Şu An Hangi Şarkıyı Dinliyorsunuz?(ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Türkmence. Güzel bir lehçe seviyorum, ancak peltek s ve z ler kulağa yabancı geliyor biraz alışılmışın dışarısında. Peltek harfler Türki lehçelerde pek yoktur ama nadir de olsa bulunuyor. Oğuz kolunun doğu temsilcisi olduğu için bir iki dinleme ile gayet anlaşılabilir oluyor.

Farklı tonları hissetmek için dinlediğim bir folk türü. Kesinlikle hisleri uyandıran bir motivasyonu var tınıların. Tuva Türkçesidir. Tuva Türkçesi C tipi Türkçedir, Türkçenin Sibir kolundadır ve biz Oğuz kolu için anlaşılması bir miktar zordur. Moğolistan'a epey yakın bir yerde yaşarlar.
Farkı paylaşmış olduğum folklörden kısa bir cümle çevirisi ile açıklamak istedim:
Kültegin men! okkur söztüg! - Ben Kültegin! ok gibi sözlerle! Görüldüğü üzere kelime kökleri birebir aynı aslında. :hat:

Farklı tonları hissetmek için dinlediğim bir folk türü. Kesinlikle hisleri uyandıran bir motivasyonu var tınıların. Tuva Türkçesidir. Tuva Türkçesi C tipi Türkçedir, Türkçenin Sibir kolundadır ve biz Oğuz kolu için anlaşılması bir miktar zordur. Moğolistan'a epey yakın bir yerde yaşarlar.
Farkı paylaşmış olduğum folklörden kısa bir cümle çevirisi ile açıklamak istedim:
Kültegin men! okkur söztüg! - Ben Kültegin! ok gibi sözlerle! Görüldüğü üzere kelime kökleri birebir aynı aslında. :hat:

Tuvaca olarak folklor türü bir grup olan ALASH çok iyi örnekler verir.
Bildiğimiz -Oğluma-

-Kara Kuş-

Şimdiye kadar nasıl keşfedememişim. Enfes imiş.

Başkurt lehçesini nerede ise hiç paylaşmadım sanırım. Şahane bir Başkurtça folk metal:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt