Üye Görüşü Takımdaki İletişim Sorunu

Hakan Ergün

10 Numara!
Oyuncular arasinda saglikli bir iletisim bir TD icin cok önemli bir konudur. Ben bizim takimda bu konuda problemler oldugunu düsünüyorum acikcasi.

1. Prandelli Italyanca'dan baska dil konusmuyor.
2. Prandelli'nin tecumani (adi Daniele idi sanirim) cok berbat. Sevimsiz ve antipatik olmasinin yaninda Türkcesi cok zayif. Ayrica cümle bitmeden konusani kesiyor. Zaten sezon öncesi endiselerim vardi bu eleman ile ilgili.

Sneijder de bu konu hakkinda sikayette bulunmustu 'soyunma odasi tercuman kayniyor' diye. Prandelli de Arsenal macindan sonra 'oyuncularima istediklerimi anlatamiyorum' gibi bir söylemde bulunmustu. Bu aciklamalar takimda olan iletisim sorununu isaret ediyor bence. Önemli bir sıkıntı diye düsünüyorum, sonucta hoca düsüncelerini tam olarak sahaya yansitamiyor. Her mac sonrasi ayni seyleri söylüyor ama bir sonraki macta gram gelisme yok.

Sizin düsüncelerinizi alalim.

Selcuk'un baska, hocanin baska konusmasinda kesin bu tercumanin isi var. Dedigin gibi sevimsiz bi tip.
Bi mert degil mesela.

SM-T110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Guardiola Münih'in başına geçmeden önce takımla güzel bir iletişim sağlamak için Almanca öğrenmeye başlamıştı.Hoca dediğin öyle olmalı.

Bizimki turkceyi ogrenen kadar 10 kez kovulur. Turkiye disinda bi ise yaramayacak dili de ogrenemeye gerek yok. Guardiola Turkiye ye gelse turkce ogrenir mi saniyonuz?

SM-T110 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yeni tercumana ben de ayarim.Acaip sevimsiz bir tip.

Öğrenip öğrenmemesi değil zaten sorun.En azından saygı duyup işinin verdiği sorumlulukla bir şeyler bilmelisin mesela.

Guardiola Münih'in başına geçmeden önce takımla güzel bir iletişim sağlamak için Almanca öğrenmeye başlamıştı.Hoca dediğin öyle olmalı.

Avrupa dillerinin gramer yapısı aynı, bir çok kelime ortak zaten...Bir İtalyan, 57 yaşında Türkçe öğrenmekte çok zorlanır; 3 ayda da ancak ''Merhaba, günaydın'' seviyesidir ulaşabileceği...

Avrupa dillerinin gramer yapısı aynı, bir çok kelime ortak zaten...Bir İtalyan, 57 yaşında Türkçe öğrenmekte çok zorlanır; 3 ayda da ancak ''Merhaba, günaydın'' seviyesidir ulaşabileceği...
Sonuç olarak iletişim önemli diyelim kapansın konu :D

"Dovumu Samet'i " getirelim.

I am the one who knocks!

Toplumsal bir mesaj verirdim ama hoş bir mesaj olmayacağı için es geçiyorum. Dil ile alakalı. :)

Ben mesela Besiktas'in tercumanini begeniyorum.Eskiden Trabzon'un tercumaniydi galiba eleman.

Bunun disinda Mert'i seviyorum.Cok sempatik."Bugun iyi oynayan bir Galatasaray vardi" ve "deminde belirttigim gibi" kaliplarini sık kullanir

Ben mesela Besiktas'in tercumanini begeniyorum.Eskiden Trabzon'un tercumaniydi galiba eleman.

Bunun disinda Mert'i seviyorum.Cok sempatik."Bugun iyi oynayan bir Galatasaray vardi" ve "deminde belirttigim gibi" kaliplarini sık kullanir

Bir ara forumda Mert Çetin düşmalığı hasıl olmuştu, o sıralar pek takip edememiştim, sebep neydi acaba?...Ben de hep sempatik bulmuşumdur kendisini...

Can you make some comments about xx?

Mert'in alameti farikası buydu. Iyi çocuktu.

-Tapatalk-

Açıkçası saha dışında bir iletişim problemi olsa da, futbolun dili evrenseldir. Yani benim Prandelli'nin istediklerini anlatamıyor tezine katılmam mümkün değil çünkü zaten başlı başına anlamsız işler yapıyor. Hatta o kadar anlamsız ki, bu yaptığı işlerin herhangi bir dilde karşılığı yok. Bazen bir şeyleri değiştirmek adına konuşman bile gerekmez. Sadece taşları yerine koyarsın, herkes ne yapmak istediğini anlar ve ona göre hareket eder. Bizde ise hiçbir taş yerinde değil, her şeyi allak bullak etti adam.

Ülkemize gelen futbolcu ve teknik heyetin Türkçe öğrenmeleri, en azından buna çabalamaları gerekmektedir.

Ancak bizim yerlilerimizin de yan gelip yatmaları anlamina gelmiyor bu. Hayatta maalesef ki tek hedefleri 3 büyüklerden birine kapağı atıp paraya doymak olan yerli futbolcuların, hedefleri doğrultusunda İngilizce öğrenmeye ihtiyaç duymuyor olmaları normal görünse de oldukça üzücü bi durum. Ne yazık ki birçok yerli oyuncumuzun İngilizce bilgileri "Hello. Are you disco? Are you kola? E what are you?" gibi kalıplarla kısıtlı olduğu için iletişim sorunu daha büyük boyutlara ulaşıyor. Bunda yabancı sınırının da etkisi var. "Türkiye'de seve seve oynatacaklar, neden Avrupa hedefim olsun ki?" düşüncesinde çoğu yerli meşin yuvarlak dostu kardeşlerimiz. Profesyonellik de olmayınca İngilizce ne işlerine yarayacak ki? Çerçeve belli.

İletişim sorunu ciddi bi mesele olsa da su anki kötü oyunumuzla doğrudan alakalı değil. Bu sorun ortadan kalksa daha mi iyi oynardık? Muhtemelen evet ama yine yeterli seviyeye ulaşamazdık tahminimce. Yine de bu sorunu Galatasaray gibi büyük bi kulüp aşmalıdır.

N5

Takımda kalite sorunu var ama bu aslında tahmin ettiğimiz kadar büyük değil.
Yani en azından uyum sorunu kadar değil. Çünkü, takım sahada ne yapacağını bilmiyor gibi.
Herkes kafasına göre oynuyor sanki ya da bana öyle geliyor.

Ülkemize gelen futbolcu ve teknik heyetin Türkçe öğrenmeleri, en azından buna çabalamaları gerekmektedir.

Ancak bizim yerlilerimizin de yan gelip yatmaları anlamina gelmiyor bu. Hayatta maalesef ki tek hedefleri 3 büyüklerden birine kapağı atıp paraya doymak olan yerli futbolcuların, hedefleri doğrultusunda İngilizce öğrenmeye ihtiyaç duymuyor olmaları normal görünse de oldukça üzücü bi durum. Ne yazık ki birçok yerli oyuncumuzun İngilizce bilgileri "Hello. Are you disco? Are you kola? E what are you?" gibi kalıplarla kısıtlı olduğu için iletişim sorunu daha büyük boyutlara ulaşıyor. Bunda yabancı sınırının da etkisi var. "Türkiye'de seve seve oynatacaklar, neden Avrupa hedefim olsun ki?" düşüncesinde çoğu yerli meşin yuvarlak dostu kardeşlerimiz. Profesyonellik de olmayınca İngilizce ne işlerine yarayacak ki? Çerçeve belli.

İletişim sorunu ciddi bi mesele olsa da su anki kötü oyunumuzla doğrudan alakalı değil. Bu sorun ortadan kalksa daha mi iyi oynardık? Muhtemelen evet ama yine yeterli seviyeye ulaşamazdık tahminimce. Yine de bu sorunu Galatasaray gibi büyük bi kulüp aşmalıdır.

N5
türk topcularinin ne kadar capsiz olduklarini zaten biliyoruz ama asil suclu yabanci oyunculardir...italya ve almanya bu konuda taviz vermeyen ülkelerin basinda geliyor.ingilizce gibi evrensel bir dil dururken ülkelerine gelen topculara almanca veya italyanca ögrenmelerine tesvik etmelerinin bi sebebi yok mu sence?4 sene ülkemizde kalip milyonlari götüren bi topcunun "seni siviyorum tirkiye" demesine tav olan bir milletiz. yabancilara yaranacagiz diye kendi dilimize,kültürümüze deger vermeyen bir toplum olduk maalesef..yoksa yerlilerin hakkinda yazdiklarina katilmamak mümkün degil..

★☆★

Geri
Üst Alt