Cevap: STSL S: 10/11 H:1 | Sivasspor - Galatasaray | 14 Ağustos | 20.00
Öncelikle heyecanlı olduğumu söylemeliyim. Havalar çok sıcak, sadece boxerla duruyorum evde, koltuk altlarımdan bedenime sicim gibi ter akıyor ama ayaklarım soğuk. Galatasaray’ı özledim. Transfersizlik sorunu olsa bile Galatasaray her türlü beni heyecanlandırıyor.
Maça gelince, ligin ilk maçı olduğu için iki takım da gayet kafa olarak temkinli ve mental anlamda sağlıklı başlayacaklardır maça. Galatasaray’ın klasik deplasman sorunlarını biliyoruz ama burada mental ve fiziksel yorgunluğun da etkileri olurdu. Bu ligin ilk maçı olduğu için kafalar gayet sağlıklı, fizikler diri. O yüzden Galatasaray’ın klasik deplasman fobisinden uzak futbol sergilemesini bekliyorum.
Galatasaray bence maça agresif, sert ve baskılı başlar. Önde ısrarla basarız. Nefes aldırmamaya çalışır ve bir an önce gol bulmaya çalışırız. Kafa yapısı olarak temkinli olacağız ama sahaya dağılımımız bir an önce golü bulmak üzerine odaklı olacaktır.
İçimden bir ses Arda’nın bu maçta golü var diyor. Arda’nın maçı olmasını bekliyorum. Sarp da dikkat çekici isimlerden biri olacak gibime geliyor. Çünkü her ne kadar kendisiyle alay edilse bile sol ve sağ iç olarak, daha çok ileriye doğru oynadığı son maçlarda bence gayet iyi işler yapıyordu. Sarp’a tamamen defansif görev anlayışı yüklenirse yeterli olmuyor ama ileriye sık sık yardımcı olması istendiğinde kendisini gösterebiliyor.
Son olarak Allah oyuncuları kazadan, sakatlıktan, beladan uzak tutsun. Bu en büyük temennimiz.