Şu An Hangi Şarkıyı Dinliyorsunuz? (Eski Konu)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Sarkiyi gectim video'yu cözmeye calisiyorum. Adamin ilginc bir dans sekli var, dans etmiyor titriyor resmen.

YouTube

Gomis'i bu şarkıda oynarken gördüğüm gün tanıdım bu şarkıcı ve şarkıyı. Tarzım değil ama dinliyorum. Güzel şarkı.

YouTube

Kahkaha atıyorum. Lisede piyano ile çalmıştık bu müziği:asd22:

Yalnız senin paylaştığın videoda sözler bir değişik. Orijinali budur.

YouTube

Orjinali hangisi acikcasi pek emin degilim. Ancak Enver Pasa´ya yazilmis olma ihtimalini büyük görüyorum. Bildigim kadari ile bir kuzey dogu anadolu türküsü, ve birinci dünya savasi ve kafkas cephesi ile birlestirirsek, o dönem muhtemelen baska bir yöresel türküden, Enver pasaya uyarlanmis olma ihtimalini yüksek görüyorum.

Benzeri Izmir Marsinda da vardir. Orjinali Kafkasya daglari icin yazilmisti, ama sonradan uyarlanmis bildigimiz versiyonuna. Muhtemelen bir 20-30 yil öncedir. Birinci dünya savasi ve kafkasya cephesi, ve meshur kafkas daglari bana daha anlamli geliyordu zaten. 50-60 sene önceki notalarda da, kafkasya daglari olarak geciyordu.

YouTube

Orjinali hangisi acikcasi pek emin degilim. Ancak Enver Pasa´ya yazilmis olma ihtimalini büyük görüyorum. Bildigim kadari ile bir kuzey dogu anadolu türküsü, ve birinci dünya savasi ve kafkas cephesi ile birlestirirsek, o dönem muhtemelen baska bir yöresel türküden, Enver pasaya uyarlanmis olma ihtimalini yüksek görüyorum.

Benzeri Izmir Marsinda da vardir. Orjinali Kafkasya daglari icin yazilmisti, ama sonradan uyarlanmis bildigimiz versiyonuna. Muhtemelen bir 20-30 yil öncedir. Birinci dünya savasi ve kafkasya cephesi, ve meshur kafkas daglari bana daha anlamli geliyordu zaten. 50-60 sene önceki notalarda da, kafkasya daglari olarak geciyordu.

YouTube

Adem üzgünüm ama yanlış biliyorsun. Hoş gelişler ola türküsü Atatürk'ün Kars ziyareti için Karslıların yaptığı bir türküdür. Eminim. Kafkasya ezgilerinin olması da çok normal. Bu Enver Paşa coverinin gericiler tarafından uydurulduğunu düşünüyorum.

İzmir Marşı için ise kesin bir bilgi yok. Bir iddiadır gidip duruyor.

Ne olduğu önemli değil. Önemli olan büyük zaferimiz için uyarlanan harika bir marş olması.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Geri
Üst Alt