Takımın Bitirici Santrfor Sorunsalı

Mehmet Yavuz

GalataSarayı Efendileri
GalataSarayı Efendileri
Burak 'tan muzdarip olan bir tek ben değilim sanırım.

Sezon istatistiği malumunuz:

29 Maç (20 Lig, 5 CL, 2 ZTK)

12 Gol (1 penaltı)

44 Ofsayt (Sadece ligde)

Sayısız top kayıpları, kendini yere atmalar, gereksiz rakibi düşürmeler, Drogba 'nın önünü kesmeler, ezdiği toplar vs. hiç saymıyorum.

Israrla söylüyorum ki Burak 'ı tanıyan kaleci Burak 'tan gol yemez. Sağa sola atlamadan topa doğru kapaklanırsa Burak gol falan atamaz çünkü hiç bir vuruş stili yok.

Topu sürme sıfırın altında, top tutma sıfırın altında.

Daha doğru düzgün hatırlamıyorum ki bir köşeye girip topu orada tutup tutarlı bir pas verdiğini.

Bursa 'ya 6 gol atıyoruz takımın forvetinin adı yok, ama 2 tane net kaçırdığı pozisyon var.

Şunu çok rahat biçimde söyleyebilirim ki Burak bu takıma gol yollarında zarar veriyor.

Alternatif olarak ne düşünülebilir. Gördüğüm kadaroyla Hajrovicin ayağı sağlam, hızlı teknik bir oyuncu ancak maç kondisyonu eksik. Burak 'ın yerine uca konulup denenebilir daha kötü olamayacağı aşikar.

Rakip defansı hataya zorlamak adına Umut kullanılanılabilir.

Yahut en mantıklısı Drogba tek forvet denenebilir.

Burak 'tan muzdarip olan bir tek ben değilim sanırım.

Sezon istatistiği malumunuz:

29 Maç (20 Lig, 5 CL, 2 ZTK)

12 Gol (1 penaltı)

44 Ofsayt (Sadece ligde)

Sayısız top kayıpları, kendini yere atmalar, gereksiz rakibi düşürmeler, Drogba 'nın önünü kesmeler, ezdiği toplar vs. hiç saymıyorum.

Israrla söylüyorum ki Burak 'ı tanıyan kaleci Burak 'tan gol yemez. Sağa sola atlamadan topa doğru kapaklanırsa Burak gol falan atamaz çünkü hiç bir vuruş stili yok.

Topu sürme sıfırın altında, top tutma sıfırın altında.

Daha doğru düzgün hatırlamıyorum ki bir köşeye girip topu orada tutup tutarlı bir pas verdiğini.

Bursa 'ya 6 gol atıyoruz takımın forvetinin adı yok, ama 2 tane net kaçırdığı pozisyon var.

Şunu çok rahat biçimde söyleyebilirim ki Burak bu takıma gol yollarında zarar veriyor.

Alternatif olarak ne düşünülebilir. Gördüğüm kadaroyla Hajrovicin ayağı sağlam, hızlı teknik bir oyuncu ancak maç kondisyonu eksik. Burak 'ın yerine uca konulup denenebilir daha kötü olamayacağı aşikar.

Rakip defansı hataya zorlamak adına Umut kullanılanılabilir.

Yahut en mantıklısı Drogba tek forvet denenebilir.

türk olarak bitirici santrafor yok zaten drogbanın yerine şampiyon olursak ciddi yıldız gelecekmiş isim verilmiyor bide AB konusu olursa burak satılacak zaten sene sonu yabancı konusu hallolursa ve şampiyon olursak ileri hattımız tamamen değişir

Burak gibi yeteneksizi GS formasini layik gorenler hentbol felan takip etsin

türk olarak bitirici santrafor yok zaten drogbanın yerine şampiyon olursak ciddi yıldız gelecekmiş isim verilmiyor bide AB konusu olursa burak satılacak zaten sene sonu yabancı konusu hallolursa ve şampiyon olursak ileri hattımız tamamen değişir

Yabancı kuralı olmasa 2 milyon etmez benim gözümde.

Burak bitirici forvet değil bitirici forvet uzaktan yakından affetmez . Kendi pozisyonunu kendi yaratır . Burak kaleye giden topu bile auta atmış insan . Burak topçu mopçu değil . Yabancı sınırı olmasaydı şu an takımda kalmaması gereken oyuncuların başında yer alırdı . Bize seneye Benteke , Balotelli , İbrahimoviç , Bony , Eren Derdiyok 5'lisinden biri lazım .

tumblr_mjkjrxqjsg1rkmk9co1_500.gif

Şaka bir yana. Harbiden böyle biri gerekiyor. Tek forvet olarak oynayacak özelliklere sahip biri lazım, arkasına da Sneijder'i monte etmek gerek.

Burak bitirici forvet değil bitirici forvet uzaktan yakından affetmez . Kendi pozisyonunu kendi yaratır . Burak kaleye giden topu bile auta atmış insan . Burak topçu mopçu değil . Yabancı sınırı olmasaydı şu an takımda kalmaması gereken oyuncuların başında yer alırdı . Bize seneye Benteke , Balotelli , İbrahimoviç , Bony , Eren Derdiyok 5'lisinden biri lazım .

balotelli veya dzeko gelir şampiyon olursak burdan sana güvence veriyorum

Bitiricilikten ziyade bize komple bir forvet lazım, yeri gelecek çalım atacak, yeri gelecek şut çekecek, top tutacak. Suarez tarzı mesela. Fenerden Sow'da olabilir.

# tapatalk #

Şu an yerine alınacak kişileri konuşmak yersiz. Sezon sonuna kadar elimizdekilerle idare etmek zorundayız, bunları transfer nöbetinde konuşuruz.

Böyle bir sorunumuz yok.

aslında türk futbolunun sorunu bu ben mustafa pektemekten umutluydum oda kayboldu gitti

bitiriciliğin yanında teknik beceriside önemli

Şahsen bende Burak'ı pek beğenmiyorum ama ne yazık ki Burak'tan daha iyi bir Türk santrafor da yok. Burak ve Umut şuan en yetenekli 2 Türk santrafor ve ikiside bizde. Bunlar dışında Cenk Tosun falan var ama o da bjk'ye gitti zaten... Mevlüt Erdinç var ama o da Burak ve Umut'tan çok da iyi değil yani...

Israrla söylüyorum ki Burak 'ı tanıyan kaleci Burak 'tan gol yemez.

İşin çözüm noktası aslında bu kısımda saklı.Gerçekten Burak'ı iki maç arka arkaya izleyen bir kalecinin gol yeme şansı neredeyse hiç yok.Bu bağlamda rakip defansı yıpratma adına Umut kullanılabilir.Drogba ile yola devam etmek istenmiyorsa son vuruşları bitirici bir forvet takıma kazandırılmalı.(Bknz;Mario Jardel)

Jardel'in en büyük özelliği durması gereken yerde durup son vuruşunu yapmasıydı.Eğer onu gözden kaçırırsan mutlaka kalende golü görürdün.

llorente yı bıze yedırırler mı sızce beyler? juveye belese gıtmıstı 20 30m gıbı bısey ıstemezler heralde 10m cıvarı alınabılır dıye dusunuyorum cuk oturur takımada

Care Benteke :encouragement:

Geri
Üst Alt