GSC Haber Süper Lig'de 11. Haftanın Hakemleri Belli Oldu

VAR monitöründe uzun süre kaldığı için Sergen yanına gelip kollarını açarak "hocam hadi versene artık kararı" deyince Ali Yılmaz

1761828372965.webp

Ali Yılmaz - Gaziantep bölgesi -Üst Klasman Hakemi-
Süperlig'te bu sezon görev aldığı maçların özetlerini izleyip geldim. Aşağıya düşüncelerimi yazıyorum.

1. Karagümrük - Başakşehir. 0-2
Yardımcı hakem ofsayt pozisyonunu görüp pozisyonun bitmesini bekleyip sonra bayrak kaldırıyor. Bu olumlu geldi bana.
Bazı serbest atışlarda top havadayken çok fazla topa bakıyor ceza sahasındaki itiş kakışları kaçırıyor pilot kameralarda izlerken bir kaç küçük detay gördüm kalk -> devam et işareti yapmadan geçtiği bir kaç pozisyon oldu. (Shomurodov'un golü enfes)

2. Fenerbahçe - Antalyaspor. 2-0
Kornerlerde ceza sahası içine dikkat kesilmek yerine topa bakıyor. Bu yukarıdaki olay burada da devam ediyor. Çok bir olay yok ama hakemin vücut dili futbolculara "hakem şu an bana bakmıyor" hissi verirse bazı pozisyonların gerçek zamanlı izlerken verdiği hisle VAR'da izlerken verdiği his çok farklı olabiliyor.
Nene'nin kafasına gelen tekmeyi direkt net görüp sarı kart + Penaltı veriyor. Burada özgüveni kuvvetli olduğunu görebiliyorum. Net gördüğünde kararını veriyor. Etrafına toplaşan Antalyaspor'lu futbolcuları kart tehditiyle uzaklaştırması gerekirken pek bir şey yapmıyor. Hakem otoritesi biraz düşük geldi buralarda.

3. Çaykur Rize - Gençlerbirliği 0-0
Maçta önemli pek fazla pozisyon yok ama Samet Akaydın'ın çok saçma bir pozisyonu var. Korner sırasında tekmesini rakip oyuncunun kafasının üstünden sallıyor (temas belirsiz). Mesela bu pozisyonu ne VAR görüyor ne hakem. Hakeme eksi yazar bence. Bu da yine kornerlerde sadece topa bakmasından kaynaklanıyor :D

4. Alanya - Göztepe 1-1
Bu maçta hakemlik pek bir şey göremedim. Sadece Alanya'nın golünden önceki faule karar verdiği vücut dilinden anlaşılıyor. Olay yerine koşmaya başlıyor ama düdüğü çalmayı unutuyor. Bu hafif bir eksi diyebiliriz.

Genel olarak yeni yeni yükselen bir hakem. Hayırlısı...

Fırat Aydınus gibi hakem gelmez artık.

Yasin kol'u versene bjk fb maçına. Yemiyor değil mi??

Herzaman dediğim gibi asıl iş var da bitiyor. Bakalım oraya hangi fb'liyi koyacaklar.

Şunların hepsine en az bin kere sövmüşüzdür. Ama en azından otorite hakemlerdi ya da ne bileyim sahada duruşları en azından hakem hareketlerini andırıyordu
Bir de şimdikilere bak..
Yasin Kol nedir abi.
Her alanda bu şekilde kötüleşmeyi nasıl başarıyoruz

Ekli dosyayı görüntüle 306511
Ekli dosyayı görüntüle 306512
Ekli dosyayı görüntüle 306513
Ekli dosyayı görüntüle 306514
Katılmıyorum..Bunlarda beş para etmez hakemlerdi.Hatta daha kötü olabilirler.
Heleki o aydınus denen yalama yok mu yatacak yeri yok.

Bu alı yılmaz bizim Konya kupa maçında dördüncü hakemdi. Isınırken diğeri sakatlanınca ilk defa üst takımların maçını yönetecek olacaktı.
O maçta bizi nasıl doğradığını çok iyi hatırlıyorum ve buna artık Süper lig maçlarını da yönetilirler bize karşı olan tutumunu gördükten sonra.
Ve tabiki öyle de oldu.
Tinercilere şimdiden geçmiş olsun.
Geliyorum abiyi zaten hiç konuşmaya gerek yok. Yeğeni Galatasaraylı diye algı yapmaya devam etsinler şikeciler.

Dirsek öne doğru ve vücudunu genişletmiyor diye bunu söylüyorsanız karar mekanizmasıyla pek ilgisi yok. Karar da VAR'da izlendikten sonra verildi. O yüzden yine karar verememiş. Rezil hakem olduğu gerçeğini değiştirmiyor.

Ekli dosyayı görüntüle 306508

Bu maçın başından sonuna kadar faul sertliğinde herhangi bir standardı yakalayamadığı için başarısızdı (önce Talisca'nın sarısını atladı sonra Alanyalı'nın sarısını vermedi sonra ipin ucunu kaçtı vs. )ve bir derbi maçına verilmemesi gerekiyordu. O yüzden kendisine 2. ligte sağ bek oynamasını tavsiye ediyorum.
Böyle fotolar çok yanıltıcı.Bir daha izle o pozisyonu.
Bu pozisyona el vermek için yaa kör olmak lazım.Yada satılmış olmak lazım.

Katılmıyorum..Bunlarda beş para etmez hakemlerdi.Hatta daha kötü olabilirler.
Heleki o aydınus denen yalama yok mu yatacak yeri yok.
En azından kararlarının arkasinda duruyorlardı
Şimdikiler sahada kafası kesik tavuk gibi dolaşıyor, taraftar tepkisine göre karar veriyorlar
Sevip sevmeme mevzusunu kenara bıraktım zaten. Ben de sevmiyorum hiçbirini

Geri
Üst Alt