , Avrupa'da , ligde oynamış bir isim. Geçen senede BJK maçında olsun GS maçında olsun o vardı kalede. Hatta bizim maçta gol yememişti.

bence kalede Sinan oynasın, Sneijder tek orta saha oynasın böylece açılan kontenjanlarla kanatlı oynayabiliriz çünkü bayadır kanatlı oynamıyoruz tek derdimiz bu : (

Ya gözardı butonu nerede beyler biri söyleyebilir mi ? Gereksiz elemanalın entrylerini görmek istemiyorum?

QJyunl7.png

Böyle olsa ne güzel olur dimi ama?

FIFA sevmem PES daha iyi :)

Şaka maka , Melo tabii ki orta sahada tek olmayacak. Sneijder de gelecek yardıma. 90 dakika adam forvet arkası oynayacak hali yok ya. Hatta bazen Melo'nun yardımına Chedjou da gelebilir. Yani bazen orası 3-2-3-2 de olabilir. FB'de Sow falan da olmayacak. Emenike baya formsuz zaten ikisinin sağlıklı hallerini karşılaştırsak Sow daha yararlı onlar için. Topu ayağında tutabilen , kanatlara servis edebilen bir oyuncuydu Sow. Emenike'nin tek numarası dönen topları tamamlamak , bir de biraz süratli olması onun dışında bir numarası yok. Biz sıkıntı yaşarsak defansta değil hücumda yaşarız. FB bu maçta galibiyetten çok beraberliğe oynayacaktır diye düşünüyorum. Onlar için 1 puan belki de 3 puan demek.

Sinan Bolat'a gelirsek ; Sinan Bolat antrenmanlarda olsun , gençlerle yapılan hazırlık maçlarında olsun oynuyor yani sanki buraya geldiğinden beri ayağına top gelmemiş gibi muamele yapman biraz saçma. Muslera'nın olası bir sakatlığında Sinan lig maçı oynamadı diye sakat Muslera'nın mı oynaması lazım. Verdiğim örnek olmadı ama yani diyorum ki , kaleciler için istikrar çok da önemli değildir. Ha avantajı var mıdır istikrarlı bir şekilde oynarsan evet vardır ama dezavantajı yoktur. Geçen sene Muslera sakatlandı , yerine daha tecrübeli olan Aykut'un , Ufuk'un geçmesi gerekirken Eray geçti ve hatalı goller yedi. Sinan'da tecrübe de var. MT maçlarında , Avrupa'da , ligde oynamış bir isim. Geçen senede BJK maçında olsun GS maçında olsun o vardı kalede. Hatta bizim maçta gol yememişti.

Resmi lig maçlar ve bir kaç hazirlik maç iki ayri seyler.

Senin mantikla Eray'i da oynatalim, kaleciler için istikrar çok da önemli degil ya?

Sen Ligin belki de en güçlü rakibe karsi oynayacaksin, kendisini kaç sezon gösteren ve takimin en iyi oyunculardan birisini mi oynatirsin, yoksa 0 resmi maç oynayan, geçen sezon da pek parlak dönem geçirmeyen Sinan Bolat mi?

Sneijder orta saha da oynayacak adam degil, adam belki Sivasspor a karsi 1 yari iyi oynadi ama 2nci yari da ezildi. Adam sadece CAM olarak oynamali yoksa pek faydasi olmaz saha da. Veya kanatlarda.

Ne zaman Fenerbahçe topu kaptirdiysa ve hücum ederse onlari kim durduracak orta saha da Melo hariç? Bruma ve Olcan pek defansif oyuncular degil, Pandev ve Umut da defansi yardim etmiyorlar genelde. Ched Melo'y yardim ederse Semih tek basina defans yapmaya zorunda kalir, yani 1 stoperle oynamaya kaliriz. Ched de cdm olarak ne zaman oynadi?

Biraz fantaziye dönmüs.

Bence 4-2-3-1, Muslera kale de, Balta, Semih, Ched, Tariklu defans, Hamit ile Melo'lu orta saha, Bruma-Sneijder-Olcan üçlü ve önde Umut, FeBeyi yenmek için yeterli olur.

Son düzenleme:
Resmi lig maçlar ve bir kaç hazirlik maç iki ayri seyler.

Senin mantikla Eray'i da oynatalim, kaleciler için istikrar çok da önemli degil ya?

Sen Ligin belki de en güçlü rakibe karsi oynayacaksin, kendisini kaç sezon gösteren ve takimin en iyi oyunculardan birisini mi oynatirsin, yoksa 0 resmi maç oynayan, geçen sezon da pek parlak dönem geçirmeyen Sinan Bolat mi?

Sneijder orta saha da oynayacak adam degil, adam belki Sivasspor a karsi 1 yari iyi oynadi ama 2nci yari da ezildi. Adam sadece CAM olarak oynamali yoksa pek faydasi olmaz saha da. Veya kanatlarda.

Ne zaman Fenerbahçe topu kaptirdiysa ve hücum ederse onlari kim durduracak orta saha da Melo hariç? Bruma ve Olcan pek defansif oyuncular degil, Pandev ve Umut da defansi yardim etmiyorlar genelde. Ched Melo'y yardim ederse Semih tek basina defans yapmaya zorunda kalir, yani 1 stoperle oynamaya kaliriz. Ched de hiç bir zaman cdm oynadigini görmedim.

Biraz fantaziye dönmüs.

Bence 4-2-3-1, Muslera kale de, Balta, Semih, Ched, Tariklu defans, Hamit ile Melo'lu orta saha, Bruma-Sneijder-Olcan üçlü ve önde Umut, FeBeyi yenmek için yeterli olur.

Allah aşkına Eray'i oynatarak mı kaleci yapacağız ? Kalecilerde tecrübe aranır , yetenek aranır. Birkaç maç yaptırırsın baktın ışık yok oynatmazsın. Yani anlayacağın Eray 1 sezon full maç yapsa da (biraz abartı oldu ama) iyi bir kaleci olamayacağı ve geleceğinin olmadığı aşikar. Ondan diyorum kalecilerde istikrar pek de aranmaz diye.

Ligin bizden sonra en güçlü takımıyla oynayacağız. Bu sene FB hücum adına hiç de iyi işler yapmıyor. Bu maçta da ayrıyetten Sow oynayamayacak. Emenike desen takımla , taraftarla sorunları var. Adam bitmiş , yüksek ihtimalle de ocak ayında gider son maçlarda onu gösteriyor. Belki Webo onun yerine oynarsa sıkıntı yaratabilir. Ama bu sefer de onların tek forvet oynayacağı anlamına geliyor. Yani Kuyt derbide kanat oynayacak eğer bir sürpriz olmazsa. Sinan geçen sene ligin son sıradaki Kayserispor takımında bile iyi maçlar çıkardı. Kaldı ki bu sene Galatasaray'da. Taffarel gibi bir kaleci eğitmeni var. Ve Muslera var. Öğrendiği bir şeyler de vardır sanırım. Sinan kötü bir kaleci de değil üstelik. Ama sen riske girmeyelim olsun -1 kontenjanla da olsa Muslera'yla çıkalım diyorsan ona da bir şey diyemem.

Sneijder defansif orta saha oynayacak adam da değil ? Bu forumda Sneijder'i halen defansif orta saha yazan tipler azımsanamayacak kadar var. Arsenal maçında bu adam daha önce hiç oynamadığı mevkide , ön liberoda oynadı. Orta sahada da oynayabilir. Tam da orta sahada diyemeyiz zaten AMC-MC gibi oynar. Yani hem orta saha hem forvet arkası. Ver-kaçlarla orta sahadan çabuk çıkabilirsek forvet arkasında etkili hücumlar organize edebilir.

Tarık ve Hakan winger back yerine yani çift yönlü bek yerine full-back oynasa (hep savunmada kalsa) savunmada pek de sıkıntı yaşamayız. Onların da hücumda etkili silahları yok. Sow falan olsaydı Emenike de formsuz olmasaydı tek forvet olabilir , kalan +1 oyuncu da orta sahaya veya daha geriye olabilirdi. Şimdi Mehmet Topal desen öyle dribbling ile ileriye çıkabilen bir isim değil. Onlarda orta sahadan ileriye çıkabilecek bir oyuncu var o da Emre. Onun da kart görmeye ciddi bir biçimde müsait olduğunun altını çizeyim. Yani temkinli oynayacaktır pek öyle atraksiyonlara gireceğini zannetmiyorum. Yani onlarda hücum anlamında bir Kuyt olacak bir de olursa Webo. Onlardan da korkuyorsak hiç maça çıkmayalım.

Bence alışık olmadığımız için fantazi gibi geliyordur yoksa hiçbir farkı yok. Sadece birkaç değişiklik dışında. Belki de ben uzun uzun anlattığım için öyle geliyordur bilmiyorum. Bazen futbolda risk almak önemlidir.

Son düzenleme:
Kanka yanliş oldugunu itiraf edemezsen seninle tartişilmaz.

Son düzenleme:
Kalede Sinan ve tek orta saha Melo ile derbiye çıkmak saçmalık olur.

{taptap©}

Kanka yanliş oldugunu itiraf edemezsen seninle tartişilmaz.

Ben senin yazdığını okudum. Aynı şeyi senden de bekliyorum. Zaten tartışmaya giren sensin ben düşüncelerimi yazdım. Zaten Prandelli yanımda değil veya forumdaki yazılanları okumuyor. Burada Burak'ı tek forvet yapıp , hala Selçuk'u ilk 11'e yazıp , Selçuk'u kesip yerine Yekta yazanları , Telles'i , Veysel'i oynatanları görmeyip de benim yorumuma direkt atlarsan sende bir artniyet ararım. Sana yanlış gelmiş olabilir. Herkese yazdıklarım doğru gelecek diye bir şey yok.

-------------Muslera------------
Tarık----Chedjou--Semih---Hakan
---------Melo----Sneijder-------
--Hamit------------------Olcan--
---------Burak---Pandev---------
çok etkili bir takım olabilir.Tabi böyle bir maçta denemek kolay olmaz ama İç sahada oynanan maçlarda rakibi boğmak için ideal bir kadro.

Geri
Üst Alt