Şu An Hangi Şarkıyı Dinliyorsunuz?(ARŞİV)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
etrafımdaki oruç tutan mümin insanların karşısında yemek yiyip bir şeyler içerken dinlediğim, olmazsa olmazım

@Mert S. Yüksel @Veli Baltacı @Ata B. Oğuz

Herifler resmen Anadolu Rock'i kopyalayip yeniymis gibi atmislar ortaya

Anadolu Rock denen şey de Mezopotamya ezgilerine dayandığı için bize özel değil, coğrafi bir şey. Dünyada herhangi bir müzik ülkesinin bu nota dizilimlerine ilgi duymaması zor. Led Zeppelin bile zamanında yaptıkları Mısır gezisi sonrası Kashmir gibi bir parça yazmış. Türkiye'de bu iş Arap ezgileriyle de karıştırılıyor onları pek sevmem. Ama bu attığın gayet güzel grup burada konserleri de olacaktı diye biliyorum.

Anadolu Rock denen şey de Mezopotamya ezgilerine dayandığı için bize özel değil, coğrafi bir şey. Dünyada herhangi bir müzik ülkesinin bu nota dizilimlerine ilgi duymaması zor. Led Zeppelin bile zamanında yaptıkları Mısır gezisi sonrası Kashmir gibi bir parça yazmış. Türkiye'de bu iş Arap ezgileriyle de karıştırılıyor onları pek sevmem. Ama bu attığın gayet güzel grup burada konserleri de olacaktı diye biliyorum.
sevgili @Arif Doğan Karakaya nin ekledigi glass beams begendigim gruplar arasindadir .< baslikta gormekten memnun oldum .
bu arada , son bir kac aydir duzenli olarak cmtr/pazar gunduz yolculugunda araba da parcalarini otomatik actigim dogrudur .:hat:

son olarak ,
asagidaki ekleyecegim sanatciyi ,mevcut baslik icerisine katilim yapan renkdaslardan dinleyen var mi yok mu emin degilim ;
kendimce mesajimin kapanisini - merhum buyuk ustad'in olumsuz eserini- baslikta paylasarak yapmak istedim ;

saygi ve selamlar .

sevmek ne demek sevgili arif - bayilirim :hat: .​

talking heads demisken > 50 yil olmustur psycho killer cikali...​

< ki , kanimca , en iyi bass introsu olan parcalardandir...​

bildigimiz uzere, th. meshur ikonik new york manhattan ^cbgb kulubu sahnesi tozu yutmus akabinde dunyayi kasip kavurmus bir grup .​

kanimca, muzik kariyerleri adina progresive transitions olarak *kirilma anlari ^brian eno ile bulusmalaridir... 77 sonbahari olmasi lazim~ ustadin studyosu/produksiyonlugu , genis muzik janrali_fikirleri ve muzige dair katkilarini - ^th uyelerinin ny kafasinda yenilige acik olmalarindan mutevvellit kendi muzikleriyle harmanlamalari baglaminda yola daha farkli ve pozitif ivmeli sekilde devam etmislerdir... eklemis oldugun ozel album de bu birlikteligin en has buldugum bir urunudur hafizam yaniltmiyorsa .​

bir diger ek ekleme de / konuya ilisik ; bu albumde ,​

o donemler david bowie ile calisan ^adrian belew'i albumdeki -solo gitar performanslar- icin ^ozellikle istemeleri( brian eno katkisi yadsinamaz) , ve derken bu meshur kult album son eksik parca sevgili adrian'in solo gitar katkilariyla tam olarak hazir hale gelir .​

bu arada ,albumdeki gitar solo'lar dan bir ornek ;

eklemis oldugun album nacizane begenim de salt theads_kendi tarzlarinin yaninda fusion african polyrhythms, funk, art rock ve new wave tarzlarinda ozellikle onemli bir yer tutar . kanimca genis persfektifli derinlikli bir album. produk olarak dokunus olarak brian eno bu baglamda kilit diyebilirim nacizane gozlemimde .

son olarak sololar baglaminda ^adrian demisken , kendisi ^frank zappa nin yaninda idi .70ler sonrasi 78 olmasi lazim beraber ciktiklari bir avrupa turnesi ^ koln olmasi lazim - konser verirken -
bowie nin kankalarin dan ^brian eno > bowie nin gitarist aradigini bildiginden - ilk gunku konseri yerinde izleyip adrian'i bizim futbol tabiri ile ; scout ediyor . derken olaylar gelisiyor. . . < - devamini ayri bir mesajda deginirim istersen . mesaj uzadi .
(filmi yapilasi bir seruvendir adrian'in bowie tarafina gecisi :p ) .

sevgili arif - mesajim ortaya karisik oldu kusuruma bakma lutfen .

saygi ve selamlar .​

sevmek ne demek sevgili arif - bayilirim :hat: .​

talking heads demisken > 50 yil olmustur psycho killer cikali...​

< ki , kanimca , en iyi bass introsu olan parcalardandir...​

bildigimiz uzere, th. meshur ikonik new york manhattan ^cbgb kulubu sahnesi tozu yutmus akabinde dunyayi kasip kavurmus bir grup .​

kanimca, muzik kariyerleri adina progresive transitions olarak *kirilma anlari ^brian eno ile bulusmalaridir... 77 sonbahari olmasi lazim~ ustadin studyosu/produksiyonlugu , genis muzik janrali_fikirleri ve muzige dair katkilarini - ^th uyelerinin ny kafasinda yenilige acik olmalarindan mutevvellit kendi muzikleriyle harmanlamalari baglaminda yola daha farkli ve pozitif ivmeli sekilde devam etmislerdir... eklemis oldugun ozel album de bu birlikteligin en has buldugum bir urunudur hafizam yaniltmiyorsa .​

bir diger ek ekleme de / konuya ilisik ; bu albumde ,​

o donemler david bowie ile calisan ^adrian belew'i albumdeki -solo gitar performanslar- icin ^ozellikle istemeleri( brian eno katkisi yadsinamaz) , ve derken bu meshur kult album son eksik parca sevgili adrian'in solo gitar katkilariyla tam olarak hazir hale gelir .​

bu arada ,albumdeki gitar solo'lar dan bir ornek ;

eklemis oldugun album nacizane begenim de salt theads_kendi tarzlarinin yaninda fusion african polyrhythms, funk, art rock ve new wave tarzlarinda ozellikle onemli bir yer tutar . kanimca genis persfektifli derinlikli bir album. produk olarak dokunus olarak brian eno bu baglamda kilit diyebilirim nacizane gozlemimde .

son olarak sololar baglaminda ^adrian demisken , kendisi ^frank zappa nin yaninda idi .70ler sonrasi 78 olmasi lazim beraber ciktiklari bir avrupa turnesi ^ koln olmasi lazim - konser verirken -
bowie nin kankalarin dan ^brian eno > bowie nin gitarist aradigini bildiginden - ilk gunku konseri yerinde izleyip adrian'i bizim futbol tabiri ile ; scout ediyor . derken olaylar gelisiyor. . . < - devamini ayri bir mesajda deginirim istersen . mesaj uzadi .
(filmi yapilasi bir seruvendir adrian'in bowie tarafina gecisi :p ) .

sevgili arif - mesajim ortaya karisik oldu kusuruma bakma lutfen .

saygi ve selamlar .​

Estagfurullah ne demek? TH bir cok muzisyeni etkilemis gruplardan. Onlar da tabi ki birilerinden esinmislerdir elbette. Bowie ile aralarinda bir tur ikiski oldugunu tahmin etmistim. Tam hikayesine senin kadar hakim degildim. Tesekkurler.

Onun ilham kaynagi bilmiyorum-buyuk ihtimalle Beatles'tir- ama David Bowie'nin 70'lerde ve 80'lerde etkilemedigi kimse yoktur herhalde. Hatta Slash'in annesiyle bir iliskisi oldugu soylenir. Dolayisiyla cevresinde buyudugu icindir belki G'N'R sarkilarinda bile bir etkisi olmus olabilir. Ornegin Rocket Queen. Bana oyle geliyor en azindan.

Bowie demisken Doors gelir aklima hep. Mesela People Are Strange, Alabama Whiskey Song gibi parcalari Bowie soylese de olurmus sanki.

@Arif Doğan Karakaya dun talking heads dolayli new york cbgb kulup demisken , - bugun de , yine 70lerin sonlarindan ^new yorker semalarindan ikonik bir besteyi ornek olarak paylasayim istedim .

odyssey - native new yorker ;

saygi ve selamlar .

@Arif Doğan Karakaya dun talking heads dolayli new york cbgb kulup demisken , - bugun de , yine 70lerin sonlarindan ^native yorker semalarindan ikonik bir besteyi ornek olarak paylasayim istedim .

odyssey - native new yorker ;

saygi ve selamlar .

Dun Psycho Killer'in bass introsundan bahsetmistin. Gecenlerde Efsane Muzikler konusunda paylastigim Weather Report geldi. Jaco Pastorius'lu kadrosundan.

Bahar aylarina girerken hava raporu alalim

@Arif Doğan Karakaya sevgili arif tesekkur ederim - iyi geldi - bi tik pamuk gibi oldum :hat:
acikcasi bu tur sarkilari dinlerken ister istemez 70ler sinemasina isinlaniyorum . . .

misal , meshur ^shaft filminin leziz eserlerinden olan ;

hazir shaft demisken , ^filmler uzerinden yeri gelmisken devam edeyim ;
2 film yazmak istiyorum, biri harry and tonto. hikayesi ve filmde yer alan bill conti soundlari bir yana, sevdigim parcalardan olan ;
yer almasi buyuk surpriz olmustu filmi ilk izledigimde.
bu film bi nevi yolculuk filmi . bir ihtiyar ve can dostu biricik kedisi tonto .
donemin oscarlarinda yuz yilin en buyuk ters koselerinden birine imza atarak art carney'e en iyi aktor odulunu kazandirmistir. < ki , yaristiklari isimlere de bi ara bakmani isterim.

- digeri ise oblivion filminde calan asagi da ekledigim kult eserle ilgili gorusunu merak ediyorum.
film sci fi janra olsa da, filmde ,tom cruise 'un sevdigi parcalar dan bazilarinin yer almasi ilgimi cekmisti , ki benimde
cok sevdigim kult bir eser olan ;

a whiter shade of pale 'in yer almasiyla - film basli basina benden kucak dolusu puanlar almisti tarafim adina .
filmin soundlarin da filmin janrasina ilisik -m83- cok one ciksa da hakli olarak , nacizane dusuncem ekledigim kult eser filmin tum soundlarinin onune gecmistir nazarimda. tum bunlar goreceli elbette .

nacizane , ozellikle 60,70,80ler soundlarini filmlerde denk gelmek - mukemmel bir duygu hazzi benim adima .
salt bu yuzden soundtracks koleksiyonu da yapiyorum yillardir.
< - bundan bagimsiz , plak, cd vs zaten ayrica koleksiyon yaptigim bir rutinim. diigital muzige yillardir mesafeliyim.

yillar yili bilumum filmlerde elbette cok parca oluyor denk geldigim kimi bildigim kimi ilk kez duydugum , , random bir kacina oylesine degineyim istedim .

saygi ve selamlar .

Это всё, что останется после меня
Это всё, что возьму я с собой

En sevdiğim parçalardan birisidir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt