Şu An Hangi Kitabı Okuyorsunuz?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şu anda ortalarındayım fakat bir dönem kitabı olduğunu düşünüyorum. Savaş sonrası, bir Amerikalının gözünden Fransa ve İspanya'da geçen, son derece akıcı ve zevkli bir kitap.

ecbbc2c5-062d-4bdd-a523-a94cd3222c4a-1.jpg

Bu arada Grinin 50 Tonu'nun filmi çıkıyormuş. Filmin fragmanı efsane. Kitaptan daha mı çok zevk alacağız diye düşündürttü bana, normalde öyle şeyler düşünmem. :)

Hacı bunu okudum ancak nedense berbat geldi bana.

Şu an Grinin Elli Tonu'nu okuyorum :) :) :)

Fizik, psikoloji, istatistik, felsefe gibi konuların hepsinden bir parça var bu kitapta. Bana göre çok iyi. Sinemaya aktarılırsa nasıl olur bilmiyorum.

Su fi, çi falan nasil kitaplar ya.. merak ediyorum ama nasil, sarar mi bilmiyorum

Bu aralar hep ergen kitaplari cikiyo sonra da filmini yapiyolar. Ticari kaygi on plana cikti artik kitap yazarliginda da.. Kitaplardaki basroller hep 12 13 yasindaki cocuklar
Simdi de "3" diye bi kitap cikmis.. kabi tamamen siyah falan ilgi cekiyor ama aclik oyunlari furyasindan etkilenen bir kitap oldugunu tahmin ediyorum.

Su siralar aklindan bir sayi tut'u okuyorum.. baslangici fena degil
Bu da olasiliksiz, empati furyasindan etkilenen bir kitap heralde
Olasiliksiz da empati de 10 numaradir bu arada :)

John Verdon'un bu serisi çok iyi; sürükleyici, etkileyici, gizem dolu:

1) Aklından Bir Sayı Tut
2) Gözlerini Sımsıkı Kapat
3) Şeytanı Uyandırma
4) Peter Pan Ölmeli

1 ve 2'yi bitirdim 3'e yeni geçtim, tavsiye ederim kitap severlere.

Su fi, çi falan nasil kitaplar ya.. merak ediyorum ama nasil, sarar mi bilmiyorum

Bu aralar hep ergen kitaplari cikiyo sonra da filmini yapiyolar. Ticari kaygi on plana cikti artik kitap yazarliginda da.. Kitaplardaki basroller hep 12 13 yasindaki cocuklar
Simdi de "3" diye bi kitap cikmis.. kabi tamamen siyah falan ilgi cekiyor ama aclik oyunlari furyasindan etkilenen bir kitap oldugunu tahmin ediyorum.

Fi'yi okudum Çi'ye bakıyorum bu ara. Kötü değil ama kötü kısımlar var. Fi'nin başları sıkıcı özellikle.

Onun dışında bir adamın saplantısının etrafında yaşayanları nasıl etkilediğini anlatıyor ve sisteme yönelik analizler var. Mesela Çi'de satır aralarında geziyi anlatıyor ama yorum katmadan, sıkmadan. Biraz Palahniuk havası var inceden.

Ha kesinlikle bayağı sarıyor, gizem kaybolmuyor çünkü.

Aklından bir sayı tut vasat bir roman.

@Serkan hocam bu kitaplar baglantili mi?

Fi'yi de attim listeye okurum bi ara

@Serkan hocam bu kitaplar baglantili mi?

Fi'yi de attim listeye okurum bi ara

Bağlantılı derken bir diğer kitapta aradan belli bir süre geçmiş oluyor ve bir başka olaylar kurgusu işliyor. Tabii her kitapta işlenen yeni olaylar etrafında farklı isimler oluyor. Yalnızca baş karakter ve onun aile-arkadaş çevresi sabit diyebilirim genel olarak.

Bağlantılı derken bir diğer kitapta aradan belli bir süre geçmiş oluyor ve bir başka olaylar kurgusu işliyor. Tabii her kitapta işlenen yeni olaylar etrafında farklı isimler oluyor. Yalnızca baş karakter ve onun aile-arkadaş çevresi sabit diyebilirim genel olarak.
dan brown'ın langdon serisi gibi.. ya da ahmet ümitin komiser nevzatı ya da agatha christie'nin hercule poirot serisi gibi :D

Anthony Burgess-Otomatik Portakal.

e03a89a9e3639211db0b5981ee347c3e.jpg

Çok sürükleyici güzel bir eser tavsiye ederim.Farklı zeka alanına sahip bir bireyin formüllü muhakemeli çıkarımları, iç dünyası herşeyiyle romanın içine giriyorsunuz.
(15 yaşındaki dedektifimiz bütün başkentleri ve 7507 kadar bütün asal sayıları sayabiliyor)

Fi, Çi Acun tarzı ünlü bir adamın yeni aldığı evin, sevgilisi olan komşu kızını yatağa atmak için çabalaması ve harcadığı paraların hikayesi :)

Fi, Çi Acun tarzı ünlü bir adamın yeni aldığı evin, sevgilisi olan komşu kızını yatağa atmak için çabalaması ve harcadığı paraların hikayesi :)
grinin 50 tonunun yerli versiyonuymus sanirim.. bunu duyduktan sonra listeden çıkarttım zaten.. bana bişey katmayacak bir kitap belli ki

John Verdon'un bu serisi çok iyi; sürükleyici, etkileyici, gizem dolu:

1) Aklından Bir Sayı Tut
2) Gözlerini Sımsıkı Kapat
3) Şeytanı Uyandırma
4) Peter Pan Ölmeli

1 ve 2'yi bitirdim 3'e yeni geçtim, tavsiye ederim kitap severlere.

Renktaş sıkıcı değildir umarım senin tavsiyen üzerine okumayı düşünüyorum bu kitapları

[h=3]Jean Christophe Grange- Kızıl Nehirler. Polisiye ve gizem seviyosanız tavsiye ederim.[/h]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt