- 27 Ocak 2010
- 59.384
- 30.993
- 3.523
Sitemizi ana ekranınıza bir web uygulaması olarak nasıl yükleyeceğinizi görmek için aşağıdaki videoyu izleyin.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda kullanılamayabilir.
Kitap okurken nedense hemen bir uyku bastırıyor. Okumaya devam edemiyorum ve okuduğum kitabı bir zaman sonra sıkıcı buluyorum.
Aynen ben.Özellikle uzun kitapları okurken çok sıkılıyorum. Aşırı detaya giriyorlar. 150-200 sayfaya kısaca anlatabilecek konuyu 500-600 safya yapıp gereksizce uzatıyorlar. Atıyorum adam yazıyor:
- Pazartesi köye gittim. Şimdi köyün her noktasını anlatacak. Şurada 4 tane inek gördüm. Selim amca naapıyon burda evladım dedi. Sonra aniden karşımızdan inek çıktı. İnek öyle böyle değildi. Galiba hamileydi.falan gibi gereksizce uzatmalar oluyor.
La onlar gereksizce değil!Eğer yazarın kalemi kuvvetliyse insana o ortamı yaşatır. Ama saçma sapan düz yazı gibi yazıp gidiyorsa da dediğin gibi sıkar. Mesela Sait Faik öyküleriyle Burgazada'ya aşık olan kaç kişi var biliyor musun.
![]()
Yoo bilmiyorum.Aga öyle böyle değil. Bazı romanlar hakikaten sıkıyor. Ben mesela sizlere Hayvan Çiftliği isimli romanı önereyim. Adam hakikaten 10 numara bi eser yazmış. Ve de kısaca anlatmış herşeyi. Ben o tip romanları seviyorum. Yoksa banane Ayşe teyzenin evinin her metrekaresi nasıl diye
![]()
![]()
Yok Sait Faik uzun yazmaz. Zaten romancı değil hikayeci. Ben dilin önemi için örnek verdim![]()