İlla ki biri şampiyon olacağına göre hangisinin şampiyonluğu bizim açımızdan daha uygun olur ona bakmak lazım.
Deplasmanlarda diğer takımlara nazaran açık ara daha iyi sonuçlar alan bjk, yeni stadında şampiyonluk coşkusuyla iç sahadaki puan kayıplarını biraz daha azaltabilir. Üstelik takımın eksikleri çok net belli oluyor. Savunmaya yapılacak bir kaç takviye, kadronun biraz daha genişletilmesi yeterli. Yani şampiyonluk için iddialı bir takım olmaya devam edebilirler gelecek yıl. Tabii bu sene şampiyonluğu verirlerse Şenol'u kovmaları gerekecek en başta.
fener desek şampiyonluk halinde 4. yıldız esprisini bitirecek, Nani, RVP gibi topçuları Çine postalamayı becerirlerse ekonomik anlamda bir nebze rahatlayacak, daha iyi bir kadro kurabilecek pozisyona ulaşacaklar. Onca şeye rağmen camia uyukluyor ama fenerin şampiyonluğu bizim camiayı bir nebze tetikleyebilir, birileri dizginleri ele alalım diyebilir.
Bu bağlamda ben karar veremiyorum ama oyun anlamında bjk daha çok hak ediyor şampiyonluğu.
Akhisar'ın da bizimle ve Osmanlı ile maçları var. Aynı puandayız, sorun oluşturmazlar büyük ihtimalle.
Çekişeceğimiz 2 takım kalıyor geriye, birini saf dışı bırakmalıyız.
Osmanlı 48 puanda. Bursaspor-bjk-Akhisar maçları var. Bursa ve Akhisar maçlarından 4 puan çıkarmaları olası. 48+4 yapıp 52 puanda kalırlar.
Başakşehir 50 puanda. fener-Eskişehir-Rize maçları var. En kötü Rize maçını alıp 53 yaparlar.
Biz ise 45 puandayız. bjk-Akhisar-Kayseri maçlarımız var.İki maçı alıp bjk ile de berabere kalırsak 52 olur ama ikili averajda Osmanlı'ya geçiliyoruz.
Yani görünen tablo ile 5. olabilmemiz için 3'te 3 yapmak şart.
Son maçlarda ruhsuzlar ordusu biraz istekli oynamaya başladı, bu havayı sürdürmek lazım ancak 3'te 3'ü zorlamak yerine feneri tokatlayıp bu kötü sezonda teneke ile teselli bulmak bence daha uygun.
bjk'ye karşı yatalım demiyorum zaten yapmayız ama şunu da biliyorum bunlar bizim maçı alsalar bile şampiyonluğu fenere verebilecek potansiyeldeler. O yüzden çıkıp bize yakışan şekilde oynamak lazım, çok fazla asılmak, bazı oyuncuları riske etmek yerine kupa maçına daha fazla odaklanalım. Ucunda 2 kupa kazanma ihtimalimiz var her şeye rağmen.