STSL 15/16 H:30 | Galatasaray 4-1 Kasımpaşa | MS | 24 Nisan

Dogruya en yakin yorum bu , oyuncu aniden dursa bile arkadan ona carpmak zorunda kalan defans oyuncusunun "aleyhine" degerlendirme yapilir , bu tip pozisyonlarda topun hakimiyetine sahip olan oyuncu avantajli kabul edilir , ve ona mudahale seklini ve mesafesini ayarlamak zorunda olan defans oyuncusudur

Senin yazdigini farkli sekilde aciklamis oldum . Ayni seyi soyluyoruz
Veysel'in açıklama anlaşılır ama senin açıklaman tamamen saçmalık. Birinde çarpan topa hakim olmayan oyuuncu, adama giriyor. Ötekinde çarpan topa hakim olan oyuncu, etrafındaki bi rakibe çarpıyor.

Tarak muhabbetine kadar geldi iş maalesef

koray'ın erene ufak bir müdahalesi oluyor belki dengesinide bozuyor ama o kadar basit bir temasa anadolu takımlarına bile penaltı çalmazlar. İspanyada felan belki penaltı verebilirler onun dışında o pozisyona penaltı verilebilme olasılığı %10 bile değil. Futbolda kurallar yoruma çok açık olabiliyor net değil çünkü kurallar bu yüzden bu pozisyonada net penaltı demek abesle iştikal etmektir.

Eren vuracak diye Koray çekilsin mi? O zaman futbolda omuz omuza diye bişey olmamalı, futbolcular sahadan çıkan topu korumak için rakibe sırtlarını dönmemeliler. Olur mu öyle şey?

Verdigin iki ornekte , yani omuz omuza mucadelede top serseri durumdadir, hakimiyet yoktur ve topu saklamak icin araya vucut koyma hamlelerinde top o topu korumak icin vucut hamlesi yapan oyuncunun hakimiyetindedir

fakat bu tip onlu arkali pozisyonlarda korayin topa uzanma ihtimali olmadigi icin top erenin kontrolunde sayilir , ve bu durumda korayin yapabilecegi mudahale turleri bellidir, yakin kosup ayaginin carpmasi bunlardan biri degildir

cunku buna izin verilirse her oyuncu net bir mudahale yapmiyorum dusturuyla ayaklarini ondekine carptirmak icin yakin takip yapar

neyse aksam yorumlarda bire bir boyle aciklanacagini ve penalti denecegini goreceksiniz

Bilal çıkıyor, Umud giriyor.. Çete çalışıyor..

Oyle penalti olmaz beyler adam ne yapsin rakibini kovalamasin mi

Zor pozisyon açıkçası, ben de kararsız kaldım. Bu sebeple hakemin kararı doğru, tam olarak emin olmadıkları pozisyonlarda penaltı çalmamaları gerekiyormuş... Sezon başı ligtv'de izlemiştim.

Futbol oynayan adam penalti oldugunu bilir
Neyse maca devam

~tap

CKhDueCUcAAZSQ6.jpg
Bu adam gençliğinde fazla John Travalto seyretmiş de yok olmamış :

gif upload

ya koray orda topa dogru müdahale etse penalti olur , ama adamin hicbir sekilde ne oyuncuya nede topa bir müdahalesi yok,oyunun icinde olan bir pozisyon

Bilali niye çıkardı şimdi bu adam :D bize gelen hoca sapıtıyor

GT-I8190 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

selçuk rakip kaleye yönelen bir pas denedi ve top kaybı

yüzdesi düştü garibimin

Oyundan alınmayacak 2 adamdan biri Birlo idi

Geri
Üst Alt