Ali Yılmaz - Gaziantep bölgesi -Üst Klasman Hakemi-
Süperlig'te bu sezon görev aldığı maçların özetlerini izleyip geldim. Aşağıya düşüncelerimi yazıyorum.
1. Karagümrük - Başakşehir. 0-2
Yardımcı hakem ofsayt pozisyonunu görüp pozisyonun bitmesini bekleyip sonra bayrak kaldırıyor. Bu olumlu geldi bana.
Bazı serbest atışlarda top havadayken çok fazla topa bakıyor ceza sahasındaki itiş kakışları kaçırıyor pilot kameralarda izlerken bir kaç küçük detay gördüm kalk -> devam et işareti yapmadan geçtiği bir kaç pozisyon oldu. (Shomurodov'un golü enfes)
2. Fenerbahçe - Antalyaspor. 2-0
Kornerlerde ceza sahası içine dikkat kesilmek yerine topa bakıyor. Bu yukarıdaki olay burada da devam ediyor. Çok bir olay yok ama hakemin vücut dili futbolculara "hakem şu an bana bakmıyor" hissi verirse bazı pozisyonların gerçek zamanlı izlerken verdiği hisle VAR'da izlerken verdiği his çok farklı olabiliyor.
Nene'nin kafasına gelen tekmeyi direkt net görüp sarı kart + Penaltı veriyor. Burada özgüveni kuvvetli olduğunu görebiliyorum. Net gördüğünde kararını veriyor. Etrafına toplaşan Antalyaspor'lu futbolcuları kart tehditiyle uzaklaştırması gerekirken pek bir şey yapmıyor. Hakem otoritesi biraz düşük geldi buralarda.
3. Çaykur Rize - Gençlerbirliği 0-0
Maçta önemli pek fazla pozisyon yok ama Samet Akaydın'ın çok saçma bir pozisyonu var. Korner sırasında tekmesini rakip oyuncunun kafasının üstünden sallıyor (temas belirsiz). Mesela bu pozisyonu ne VAR görüyor ne hakem. Hakeme eksi yazar bence. Bu da yine kornerlerde sadece topa bakmasından kaynaklanıyor
4. Alanya - Göztepe 1-1
Bu maçta hakemlik pek bir şey göremedim. Sadece Alanya'nın golünden önceki faule karar verdiği vücut dilinden anlaşılıyor. Olay yerine koşmaya başlıyor ama düdüğü çalmayı unutuyor. Bu hafif bir eksi diyebiliriz.
Genel olarak yeni yeni yükselen bir hakem. Hayırlısı...