Süper Lig'de 28 Sezon Sonra Bir İlk Yaşandı!

Aslan Karadağ

Kuş ölür, sen uçuşu hatırla,
Yönetici
Moderatör
1612770594119.png

Süper Lig'de şampiyonluk yarışı kıran kırana devam ediyor. Lider Galatasaray, ikinci Beşiktaş ve üçüncü sıradaki Fenerbahçe, 48 puanda bulunuyorlar.​

Süper Lig'de 24. hafta sonunda oluşan puan durumu, 28 sezon sonra bir ilke sahne oldu.

Lider Galatasaray, ikinci Beşiktaş ve üçüncü sıradaki Fenerbahçe, 48 puanda bulunuyorlar.

OPTA verilerine göre Galatasaray, Beşiktaş ve Fenerbahçe, sezonların ikinci yarıları itibarıyla 1992/93'ün 20. haftasından bu yana ilk kez bir haftayı aynı puanla tamamladı.

Bu sezonun sonunda şampiyon Galatasaray olurken, Beşiktaş ikinci, Fenerbahçe ise beşinci olmuştu.

1612770569483.png

2014-2015'e de benziyor şu hali.

O dönemde de uzun süre kafa kafaya gidildi.

Bjk bile son düzlüğe potada girdi ama son 4 maçın 3ünü falan kaybettiler.

Şampiyonluk yolunda baskıyı kaldırmak çok önemlidir, geçen sene Başak ve TS yarışırken ikisi de kaldıramadı mesela birbirlerine hediye ettiler sürekli şampiyonluğu. O açıdan bu baskıyı kaldırabilen oyuncular önemli. 2015teki şampiyonluğumuzun temel sebebi budur.

Son haftalara bizimle kafa kafaya gidenlerin sonu hüsran olmuştur.

Yine kafa kafaya gidersek final haftalarına yine aynı sonuç ortaya çıkar.

Buraya tutunmak çok önemliydi bizim için, Beşiktaş maçından sonraki fikstürde daha transferlerde gelmemişken ciddi manada geride kalabileceğimizi düşünmüştüm ama çok iyi çıktık oradan. Bundan sonraki süreçte saçma puan kayıplarını minimize edeceğimizi ve kadromuzu da iyice oturtacağımıza inanıyorum. Fenerbahçe ve Beşiktaş'tan daha güçlü konumdayız şampiyonluk umudum oldukça fazla.

kimse hesaba katmıyor ama bence TS 'de potaya girdi ve tırmanışa geçecekler , umarım ilk 3'e çıkarlar yakın zamanda.

Geri
Üst Alt