Mehmet Ali Yıldırım
Cezalı
- 13 Mart 2014
- 184
- 0
- 586
ah ulan ya
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.

Maç bitiyor ne ilk yarısı.İlk yarı ilginç bir futbol vardı sahada. Baskı kurmaya çalışan bir Galatasaray geriye yaslanıp bekleyen bir Başakşehir vardı. Bir açından bakınca baskı kurmuş gibi görünen Galatasaray bir açından bakınca da doğru düzgün futbol oynamadan sadece geriye yaslanıp durarak, rakibin boşluklarını kullanmaya çalışarak gol üreten Başakşehir. Bugün Franz Beckenbauer'in sözleri vardı "Bundesliga'da Galatasaray kadar zayıf takım yok" diyordu. Bu kadar futbolsuzluk Türk futbolunu giderek daha da dibe çekiyor. Bu tatikle normalde Başakşehir'in gol üretmesi mucize olması gerekirken Galatasaray mucizelere izin veren takım görüntüsünde. Yalnız mevcut durumda Prandelli linç kültürüne katılarak bunu Prandelli'ye mal etmek biraz haksızlık olur. Bu yıllardır var olan Terim'in de Mancini'n de çözemediği illet bir rahatsızlık.
Galatasaray'a gelince baskı kurduğu bölümlerde oyunun orta alan kısmı çok kötü değildi ama bariz bir şekilde takım forvetsiz oynuyor. Bunun iki sebebi var hem Burak kötü hem de Burak'a gereken yardım ve paslar gitmiyor. Top oraya kadar geliyor ve orada bir şekilde yatıp bekleyen rakip oyuncuların arasında eriyip gidiyor. Selçuk yanlış saymadıysam iki üç pozisyon üste üste aldığı pası aynen aldığı oyuncuya geri iade etti. Selçuk'un sanırım diğer orta alan oyuncularına yardım görevi var. Top kimdeyse o bölgeye güzel koşuyor, pozisyon alıyor ama topu aldığında oyunu açmak için kafasını kaldırması gerek. Pozisyon gereği bazen topu aldığın kişiye geri vermen gerekebilir ama diğer oyunculara yardım etmek demek sadece topu al 2, 3 saniye ayağında tut geri iade etmek değildir.
Tarık ve Veysel'in pozisyonları ise Prandelli'nin taktiği açısından en anahtar yer olarak görünüyorlar. Şu anda bu iki oyuncudaki en büyük engel kabiliyet değil sistemi tam olarak iyi anlayamamaları ve fiziksel yeterlilikleri olarak görünüyor. İki oyuncu da Türkiye ligi için aslında kabiliyet açısından yetebilir ancak sisteme kendilerini adapte etmeleri ve fizik olarak kuvvetli olmaları gerekiyor. İleri giden geri gelmiyor oysa görevleri gereği ilerdeki 3'lü forveti destekleyip çok çabuk da geri gelmeleri gerek. Oysa ilk golde Tarık pozisyonunu kaybetti ve gol geldi. Avrupa futbolunda pozisyon oyuncuları özel bazı takımları hariç tutarsak mükemmel oyuncu olduklarından değil içinde bulundukları oyunun felsefesini iyi bilmeleri ve fizik olarak kendilerini hazır tutmaları yüzünden başarılı oluyorlar.
Prandelli ile devam edilebilir ama Prandelli'nin yanına tercüman değil iyi bir Türk yardımcı gerekiyor. Bu yardımcının Prandelli'nin isteklerini oyunculara onların anlayabileceği dilden anlatması gerek. Onun ötesinde oyuncu seçimleri, Bruma Olcan vs şu an benim için çok ayrıntı şeyler.
Buarada herşey aleyhimize sanırım. İkinci yarıda şu sahada maç çevirmek giderek daha da zorlaşacak. Neyse sarı-kırmızıyı iyi gün dostu olarak sevmedik. İyi de olsa kötü de olsa Galatasaray futbola olan sevgimizin adıdır.